• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    MACHALIK: a na to jsi přišel z mýho příspěvku? Fotim svitky pravidelně
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je prdel, jak se někdo rozhodne si koupit scanner pro kinofilm (kvalitní, filmovej), ale pak si uvědomí, že v životě nafotil i jeden svitek, tak tím pádem pošle veškerou kvalitu do prdele a koupí si flatbed.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ROLEX: a klepe se i kdyz skenujes? mi ne, proto se ptam ...
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    Rozhodl jsem se jít do skeneru. Nejprve jsem chtěl filmový, ale jelikož chci skenovat i středoformát, rozhodl jsem se pro flatbed.

    Vyzkoušel jsem Canoscan 9000 a po pár dnech ho s velkou nespokojeností vrátil. Dnes jsem projel první film přes můj nový Epson V700 a na první pokus to vypadá parádně! Zatím si to tak oťukávám, zkouším ruzný software a různý nastavení atd.. ale spokojenost:)

    Jen mi sakra někdo vysvětlete, proč vyrábějí ke skeneru za 600 dolarů držák na film, co se rozklepe jen se na něj človek podívá?? tohle budu muset rychle upgradovat..

    Nemám teď u sebe svůj disk se starýmy skeny z labu ale brzy sem nahodím něco k porovnání.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    MURHAAYA, THX_1138: Jo, taky by mě to zajímalo. Mám teda jen D90, ale zato se mi konečně dostal za dráp Micro-Nikkor 55/3.5. Bez toho měchu (a slide-copier) se mi ovšem přefocování zatím moc nedaří. Tak přemejšlim, esli ho zainvestovat. Na nic jinýho bych ho totiž nevyužil...
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    THX_1138: uz mas nejaky vysledky?
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    MURHAAYA: Dik. Tohle mi v manualu uplne uniklo

    MACHALIK: LoL :D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JIKOO: Tys našel diáky v profilech filmu? A jaký? Už deset let tam žádný nejsou, jen Kodak Generic.

    Negativy musíš udělat ručně, na to žádnej profil stejně nepomůže. Srovnává se to v PS, ne v LR.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ve vuescanu se da kliknutim v obrazu urcit vyvazeni bile. zkus to.
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    Prosim vas mate nekdo nejakou fintu na skenovani barevnych negativu ve VS?
    S CB negativama samozrejme problem nemam a Diaky uz jsem taky tak nejak nasel v tech profilech filmu i kdyz tonalne ne zcela odpovidaji, ale jakykoli barevny film je naprosto silene utrpeni .

    Zkousel jsem udelat TIFFy z Ektaru a je to cele tak modre ze si opravdu nedovedu predstavit ani ten postproces v LR

    Kdyztak posta . Diky
    SKOT
    SKOT --- ---
    MACHALIK: o 6000% pomalejší a taky má v sobě nějaký kurvítko který skener umí odeslat do věčných lovišť :) ale na čb negativy byl ten difuzor fajn :)
    MACHALIK: nové Nikony určitě ne, pokud někde na ebay budou tak už se jedná o investiční zařízení s patřičnou cenou O:-)
    MACHALIK: když se posere Nikon tak se z toho pak člověk posere taky, neboť český Nikon servis je k *** :-) samozřejmě to neservisujou, všechny náhradní díly před lety odeslali na centrálu a když si člověk v ochotnějším servisu v EU patřičný náhradní díl sám lokalizuje, odmítne mu české zastoupení jakoukoliv součinnost (asi jen tak z hecu že hned na začátku řekli že to prostě nejde tak se nenechají ztrapnit tím že jim zákatník předvádí že to řešit jde) - nezažil jsem to sice osobně, ale historka to byla tragikomická
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LUKAS87: to zcela jiste neklesa...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MURHAAYA: Rodinal je na mikroretikulaci extrémně citlivej. Klidně ať v procesu pomalu narůstá teplota lázní, jen aby nikdy neklesla (a je skoro jedno jak rychle).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MURHAAYA: Druhá věc je, že jak se posere Mina, tak je po ní :) Už to neservisujou, resp. v nějakým servisu v Holandsku ještě jo, ale stojí to jak nová bazarová Mina.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MACHALIK: jo takhle... pokud bude v dobrym stavu, tak klidne i bazarovej. Novej spis proto, ze je snazsi reseni pri nejaky poruse.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MURHAAYA: Nene, proč je potřeba novej, jakože ne z bazaru? Minolta se dá sehnat okolo 800 EUR.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LUKAS87: nezkousel. Je to ta Agfa Scopix - rentgenovej material, je to mozny. Muzu ti nekdy prines ten kus (pouzival jsem ho pri testovani, je dost spinavej a neni na nem nic co by nemohly videt cizi oci).

    Jinak vyvojku (rodinal) mivam 20 stupnu plus minus stupen, stejne tak predmaceni a prerusovac. Ustalovac ma pokojovou teplotu (nejakych 25). Ale je fakt, ze s temahle rentgenovejma filmama zachazim hrubeji nez s trixama. Mam toho jeste buhvi kolik metru a cpu to do ruznych cvakatek typu Mju na foceni blbosti...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MURHAAYA: Mimochodem zkoušel jsi z toho zvětšovat? Vypadá to, jako by tam došlo k mikroretikulaci želatiny nebo jinýmu poškození struktury... Tohle mramorování mi příjde nanejvýš podezdřelý.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: pak je tu jeste moznost ze si dofotim tech par barevnejch negativu co mam (ted koukam do lednicky a mam jich 13) a tech par diaku na cross (mam jich devet s tim ze neco mozna ani nebude crossovany) a ty si necham naskenovat. Zbytek jsou polaroidy, cb a diaky co jakz takz digitalizuju doma. Na pripadny preskenovani ve vyssim rozliseni pro nejakou treba knizku kdyztak vyuziju placenych sluzeb Lukas87 nebo uvidime jesli se bude dat pouzit ten bazmek co jsem sestrojil (pro jednotliva policka, kdyz se nekdo ozve ze to potrebuje ted hned to asi pude, jeste si to ale overim nejakym zkusebnim tiskem z tech dat).
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MACHALIK: proc je potreba novy? Protoze mam nejakou starsi minoltu dimage co dela pruhy a jinak Canon Canoscan flatbed (na svitek dobry, na cb a dia v kinu jakz takz kdyz to mas na web v rozliseni 800px). Takze spis premyslim udelat ten krok k poradnymu skeneru a koukam co by tak slo poridit a nezruinovalo by me to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam