VACA: už při prvním dotazu jsem váhal s odpovědí, ale nakonec jsem si nebyl jist, že vůbec chápu, na co se vlastně ptáš. Přijde mi, že moc posloucháš různý spekulace a rádoby expertní názory (ti kterých se to týká - tady vidíte, kam to vede, když furt remcáte, jak Apple bez Jobse a podobně).
V reálu Apple podporu starších zařízení nijak výrazně nezařezává, originál iPad je v tomhle spíš výjimka a je to daný, jak tu zaznělo, hardware - má myslím jen 256 MB RAM a to je prostě málo, víc tam nenacpali podle mýho (ale je jedno proč), aby udrželi tehdy cenu při uvedení na trh.
iPad Mini je ohromnej tržní úspěch (ačkoli sám jsem si dlouho myslel, že po něm nebude extra poptávka), takže je dost nepravděpodobné, že by Apple jedno ze svých nejúspěšnějších zařízení v tomhle segmentu odstavil. Takový ty spekulace, že přijde Mini s retinou, to nemá na věc vliv. Ostatně iOS 7 už byl ohlášenej a kromě originálního iPadu, co skončil na OS5, by měl běhat na všech iPadech, které jsou v současnosti v prodeji.
Navíc, jestli to zařízení potřebuješ nebo ne vyhodnocuješ teď. Pokud teď právě ti parametrama a funkcionalitou vyhovuje, neni důvod se obávat budoucnosti, protože i kdybys v tom nechal iOS6, bude to fungovat v pohodě řadu let.
Takže kup si Mini s 3G a máš vystaráno.