• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    HONCKA: jak k tomu právu vylučovat v RV přišli? stanovy snad nemůže měnit menšina? legitimizací politické zvůle by si tedy členové dali slušného vlastňáka.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FRK_R23: ehm dle stanov nově vylučuje RV, což je politický a ne kontrolní nebo rozhodčí orgán o vyloučení rozhodovali zjevně podjatí lidé tj za mě to byl politický proces.

HONZA09: jenže tohle nejde ověřit, v žádném veřejném zdroji o tom že Votapek měl neco společnýho s ruským dluhem nic není a on nic na potvrzení svého tvrzení neukázal, tj strana mu musí věřit, pokud něco z toho není pravda, tak Lipavský je teď v ODS a na MZ ty materiály, proč o tu prověrku přišel mají.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: no, "ukradená" úplně ne, vzhledem k tomu, že někteří lidé jsou ve vedení od samého začátku. Spíš bych mluvil o stagnaci. Pár mladých kluků si založí stranu, zaangažuje rodiny a kamarády. Fajn. Strana pokrývá zajímavá témata, nebrání se zastupovat dosud nezastoupené menšiny, Fajn. Nabírá nové členy a řada těch nových členů jsou objektivně zajímavější a schopnější osobnosti, než ta původní banda. No a tady začíná problém: protože funkcí ve straně není dost. Zajímavých volitelných míst na kandidátkách není dost. Podpora původního core voličského jádra má nějaké meze a za účelem růstu by bylo nutné oslovit voliče mimo voličské jádro. To už skrze původní guerilla marketing zřejmě nepůjde... takže jak to teda půjde? Atd.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONZA09: no on to může být zajímavý člověk, což o to. Ale není z našeho online světa, nekomunikuje s námi, kamarádí se s vedením strany, je generačně jinde a pohybuje se v jiných kruzích. A doplňující detaily, vč. kariéry před rokem 1989 z něj lezly jen velmi postupně, jak se zdá.

To s tím prodejem ruského dluhu je zajímavá zmínka, která jestli je pravdivá, tak by si samozřejmě zasloužila nějakou historickou analýzu. Třeba jestli ten prodej dluhu napomohl vzestupu Putinových lidí v Rusku, nebo jak to vlastně bylo. Jenže on nekandiduje na post historika, ale kandiduje na (stejně nevolitelném místě) v nejmenším volebním kraji. Ovlivní to taktizující voliče v jiných krajích? O tom se mluví dost málo...

Svět není černobílý, ale já měl pocit, že Piráti vznikly, aby daly prostor osobnostem bez minulosti před rokem 1989. Já sám jsem se necpal do popředí, protože jsem si připadal z řady hledisek už starý a vyhořelý (ve čtyřiceti!). Někdo si evidentně starý a vyhořelý nepřipadá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: ok, ale často to vede k hlasování o lidech z jiných krajů, které ani pořádně neznáš... obecně Piráti se hodně přesunuli od hlasování o programových otázkách k hlasování o procedurálních otázkách (včetně různých změn stanov) a hlavně k hlasování o osobnostních otázkách. Prostě logicky, o volitelná místa se vede boj a málokdo je tak mediálně silná osobnost, aby si mohl být jistý vykroužkováním ze zadních řad.

Myslím, že to souvisí s relativně nízkým počtem členů vzhledem k počtu voličů. Výrazné osobnosti Pirátů dostaly pocit, že zastupují přímo voliče a stranický aparát a členy vlastně k ničemu nepotřebují a o programu se stejně jedná s koaličními stranami a nejde si toho moc vymýšlet. Vlastně je skutečně možné, že současný stav je maximum možného...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: myslel jsem že už je to všeobecně známá věc. Stranu řídí Michálek, klan Ferjenčíků, Bartošovi a z magistrátu Hřib. Pokud se něco změnilo a o někom nevím tak pardon. Hřib je zdánlivě novej, ale zas má za sebou milion věcí na magistrátu a do té party zapadl. Měl by si odpočinout.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    NIEKT0: Přijde mi, že si to ta kopa lidí teda zaslouží, když je líná hlasovat v internetovém hlasování. *facepalm*
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: To trochu nechápu. Které vedení myslíš? Tohle (aktuální) převzalo stranu když měla 6 %. A je z větší části nové. Kdo se drží jako pijavice? A takže potvrzuješ, že ty obranné mechanismy selhaly? Proč strana ty lidi teda zvolila?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Kopa diktatorov (a wanabe diktatorov) sa dostala k moci demokratickou volbou, to je tak nejak featura. Problem je, ze tu doslo rovno k cielenej destrukcii korekcnych mechanizmov, a obavam sa, ze samovolna naprava bude asi nerealna. (alebo mozno niekedy po volbach, kedy uz budu mat svoje mandatiky, a strana bude vlastne na odpis, mozno v Prahe by sa este raz pouzila, ale inak papa. Zalezi, ci v tom budu este nejake $$$)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Ani polku nie, polku by potrebovali, keby vsetci ludia hlasovali. Realne urvali stranu tak s tretinou clenov, pretoze ucast v hlasovani bola mala (ono si kopa ludi si myslela, ze take blbosti ani nemozu prejst a...:)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: tak to je. Ne většinu, necelou půlku. Debata má být ale o něčem jiném. Tohle vedení převzalo stranu když měla kolem 15%. Oni v té době pomohli těch 15% udělat, to jo. Pak ale udělali dlouhou sérii stupidních rozhodnutí a chyb které stranu přivedly na hranici vstupu do sněmovny. Normální reakce je aby se po tomhle vyvodila zodpovědnost a kompletně obměnilo vedení. Aby moc převzali lidi kteří před těmi chybami předem varovali a měli celou dobu pravdu. Pak by měli i Piráti šanci se restartovat a vypadalo by to dobře navenek u voličů. Stalo se to? Ne. Drží se tam jako pijavice, dělají další a další chyby a lidi co měli pravdu ženou ven. Todle je symptom úplně nemocné strany. Všechny ty mechanismy co se rušej byly vymyšlené přesně proto aby tahle situace nikdy nemohla nastat.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    NIEKT0: Takže jako koordinovaně ukradená strana rybařením ve všech krajích? Ha ha ha. Jako chápu, že se dá ukradnout jedna místní organizace takovým náborem. Ale celá strana? Přesně o tomhle mluvím. Strana se změní a ty za tím vidíš spiknutí a zmanipulované hloupoučké straníky.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Pokory pred cim? ze sa spravi naberacka, a naberaju sa tak dlho novi ludia do sekty hlava nehlava bez ohladu na kvalitu, az to raz overtaknu? A pekne hlasovacie masiny s synchronizaciou "na faltynka"? A prva vec co spravia nasledne je zmena stanov a vykastrovanie clenskeho podnetu, aby to uz nikdy nepreklopilo naspat? To je fakt pokoryhodne. Alebo mas na mysli odborne fungovanie strany, ktore praktivcky skolabovalo? Rozbitie delby moci, a vylucovanie clenov priamo politickym organom, ale teraz tych dvoch z P2? Pokora vedla pokory, fakt.
    (a s generacnym konfliktom si uplne mimo, zrovna ja som podporoval mlade piratstvo, a myslim si ze jedina nadej je tym smerom)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: To je za mě na úrovni konspirační teorie. Schopný intrikán co zmanipuluje většinu strany. To je právě ta absence nadhledu a realismu, kterou nejen ty projevuješ.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Protože když soupeří čestní lidi s ideály a manipulátoři a intrikáni s kachním žaludkem, tak vyhrávají intrikáni. Slušní lidé nejdou za nějaké hranice, protože by se ze sebe pozvraceli. Manipulátoři jdou kamkoliv kdykoliv.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Lol. Mladá krev nemůže. Baví mě, jak si vy oldschooleři myslíte, že ta strana patří jenom vám. Chápu, že se s tím nedokážete smířit. Ale když jste ani nedokázali porazit Novou vlnu, tak to možná chce trochu pokory a realismu, ne?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONZA09: Já jich sleduju dost a zatím nejvíc bylo asi toto no.

HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Mě třeba do teď nikdo nebyl schopnej říct, kdo z Pirátů veřejně odsoudil Izrael za páchání válečných zločinů. Jediný co jsem se dozvěděl, že tohle udělat je úplně zbytečná politická sebevražda. I ten Rota se tomu vyhýbá jak čert křížia to ani neni Pirát. Maximálně z něj vypadne, že něco neurčitýho ve smyslu, že jsou mezi Pirátama i rozumný lidi.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    EL_TOPO: Mě se líbí to

Z "Pusťte nás na ně" se stalo "Pusťte nás mezi ně" až "Jsme stejný jako oni" :)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Protože na nyxu jsou ve větší míře oldschooleři kteří si pamatují Piráty od začátku počínaje švédskou piratebay a můžou věci kriticky hodnotit. Mladá nová krev které bylo v roce 2009 třeba devět let a zná Piráty jen v současné neautentické podobě to dělat nemůže.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam