popis | Kdysi před lety tu byl podobný klub, který jsem už nedohledal. Ví-li o něm někdo a bude-li ho chtít zprovoznit nebo pomoci zprovoznit, nechť mi dá vědět a já se rád smažu. Klub byl celkem populární, vzhledem k zábavnému konceptu, který zkusím zkonkretizovat, jak si to pamatuji.
Zadávající si vybere jakýkoli předmět a sežene nebo pořídí si jeho fotku. Vyřízne z fotky velmi malou část, aby to kladlo dostatečné nároky, ale nebylo to zbytečně neuhádnutelné. Snaží se dát něco, co by 10-30% hádajících v tu dobu mohlo uhodnout. Pak nechá hádajícím čas hádat, přičemž by měl až do uhádnutí dle časových možností do klubu nakukovat a kontrolovat, jestli někdo neuhádl.
Pokud by nikdo neuhádl, bylo by na zadávajícím zvolit si vhodný čas na vložení většího výřezu, teď už podstatnou část předmětu.
Jestliže klub jede a hádající hádají, může přijít další výřez za 10 minut, pokud ne, klidně za další den.
Do třetice, když nikdo neuhodne, vloží zadávající fotku posledního, tentokrát už celého předmětu. Může se stát, že předmět, jelikož jeho výběr je neomezený, nikdo neuhodne ani celý. Pointou je ale vyříznout fikaně schovanou část předmětu a ne dát věc, co nikdo nepozná.
Uhodne-li hádající předmět během hry, stane se zadávajícím a je na něm vybrat nový přemět a postarat se o to, aby ho někdo uhodl.
Neuhodne-li nikdo ani třetí zadání, hádající prozradí zobrazený předmět a zvolí libovolného aktivního hádajícího k novému zadání.
Vzhledem k povaze hry je potřeba, aby všichni hráči byli ochotní v případě uhodnutí zadat další věc k poznávání. Také aby uměli vyříznout fotku a vložit výřez do diskuze. Rád kdyžtak postup vysvětlím v poště.
|