• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    Který skener nyní poskytuje nejlepší poměr cena/výkon, vyplatí se stolní flatbed skenery? Zkušenosti a výsledky uživatelů těchto zařízení.
    rozbalit záhlaví
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HYPNOGEN: To tě ten digitální závěr tak štve? Když se to udělá dobře, tak to podle mě je beztak současná nejlepší cesta výroby obrázků. Viz třeba tenhle němec, co fotí na velkej formát a tiskne pak 150 x 100 cm velký fotky: http://www.birke.net/. Maje za cíl výsledek, tak bych - jen kvůli striktně nedigitálnímu procesu - negativ nepreferoval.
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    KYTI: v ID11 se mi vysledek moc nelibil. proste problemovy film, ale
    obcas se mi z toho nejaka fotka libi. ptal jsem se tenkrat toho borce a psal mi, ze ji vola prave bud rodinalem nebo casteji tim americkym eqivalentem rodinalu (HC-110 nebo cosi takeho).

    jinak k tem diakum.. diaky jsou super, ale je opravdu velky problem z nich delat zvetseniny optickou (analogovou) cestou. obavam se, ze jednou budu docela litovat, ze jsem nektere veci nedelal radeji na negatif. v tomhle auditku je ale asi muj vykrik dost mimo misu ;)
    KYTI
    KYTI --- ---
    LUKY: diky, jen nemam ani jednu ze zminovanych vyvojek, co pouzil ten pan, ale taky asi vyzkousim ten rodinal 1:25 a pak vymacham v LQN a v ID11, pak dam vedet, jak to dopadlo..
    LUKY
    LUKY --- ---
    KYTI: Osobne ne, ale na Temne si ji vzal Standa Briza do parady a poradne otestoval v ruznych vyvojkach. Je to i s nahledy.

    Jak vyvolat Deltu 3200 - 1. část - Temnakomora.cz - web pro milovníky červeného světla a vůně chemikalií
    http://temnakomora.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=94
    Jak vyvolat Deltu 3200 - 2. část - Temnakomora.cz - web pro milovníky červeného světla a vůně chemikalií
    http://temnakomora.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=106
    KYTI
    KYTI --- ---
    Fotil jste nekdo na Deltu 3200, kdyz jsme v debate u tech vysokych iso filmu? Lze tam cekat podobny zrno a plochost, jako u bar. negativu?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MACHALIK: mas diru v logice, buzinky a kundicky nejdou k sobe. nicmene je to ot.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Představuju si ten přesah: foťáček, kundička, papáníčko, šukáníčko. Nechutný. Vzpomínám si na filmy s McQueenem, Newmanem, Bronsonem a Belmondem a přemýšlím, kdy a kde se stala chyba :/
    LUKY
    LUKY --- ---
    MACHALIK: To asi nebudes clovicek se srdickem na spravnem mistecku :-D


    MURHAAYA: Nj ... je fakt, ze jsem se obcas desil jake odstiny z toho lezou. Ale daval jsem to za vinu tem nejlevnejsim negativum co jsem kupoval.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mě strašně sere, když chlap-nebuzerant používá slova jako barvičky, fotečky, meilíka, vzkazíka :/
    LUKY
    LUKY --- ---
    MACHALIK: Nj ... az nekde zas narazim na vyprodej tak si jich musim koupit vic (nedostatek financi :-D), ale vetsinou stejne fotim cernobile.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LUKY: ja mam v mrazaku 20 sensii, tusim ze byly asi za 23. to by mi melo vydrzet na hodne dlouho s tim, ze na 20 cb filmu pripadne tak jeden diacek .)

    jinak me spis primarne u negativu vadi, ze ty barvy nejsou pevne dany, podle toho jakou kompenzaci ty baze negativu pouziju, takovy barvicky mi vylezou, teply, studeny, do zelena,...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Aj na Flickru jsou ty výsledky šílený:







    LUKY
    LUKY --- ---
    MURHAAYA: Kruci ... to jsem se mel predzasobit vic.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LUKY: Doporučuju se diáku držet už u všeho. Jakejkoli můj pokus s negativem, snad kromě kdysi Realy, dopadá nevalně. Ještě někdy chcu zkusit ty NPC a NPS, ale tím to asi skončím. A stejně to podle mě nemá smysl, když jsou tu normální diafilmy. Děs běs, bez barev, kontrastu, rozlišení a ještě to je jak drhnout si oči pískem.
    KYTI
    KYTI --- ---
    Tak to me hrozne mrzi, ale je to mozne, ze to nepobral... proste ta vyssi isa maji vyssi zrnitost. Ale docela me desi, ze mas vetsi zrno, nez je z te 1600.. Diky za info, radeji teda tu 800 jen na nejaky ne moc zasadni veci nebo na viceexpo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KYTI: Tady nebylo ani dlouhý sklo, ani málo světla:





    Ještě budu mít fotky ze slunečnýho dne v lázních, kde jsem všechno musel fotit na pětisetinu.
    To jsem nečekal, 400 i 1600 znám a dají se snést, resp. člověk po jejich použití není zklamanej. Tady je teda zklamání obrovský. Je to šitus film.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LUKY: jenze provie nova stoji 270 a od chvile co se sklad fujiny presunul do polska se u nas asi moc proslech provii za 50 a sensii/astii za 20ku moc neobjevi :/

    jinak proste negativ no... co z toho. u negativu si stejne jako u crossu muzu ty barvicky navymejslet sam.
    KYTI
    KYTI --- ---
    MACHALIK: PS: mohl bys mi, prosim, do posty poslat kontakt na toho pana, co ti vola negativy a diaky, uz to nechci delat rucne sama doma, dekuju mockrat.
    KYTI
    KYTI --- ---
    dlouhy sklo, malo svetla/zadny svetlo... nedivim se:) ale me to sumi priblizne stejne, nicmene na vice expozice(ktere ja docela casto delam), se hodi vytecne. Taky je 1600ISO docela zajimavy na potrety, ale chce to svetlo.)
    LUKY
    LUKY --- ---
    MACHALIK: Driv jsem tahal na cundry barevne negativy, ale po tom co jsem si ted vzal Provii 400X se asi taky budu drzet diaku kdyz budu chtit barvu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Upřímnou soustrast.





    Nedívatelný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam