_BENNY: Jasně, tam je to co já nechápu. Jeden chce k moři a druhej do hor - tzn, budem dělat kompromis. Pokud pojedem do hor, bude nasranej ten, co chtěl k moři a naopak, pokud to celý zrušíme a pojedem do tundry, tak budou nasraný oba... proč se nedomluvit a neject každý tam kam chce? Vždyť je LOGICKÉ aby člověk dělal to co chce a ne to, co chce jeho partner. To neni že na toho druhého házíš bobek, to je respektování jeho individuality. Hátzet na druhého bobek je právě to - ty pojedeš tam, kam chci já.
Nedávno sem byl v Ikee a slyšel sem od procházejícího páru "...přece nebudu mít v obejváku něco, co se líbí tobě." Odpověď byla jen "Promiň miláčku". To co sem teď popsal je kompromis tak, jak ve skutečnosti funguje. Jeden prostě ustoupí. Neexistuje cesta mezi. Když chci jíst špagety a moje partnerka brambory, tak si každej uvaříme svoje a nebudem přece druhýmu kazit večeři tim, že uvaříme knedlíky, nebo toho druhýho nedej bože nutit do žraní něčeho, co nechce.
Vztah, kde jeden omezuje druhého nemá nic společného s láskou a zamilovaností, ale s hysterií.