• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHANWine, CrossOver, Cedega- paříme a pracujeme na Linuxu bez omezení
    ATAN
    ATAN --- ---
    acreader treba
    KAERO
    KAERO --- ---
    premyslim jake vlastne dneska jsou problemy s 64bitem? java od sunu uz je, flash taky, co jeste treba? skype sice jede 32bit, ale problemy nemam.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    5) hlavně kdyby měl 8 nebo 16 GB tak neřeknu, ale takhle vidělá celých 300 MB..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    WOODMAKER:
    4) me jasnovidne schopnosti rikaji, ze pokud jde zrovna o tuhle konkretni tiskarnu, o niz vsichni vime, co je to za znacku a typ, tak prece jednoznacne musi jet .. ale jestli je to nahodou napriklad jina (ted vysilam telepaticky broadcast jine konkretni znacky a typu), tak to asi fungovat nebude
    5) na 64bit se vybodni, ziskas tim akorat problemy a dobrej pocit se nedostavi
    6) co Ubuntu?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    tak ten World of Warcraft na 64bit debianu (5.0) nejel. Musel jsem nainstalovat nvidia-glx-ia32 místo původního nvidia-glx a asi ještě něco, a nebo ne. Já už nevím.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    QUICK, RUTHAN: každopádně děkuju moc
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    4) Tohle bude největší problém, protože mě ta tiskárna na tom Debianu prostě nejela. Tak jestli se dá použít třeba nějakej ovladač z Windows, nebo "nějak" to vošéfovat ...
    5) mě ani nejde o to ten systém udržet, jak o to, aby mi to využívalo celý 4GB Ram a o ten dobrej pocit, že mám 64bitů.
    6) nechci nic zkusit. Jenom se ptám, jestli na tom není Debian nějak extra špatně, že bych měl důvod chodit na něco jinýho.

A ještě bych měl dotaz, jak je to s uspáváním. Nemyslím na disk, ale prostě klasický ramkový. Poslední dobou jsem totiž strašně rozmazlenej z těch sedmiček a užívám si startování během pár sekund (cca 3) ze spánku ...
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    2) To je snad hra, kde se o běhání i na Linuxu snaží nejvíc a i Blizna tomu jde na proti
    3) Skype jede; Opertka taky - nejlepší je to naklikat přes Ubuntu tweaks než si s tim zatezovat makovici
    4) Vetsinou jo, bude se treba jmenovat jinak(pouzije se driver na trochu jinou tiskarnu od stejny firmy), ale pojede..
    5) Chceš ten systém držet víc jak 2 roky a nebo budeš stejně reinstalovat? Pak je lepší 32bit na 64bit blbne o kousek víc a některý balíky na 64bit prostě nejdou nebo jsou bety atd.. Ale existovat se na tom dá v práci to mám, tady to mám.
    6) Bych zkusil Fedoru, kdybych neco chtěl zkusit.
    QUICK
    QUICK --- ---
    WOODMAKER:
    1, kvuli ms office (obcas delam makra) si drzim virtual box s xp. Neni to idealni reseni, ale zas tolik office nepotrebuju, abych si s tim lamal hlavu :)
    3, flash a opera na 64 bitech naprosto v pohode. Se skypem na 64bitech myslim problem, musi se instalit 32bitova binarka (to stejne virtual box)
    5, ja na 64bitech jedu bez problemu
    6, ja na notasu jedu archlinux. Libi se mi, ze vsechny informace najdu na jednom miste.

http://wiki.archlinux.org/index.php/The_Arch_Way
    http://wiki.archlinux.org/index.php/Arch_vs_Others#Arch_vs_Debian_GNU.2FLinux
    http://wiki.archlinux.org/index.php/Arch64_FAQ

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Hoj, byl jsem nějakou dobu na Debianu a pak jsem si nainstaloval Win7 (pro zajímavost) a donedávna jsem s ním byl spokojenej. Problém je, že potřebuju začít něco dělat, a na to mi ten windows prostě nestačí.
    Na druhou stranu potřebuju Microsoft Office. Ty Linuxový alternativy fungují jenom tak napůl a Openoffice nefunguje (IMO) skoro vůbec.

tak bych se rád zeptal:
    1) jede někomu MS Office na Linuxu? Jak?
    2) jede někomu WoW?
    3) jak je to s Flashem, Operou, Skype a případnýma dalšíma 32bit programama na 64bitech? Jede to, nebo ne?
    4) je možnost provozovat na Linuxu tiskárnu, která se netváří, že by jela, když se zapojí? Na windows jede.
    5) mám pokračovat s 64bit, nebo přejít na 32bitů?
    6) Mám si tam dat zase Debian?

předem díky
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    PlayonLinux vypadá zajímavěji..
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    KAERO: Ten WineXS se zdá jen jako takovej xicht nad Winetricks s míň možnostma.., ale dobrý zase je to pěkný klikadlo..
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    KAERO: No to je konečně link do pranice, dík..
    KAERO
    KAERO --- ---
    nic neplacej a zkus nejprv:
    winexs
    http://www.ubuntugeek.com/winexs-simple-graphical-environment-to-configure-wine.html
    a na jednoduchou instalaci her je playonlinux
    http://www.playonlinux.com/en/
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MR_DAN: Se na to pořádně podivej nainstaluje to všechny ty Visual Knihovny, Mediaplayery. dokonce sviští IE6, má to všechny fonty i kodeky fakt pohoda..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    RUTHAN: winetricks mysilm je jenom spustitelnej soubor, takze rozbalis a spustis .. ale asi to neni to, co hledas
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Myslim, že sem našel nějakej ten balík o kterym sem předtim mluvil přímo na stránkách WIne - http://wiki.winehq.org/winetricks
    Akorát tam nějak nevidim volbu install ala, která by byla hodna mého prasopřístupu :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    RUTHAN: 1) rikam, ono to nezavisi jen na tom PulseAudiu, ale i na programech, ktere ten zvuk vyuzivaji
    2) ladit v grafice umi Kaffeine, VLC mozna ne, ale myslim, ze umi s nastavenym channels.conf telku prehravat. jinak zkus treba MythTV, me ted napadlo
    3) tak si to hlavne potom nenechavej jen pro sebe, kdyz to k necemu bude :-)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MR_DAN:
    1) No třeba to Pulse Audio nějak vyladili, jestli jsou stále problémy, tak to je špatný..
    2) Sem ani netušil, že VLC umí Tv carku a ladit kanály..
    3) No třeba i já se chystám si něco takovýho uplácat a třeba pro Wokna mam nějakej takovej adresář.. Kde mám všechny tyhle "podvozky" od Javy až po OpenAL..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    RUTHAN:
    1) zalezi, na multimedia nejsou problemy asi zadny (se kterymi bych se setkal v posledni dobe), u her uz to zalezi, jak je hra stara, jak je napsana, jestli je nativni, apod. univerzalni odpoved nedostanes
    2) kaffeine, vlc
    3) je to individualni pro kazdou hru, divej se na WineHQ, vetsinou tam byvaji i navody, jak co zprovoznit vcetne pripadu, kdy si mas dokopcit nejaky knihovny. nejaky all-in-one fakt necekej :-D teda pokud jsi zrovna nespadnul z Marsu :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam