• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    NIEKT0: Přijde mi, že si to ta kopa lidí teda zaslouží, když je líná hlasovat v internetovém hlasování. *facepalm*
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: To trochu nechápu. Které vedení myslíš? Tohle (aktuální) převzalo stranu když měla 6 %. A je z větší části nové. Kdo se drží jako pijavice? A takže potvrzuješ, že ty obranné mechanismy selhaly? Proč strana ty lidi teda zvolila?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Kopa diktatorov (a wanabe diktatorov) sa dostala k moci demokratickou volbou, to je tak nejak featura. Problem je, ze tu doslo rovno k cielenej destrukcii korekcnych mechanizmov, a obavam sa, ze samovolna naprava bude asi nerealna. (alebo mozno niekedy po volbach, kedy uz budu mat svoje mandatiky, a strana bude vlastne na odpis, mozno v Prahe by sa este raz pouzila, ale inak papa. Zalezi, ci v tom budu este nejake $$$)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Ani polku nie, polku by potrebovali, keby vsetci ludia hlasovali. Realne urvali stranu tak s tretinou clenov, pretoze ucast v hlasovani bola mala (ono si kopa ludi si myslela, ze take blbosti ani nemozu prejst a...:)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: tak to je. Ne většinu, necelou půlku. Debata má být ale o něčem jiném. Tohle vedení převzalo stranu když měla kolem 15%. Oni v té době pomohli těch 15% udělat, to jo. Pak ale udělali dlouhou sérii stupidních rozhodnutí a chyb které stranu přivedly na hranici vstupu do sněmovny. Normální reakce je aby se po tomhle vyvodila zodpovědnost a kompletně obměnilo vedení. Aby moc převzali lidi kteří před těmi chybami předem varovali a měli celou dobu pravdu. Pak by měli i Piráti šanci se restartovat a vypadalo by to dobře navenek u voličů. Stalo se to? Ne. Drží se tam jako pijavice, dělají další a další chyby a lidi co měli pravdu ženou ven. Todle je symptom úplně nemocné strany. Všechny ty mechanismy co se rušej byly vymyšlené přesně proto aby tahle situace nikdy nemohla nastat.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    NIEKT0: Takže jako koordinovaně ukradená strana rybařením ve všech krajích? Ha ha ha. Jako chápu, že se dá ukradnout jedna místní organizace takovým náborem. Ale celá strana? Přesně o tomhle mluvím. Strana se změní a ty za tím vidíš spiknutí a zmanipulované hloupoučké straníky.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Pokory pred cim? ze sa spravi naberacka, a naberaju sa tak dlho novi ludia do sekty hlava nehlava bez ohladu na kvalitu, az to raz overtaknu? A pekne hlasovacie masiny s synchronizaciou "na faltynka"? A prva vec co spravia nasledne je zmena stanov a vykastrovanie clenskeho podnetu, aby to uz nikdy nepreklopilo naspat? To je fakt pokoryhodne. Alebo mas na mysli odborne fungovanie strany, ktore praktivcky skolabovalo? Rozbitie delby moci, a vylucovanie clenov priamo politickym organom, ale teraz tych dvoch z P2? Pokora vedla pokory, fakt.
    (a s generacnym konfliktom si uplne mimo, zrovna ja som podporoval mlade piratstvo, a myslim si ze jedina nadej je tym smerom)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: To je za mě na úrovni konspirační teorie. Schopný intrikán co zmanipuluje většinu strany. To je právě ta absence nadhledu a realismu, kterou nejen ty projevuješ.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Protože když soupeří čestní lidi s ideály a manipulátoři a intrikáni s kachním žaludkem, tak vyhrávají intrikáni. Slušní lidé nejdou za nějaké hranice, protože by se ze sebe pozvraceli. Manipulátoři jdou kamkoliv kdykoliv.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Lol. Mladá krev nemůže. Baví mě, jak si vy oldschooleři myslíte, že ta strana patří jenom vám. Chápu, že se s tím nedokážete smířit. Ale když jste ani nedokázali porazit Novou vlnu, tak to možná chce trochu pokory a realismu, ne?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONZA09: Já jich sleduju dost a zatím nejvíc bylo asi toto no.

HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Mě třeba do teď nikdo nebyl schopnej říct, kdo z Pirátů veřejně odsoudil Izrael za páchání válečných zločinů. Jediný co jsem se dozvěděl, že tohle udělat je úplně zbytečná politická sebevražda. I ten Rota se tomu vyhýbá jak čert křížia to ani neni Pirát. Maximálně z něj vypadne, že něco neurčitýho ve smyslu, že jsou mezi Pirátama i rozumný lidi.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    EL_TOPO: Mě se líbí to

Z "Pusťte nás na ně" se stalo "Pusťte nás mezi ně" až "Jsme stejný jako oni" :)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Protože na nyxu jsou ve větší míře oldschooleři kteří si pamatují Piráty od začátku počínaje švédskou piratebay a můžou věci kriticky hodnotit. Mladá nová krev které bylo v roce 2009 třeba devět let a zná Piráty jen v současné neautentické podobě to dělat nemůže.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: No, to je zlozite, ideologicky to tu skutocne JE mainstream piratov, +- flus aj s vsetkymi odchylkami co k tomu patria. Mainstream z hladiska sucasnych mocenskych pomerov v strane to nie je, ale tam sa uz ideologia moc nenosi ani teoreticky, a nie to este prakticky.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONZA09: Musíš to tady sledovat dýl, abys pochopil, že tady to fakt není mainstream Pirátů. A pak je klidně můžeš volit a kroužkovat rozumný lidi (z jakékoliv strany).
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Tomáš Tožička na žádost předsednictva Pirátů stáhne svou kandidaturu v doplňovacích senátních volbách na Teplicku. Strana o tom informovala na svých internetových stránkách. Tožička čelil kritice kvůli vyjádřením na sociálních sítích. Pobouření vyvolal zejména příspěvek z jeho bývalého facebookového profilu, v němž psal o „brutální okupaci Palestiny“ a genocidě jejích obyvatel izraelskými okupačními vojsky, který doprovodil koláží spojující Davidovu hvězdu a hákový kříž.

...

Třeba tohle je naprosto otřesný a za tohle by si Piráti nezasloužili víc než 2 procenta.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONZA09: já budu kroužkovat zelené a lidi o kterejch vím že mají vlastní mozek a nejsou loutky současného vedení.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    No nevím já po pár dnech sledování tohohle auditka asi budu na pirátský kandidátce kroužkovat fakt asi jen tý Zelený.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Koncem devadesátých let jsem se jako vedoucí diplomat snažil zabránit tzv. "prodeji" ruského dluhu, což byl tunel, který ČR připravil o cca 70 miliard Kč. Proto mi byla odebrána bezpečnostní prověrka a musel jsem MZV opustit. Skutečnost, že mi byla prověrka v r. 2010 vrácena, na tom nic nezměnila.

Od odchodu z MZV se analýze vývoje v prostoru býv. SSSR věnuji ve volném čase. Už více než 20 let systematicky komentuji evropskou a českou východní politiku. Snažím se odbornou i laickou veřejnost informovat o vývoji v tomto regionu, pokouším se vyvracet mýty a fake news a varovat před riziky, vycházejícími především z rostoucí agresivity Putinova režimu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam