• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    název30-ti letá válka 1618 - 1648
    kategorieSPOLECENSKE VEDY, NABOZENSTVI / politologie, historie, sociologie - společnost z více úhlů
    popisosobnosti, taktika, vojenství, styl života, náboženství - spíš historicky než demagogicky
    hlasy0 hlasů pro | 0 hlasů proti
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    názevČeskoSlovenská FlyerStar
    kategorieHUDBA / music making: djs / soundsystems / artist / performers / liveacts / +know.2.how
    popisPo Americkém vzoru se konečně i do našich končin dostala populární soutěž ve které kdokoliv může nominovat svůj oblíbený leták z hudební elektronické párty z produkce Českých a Slovenských sound systémů (tzn. freeparty i halomrdy)! Létáky které budou splňovat všechna kritéria budou očíslovány a umístěny do záhlaví! Po uzávěrce bude mít pak každý možnost dát svému oblíbenci na nástěnce hlas! Vítěz černobílé kategorie se pak utká s vítězem barevné kategorie ve velkolepém finále!
    možná podobnéHledání ztraceného času (flyerstar)
    MICHAELIT
    MICHAELIT --- ---
    názevFašismus jinak
    kategorieSPOLECENSKE VEDY, NABOZENSTVI / společenská témata
    popisMrzelo by mne, kdybych sem nalákal rasisty a nacionalisty, politické barbary, příznivce vlády davu a v závěsu za nimi polemické odpůrce. Nepřeji si tu drsnou hádku extremistů dvou barev. Jde mi o něco jiného. Všechny politické ideologie zatím degenerovaly v násilné a diktátorské systémy. Chápu, že někdo chce vážně uvažovat o liberalismu, ale nemyslí tím krvavý pinechetovský teror v Chile sloužící svého času k odstranění socialistického experimentu a nastolení friedmannovského neoliberalismu. Nebudu si myslet, že všichni liberálové budou používat takové metody. Umím si také představit, že někdo plane pro socialismus a je mu odporná stalinistická, maoistická a polpotovská tyranie a můžu se s ním o tom bavit. V podobném smyslu mi jde o fašismus. Co je jeho podstatou MIMO jeho diktátorskou, nacionalistickou a rasistickou deviaci? Jistě někdo řekne, že už nic nezbývá, že to už je vše, čím fašismus je. Je to možné. Ať to ukáže diskuse. Já do této souvislosti dávám politické doktríny "organického středu," např. demokratický korporativismus, distributismus, komunitarismus a podobné. Myslím hierarchicky uspořádanou, i když slušnou a soucitnou společnost. Myslím na zdůraznění role tvůrčí osobnosti proti mechanickým principům početní většiny. Myslím na hledání opory ve staleté tradici. Jsem zvědav, podaří-li se u tohoto ožehavého tématu udržet korektní debatu. Přál bych si to.
    možná podobnéKultura Jinak / Hala C
    nyx :: klub pro novacky a novackyne na NYXu (nebojte se zeptat, my nekousem (ale nejdriv precist help, jinak kousem!))
    LIBEREC - mesto jinak... :o)
    Malujete, kreslíte, nebo (v podstate jakkoliv) jinak tvoříte ? Sem s tím :o)
    Radio Beat 95,3 FM a nikdy jinak :-)
    OMN
    OMN --- ---
    názevCurb Your Enthusiasm
    kategorieGRAFICKA A VIZUALNI TVORBA / filmy + video / serialy + tv tvorba
    popis
    hlasy0 hlasů pro | 0 hlasů proti
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    názevMikro 4/3 (Micro Four Thirds) - KLUB PRO VŠECHNY ČLENY RODINY!
    kategorieGRAFICKA A VIZUALNI TVORBA / fotografie / technika
    popisMikro 4/3 představuje nový fotografický standard (Micro Four Thirds System standard), který vyvíjí společnost Olympus společně s firmou Panasonic. Nový micro 4/3 standard přináší menší těla i objektivy při zachování velikosti snímače 1/2 kinofilmového políčka, a to odstraněním optického hledáčku a zrcátka z těla fotoaparátu podobně jako u Dálkoměrných fotoaparátů. Vznikají tak malé kompaktní sestavy, které mohou těžit z velkého snímače a kvalitních objektivů takových legendárních značek minulosti, jako jsou Leica, Zeiss, Contax, Voigtlander. Budoucnost ukáže, zdali i Canon, Nikon, Fuji, či Pentax rozšíří řady tohoto exklusivního klubu. Zatím se o tom jenom "šušká" ... ;-)
    hlasy1 hlas pro | 0 hlasů proti
    AND
    AND --- ---
    názevAndakarKumar AK47
    kategorieRUZNE / nyxacke :-)
    popisztráta času
    SCREE
    SCREE --- ---
    názevFrancouzsky Rap_musique du ghetto
    kategorieHUDBA
    popisAuditko věnované francouzské hip-hopové kultůře, která je vedle té americké také velmi významná a bohužel často velmi opomíjená. Většina autorů a umělců vystupují proti způsobu francouzského konzumu a texty jsou od určité doby často velmi politické a represivní. Texty se zabývají sociálními problémy převážně "arabských" komunit v e Francii. To vychází s faktu, že většina rapperů, přesto že to jsou Francouzi, mají své kořeny v severní Africe a oblasti kolem Středozemního moře (Alžír, Maroko atd.) Hlavní kolébkou světově známých jmen jako MAFIA K1, SUPREME NTM, ASSASSIN atd. jsou předměstí metropole Francie jako Paříž a Marseille. Tento klub bych chtěl založit hlavně z důvodu, že zde nic podobného neexistuje a informace a události se objevují pouze na francouzských webových stránkách. Přesto se tento fenomén začíná v ČR objevovat více a více ... Otom svědčí nedávný koncert skupiny LA CEDILLE v Praze !!! Klub by měl sloužit převážně k výměně informací o této kultuře, překlady do češtiny, sledování tohoto trendu a jeho další vývoj atd.
    možná podobnéviva La MuSiQuE dE mOn GhEtto ::: aneb frantíci jsou prima;))
    Musique français - frankofonni hudba, pisnicky, texty, preklady textu, autori a interpreti...
    Old school Hip Hop, Rap a vše co k tomu patří
    nyx musique sql - databaze dju, tvurcu hudby, jejich akci, vytvoru a aktivit
    AND1 mixtapes - basket & rap
    HANDS_UP
    HANDS_UP --- ---
    název ADVERTISNEMENT ON WAR.= RASO reflektujici časopis
    kategorieGRAFICKA A VIZUALNI TVORBA / tvorba
    popisVýzva pro lidi, kteří ještě nezapomněli na fakt, že design je službou veřejnosti a byli by ochotni diskutovat o věcech, ktere je zajímají.Reflektovat témata o kterých by se mělo mluvit. Chci oslovit obrovske spektrum autoru aby se zamysleli nad prvnim tematem> A toje REKLAMA NA VALKU ADVERTISNEMENT ON WAR.
    hlasy0 hlasů pro | 0 hlasů proti
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    [SERVER ERROR]
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    názevZajímavosti s textem, pochopení textu, šifrování slov....
    kategorieRUZNE / lingvisticke
    popisProstě všechno zajímavé s textem a slovy.... př: NNN YYY XXX ( NYX obsahuje tři znaky každý jeho znak tedy napíšu třikrát ...) KLNBYPQGX klíč: 3;5;9 (jednoduchá šifra 3 písmeno je N páté písmeno je Y a deváté je X... =NYX ...) Pokud přitom, když chráníš sám sebe, chráníš i ostatní, pak tím, že chráníš ostatní, chráníš i sám sebe... zkrátka vše co vás napadne.....
