JVMLOK: hele, státní prachy z velký části jdou zpět státu za samotnou účast ve volbách... to, že máme stranu a nějaký servery, kde si hlasujeme, to fakt v pohodě pokryjou naše členský příspěvky
NIEKT0: asi souhlasím, že poraženými těchto voleb jsou liberálové a prostě byla tam dvojí smůla: my jsme se asi neměli do koalování se STAN tak hrnout, já osobně jsem se nechal unést atmosférou Milionu chvilek, ale ta prostě měla sloužit jen k houfování Spolu. Kdyby STAN šly do Spolu, mohli jsme dopadnout o hodně lépe sami a být rozhodujícím jazýčkem na vahách... ovšem po bitvě je každý generálem. A každé další volby jsou jiné, než ty předchozí.
Druhým průserem liberálů, za který ovšem mi nemůžeme, byla neschopnost ČSSD a SZ nějak se domluvit na 3.demokratické koalici (je fakt, že by asi hodně oslabila i nás).
Nicméně nesouhlasím s tím, že v té vládě budeme bezmocní. Pokud se to prohlasuje, budeme tam hodně vidět. Budeme moci na největší průsery upozornit tak, že demonstrativně odejdeme (ne jako Hamáček, který tam seděl a seděl až do hořkého konce). Nemyslím, že jako dobrovolná opozice budeme kohokoliv zajímat.
Samozřejmě, že výsledek v krajských a komunálních volbách bude pro vládu jistým vysvědčením. Pokud bude špatný, tak to fakt bude signál k tomu, aby ministři podali demisi, protože by to znamenalo, že svojí cílovku zradili...