EL_TOPO: no ona ale funguje, RV hlasoval, demokraticky, a v souladu se stanovami a tak. To, že někteří insideři po posledním doplnění RV vycítili, že ztratili kontrolu a radši ze strany odešli, než někoho napadne je vyloučit, to byla taky součást demokratického procesu.... je to blbé, no. Vlastně pokud to tolik členů dopálilo, tak správným návrhem by bývalo bylo rozpuštění a nová volba RV (nevím, jestli to takhle vůbec jde, CF už nemá tolik pravomocí, jako kdysi...). Jsem zvědav, jak to dopadne, ale jestli za Votápkem někdo stojí tak silně, že kvůli němu radši povyhazuje půlku strany, tak je to skutečně zvláštní situace.
Já třeba jsem rád za Zelené na našich kandidátkách, protože programová blízkost je nejvyšší a i v EP jsme pořad v EFA/Green a ne v Renew (i když je škoda, že za ČR v Renew nikdo není, ale podle mě tam patří TOPka nebo STAN, to že je u nás taková tlačeníce v EPP je trochu humorné, na to jak je ČR sekulární země...). Vlastně Piráti s podporou Zelených je skoro jediná frakce (kromě těch obou nahnědlých), která je konzistentně volitelná (ECR jsou v koalici s EPP, a EPP je roztříštěná mezi dvě kandidátky, S&D nevolitelní kvůli Stačilo!), apod.
Samozřejmě se dá donekonečna diskutovat, co všechno je špatně, ale Piráti a Zelení jsou jediné strany, kterou jdou do voleb v souladu s afiliací ke stejné frakci v EP. Což je podle mě u pro-EU stran příkladné....