    hlasy8 hlasů pro | 0 hlasů proti
    TAMMAN
    TAMMAN --- ---
    [SERVER ERROR]
    FADE
    FADE --- ---
    názevKÁVA A ZDRAVÍ - studie o zdravotních účincích kávy
    kategorieZIVOTNI STYL, AKTUALNI UDALOSTI / modni trendy, zdravi a kosmetika
    popisKÁVA - ČERNÉ ZLO NEBO POKLADNICE ZDRAVÍ? Existuje řada mýtů o kávě a účincích, které má. Existuje i řada studií, které je vyvracejí či potvrzují. Zkusme dát dohromady, v čem káva škodí a v čem pomáhá. Prosím, uvádějte zdroje, ze kterých čerpáte, ideálně odkazy na původní studie. Vítané jsou i články o těchto výzkumech referující, případně i zajímavé vlastní zkušenosti s pitím kávy či s vysazením či omezením kávy (v čem vás výrazně ovlivnilo - jak po stránce fyzické, psychické či sociální).
    hlasy3 hlasy pro | 0 hlasů proti
    LOBODIN
    LOBODIN --- ---
    názevAlice Cooper
    kategorieHUDBA / vseobecne tlachani o hudbe
    popisTheatre of Death
    hlasy1 hlas pro | 0 hlasů proti
    CARLOSSANDOZ
    CARLOSSANDOZ --- ---
    názevShamen
    kategorieHUDBA / vseobecne tlachani o hudbe
    popisZdar všichni příznivci této dříve kapely a později spíše projektu. Jako velký obdivovatel této psychedelické kapely započínám toto fórum. Ve zkratce to bude od počátku původních Alone Again Or až po ukončení deskou UV...
    hlasy0 hlasů pro | 0 hlasů proti
    LYSICKA_
    LYSICKA_ --- ---
    názevNOVÁ SCÉNA Národního divadla
    kategorieOSTATNÍ KULTURA / divadlo
    popisv lednu 2010 přechází po dvou desetiletích budova Laterny Magiky na Národní třídě opět do správy Národního divadla a vznikne tak nová umělecká platforma Národního divadla v Praze – NOVÁ SCÉNA. /Staro/nový divadelní prostor má být oslavou divadla ve všech jeho formách, v celé jeho rozmanitosti. Základními stavebními kameny dramaturgie NOVÉ SCÉNY v novém pak jsou vstřícnost vůči všem diváckým skupinám, různorodost forem, důraz na moderní umělecké trendy a kreativní originalita tvůrců. Nová éra NOVÉ SCÉNY, která započne v lednu roku 2010, přinese oživení nejen v rovině divadelní dramaturgie, ale zároveň oživení kultovní (a kontroverzní) budovy na Národní třídě jako takové. Zatímco pódium NOVÉ SCÉNY se stane otevřenou platformou pro různorodé divadelní žánry počínaje ČINOHROU, přes POHYBOVÉ DIVADLO, SOUČASNÝ TANEC, až po NOVÝ CIRKUS a přesahy do HUDEBNÍCH žánrů, budova jako taková se postupně promění v živoucí organismus maximálně přístupný veřejnosti a maximálně s ní interreagující a to formou výstav, uměleckých instalací, light designérských performancí, či veřejně přístupné kavárny a dalších prostor.
    hlasy1 hlas pro | 0 hlasů proti
    LINDOUE000
    LINDOUE000 --- ---
    název
    kategorieLASKA, CITY, VZTAHY / x_nove - uvidime co s vami
    popismam jednu otazku muze se homosexualni stat heterosexualnim ?
    VULCANIK
    VULCANIK --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    názevAjurveda
    kategorieZIVOTNI STYL, AKTUALNI UDALOSTI
    popisInformace, zkusenosti a odkazy tykajici se tradicni indicke mediciny. Byliny, techniky, masaze, oleje, vyvazovani konstituce, knihy a texty, lekari a odbornici a dalsi :)
    hlasy9 hlasů pro | 0 hlasů proti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam