• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SEBIEN: diky, jdu na to.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    FRENNET: kolena výš, než zadek, páteř do Cé, čehož dosáhneš pevným úvazem (když se předkloníš, nemělo by mimčo ani hnout), plus pidi miminům se dá navíc zajistit hlavička. Vyfiltruj si mě, nedávno jsem házela odkazy, jak k tý hlavičce, tak k dotahování.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SEBIEN: aha, aha. Podminkou bylo, ze dite musim mit nohy do zabicky, tedy kolena vyse nez zadek? Malou jsem takhle parkrat mela, ale ona se jakoby hroutila dosebe. Tu kolibku jsem zvladla uvazat uplne spravne z 20krat snad jenom 5(?).
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    FRENNET: správná vertikála. Někde doporučují i přednostně tohle před kolíbkama. Já tak nosila od začátku, na kurzu mě ani nic jinýho neučili.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    jak to prosim vas vidite s nosenim ditete v satku timhle zpusobem:
    Babywearing in the First Year « Baby Doo USA Wraps
    http://www.babydoousa.com/babywearing-in-the-first-year/
    je to vertikala...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ALI_EN: mladší mi taky mlátila hlavou do zdi...teď je v první třídě a jde jí to výborně, zjevně si toho z ní moc nevymlátila :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    tak jo, kdybych rekla, ze jsem rada, asi by to znelo cynicky, kazdopadne jsem klidna
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ALI_EN: Některý děti to tak dělaj, je to období a přejde to :-)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Dcerka si ve 12 mesicich z niceho nic sedala ke zdi zady a mlatila se o ni do hlavy.Za tri tydny ji to preslo..byt to po ockovani,zaradila bych se k tem,co si mysli,ze ockovani muze rozjet aurismus.No a absolutni vztek ci zoufalstvi ted projevuje tak,ze se slozi na zem a tam mlati rukama ..podle me je to vyvojove stadium,kdy emoce proziva cely clovek.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: oukej, tak snad :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: imho můžeš, taky jsem to tak vzala, tak snad...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: no prave on to nekdy dela taky jen tak o skrine nebo neco prihodnyho... to asi zkousi tu svoji bejci palici, ale jako vyraz silenyho nestesti to pouziva docela pravidelne. bohudik uz to nejsou takovy rany. a dneska zas to placanise me uplne zarmoutilo, nedokazala jsem poznat, co se mu deje nebo co mu vadi nebo tak... kam na to ty svisti chodej. kazdopadne teda si tim decka prochazej teda, muzu to tak brat?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: hele nevím, Zorka jednu dobu dost intenzivně narážela hlavou do skříní a do země taky někdy, kamarádky holka taky, u nás to teda nijak zjevně nesouviselo s emocema, často se u toho smála, a já trnula. Teď už to dělá výjimečně.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    11 mesicu mu je
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    zensky doufam, ze je to normalni vyvojovy stadium, ze demonstrativne busi hlavou o zem? uz to dela opatrneji, se parkrat prastil o neco tvrdyho, ale treba kdyz mi zkusil dat najevo svy nestesti uderem o mekkou matraci, tak se s tim nespokojil a poslal jeste jedno celo proti koberci. odkud se to bere?
    a dneska, kdyz mel zas jeden ze svych vyjmecnych nestastnych dnu, tak se placal rukama do hlavy, anebo s nima svihal docela prudce zezadu pres usi az na oblicej...
    docela me to vydesilo. i kdyz pak se placal do hlavy ale smal se, tak zas nevim.

    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Mě se docela osvědčilo vytvořit mantinely a vrámci těch mantinelů nechat žít. Tedy určila jsem si, co nechci aby dítě dělalo (křičelo a bouchal odo psa, do jiných lidí,...), co chci aby dělalo (aby uměl pozdravit, rozloučit se, poděkovat, poprosit,....) a jinak ho nechávám svému osudu. A snažím se moc neřešit, co by mělo být nejlepší. Snažím se dělat věci tak jak vyhovují nám oběma.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: dobrý! myslím super návod co u sebe fakt reflektovat rovnou a nezadělat si na problémy. plus mi pomohlo vidět, že to dítě ze spousty věcí vyroste, aniž by člověk něco dělal! takový to přesvědčení - ha problém, musím nějakou výchovnou strategií odbourat ... tak dávám najevo, že takhle asi ne, nepodporuju, ale nechám ho to odžít, nepotřebuje se na tom fixovat a....
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BEBERA: Je fakt, že iluzi a představu o tom jak se bude chovat muž jsme měla....a bohužel realita byla dost jiná :/
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: mimo to máš u prvního dítěte představy, jak to bude vypadat - Jak se bude chovat dítě, jak se budeš chovat ty, jak se bude chovat muž. A ono je to pak docela jinak. U druhého dítěte už jsi ve svých očekáváních blíž realitě.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BADIANE: Přesně jak píše BEBERA :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BADIANE: u jedináčka jsem řešila všechno - u novorozence - Dýchá? Je dnes nějaký trochu jiný, není nemocný? Nemá teplotu? Čím mazat? Jak často krmit? Jak často mýt? Čím mýt? Jak řešit prdy? Jak dávat spát? Jak obléknout? U kojence - Kdy začít prikrmovat? Čím přikrmovat? Snědl toho dost? Vypil toho dost? Má dostatečně rozmanitou stravu? Vyvíjí se správně? Mám ho nějak rozvíjet? Jak ho zabavit? Jaké první boty a kdy? Proč se vzteká? Jak s ním jednat správně? Co je vlastně správně? Jaký na něj má vliv chování okolí mimo nejužší rodinu (babičky a jejich výchovné metody), Čím ho to ty babičky krmí? Jak se postavím ke sladkému? Proč to dělá? Je to normální? A proč dělá tohle? Řve, vzteká se, něco musím dělat špatně. Má dost kontaktu s vrstevníky? Proč se takhle chová k ostatním dětem? Atd., atd..

    U druhého dítěte už máš většinu otázek vyřešených a řešíš už jen opravdové problémy (nemoci, výrazné potíže s jídlem, spánkem apod.). Plus tě už nepřekvapí určité fáze, kterými dítě prochází (např. to házení věcmi okolo druhého roku, zoufalé hlídání si vlastních věcí apod.), neřešíš je nijak a necháš dítě si tou fázi v klidu projít. Nepozoruješ to dítě tolik, nad vším nepřemýšlíš, dítě má víc volnosti. Plus musíš dát větší důvěru i tomu staršímu, nestíháš ho tolik sledovat a kontrolovat, zejména při pohybu venku s už chodícím (a rychlým), ale ještě nemyslícím mladším...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam