• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    nejde jen o fb, ale i o twitter a o cokoli kde je tlacitko send, na ktere zjevne neni zkratka...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    CROSS: aha, dikes...
    CROSS
    CROSS --- ---
    DEMONOFANARCHY: možná to neni tvůj případ, ale nejde o chat na Facebooku? To se tu nedávno řešilo a nejspíš to jde jedině tak, že se nastaví na FB odesílání Enterem.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ahoj, zainvestoval jsem do apple wireless klavesnice k ipadu... coz je super pomocnik pri psani, ale nedokazu udelat shortcut na "send" button... jsem vul nebo to fakt nijak nejde?
    VACA
    VACA --- ---
    F pohodě, tak vám všem děkuju za podměty. Pomohli jste mi od váhání.
    ---

CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: už při prvním dotazu jsem váhal s odpovědí, ale nakonec jsem si nebyl jist, že vůbec chápu, na co se vlastně ptáš. Přijde mi, že moc posloucháš různý spekulace a rádoby expertní názory (ti kterých se to týká - tady vidíte, kam to vede, když furt remcáte, jak Apple bez Jobse a podobně).

V reálu Apple podporu starších zařízení nijak výrazně nezařezává, originál iPad je v tomhle spíš výjimka a je to daný, jak tu zaznělo, hardware - má myslím jen 256 MB RAM a to je prostě málo, víc tam nenacpali podle mýho (ale je jedno proč), aby udrželi tehdy cenu při uvedení na trh.

iPad Mini je ohromnej tržní úspěch (ačkoli sám jsem si dlouho myslel, že po něm nebude extra poptávka), takže je dost nepravděpodobné, že by Apple jedno ze svých nejúspěšnějších zařízení v tomhle segmentu odstavil. Takový ty spekulace, že přijde Mini s retinou, to nemá na věc vliv. Ostatně iOS 7 už byl ohlášenej a kromě originálního iPadu, co skončil na OS5, by měl běhat na všech iPadech, které jsou v současnosti v prodeji.

Navíc, jestli to zařízení potřebuješ nebo ne vyhodnocuješ teď. Pokud teď právě ti parametrama a funkcionalitou vyhovuje, neni důvod se obávat budoucnosti, protože i kdybys v tom nechal iOS6, bude to fungovat v pohodě řadu let.

Takže kup si Mini s 3G a máš vystaráno.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    VACA: Mini bude podporovanej minimálně 3 roky. Apple se v tomhle nechová jako Samsung.
    Takže si klidně kup miniho. Maximálně za 2 roky zjistíš, že nějaká dílčí funkce nebude podporovaná - to se děje už teď například u iPhone 3gs. Ale i pro něj se chystá IOS 7 - a přitom je to model z roku 2009.
    WERT
    WERT --- ---
    VACA: to se dozvis tak jako tak (ne ze je to KO, ale ze uz je novej "lepsi" model)
    zivotni cyklus tohodle "spotrebniho zbozi" je proste obycejne rok...
    VACA
    VACA --- ---
    WERT: tak to sorry, možná sem to špatně zformuloval. Nejsem až tak apple kovanej, ale co jsem zjišťoval, tak jsem měl za to, že mini má v podstatě stejnej HW jako ip2. Minimálně procesor a rozlišení obrazovky. Z toho jsem usuzoval, že až skončí ip2, že sebou vezme i miniho... a ip2 mi právě přišel že už je vlastně celkem starej stroj, v dnešní rychlý době...

Sorry jestli jsem vás do toho zamotal. Jen jsem se chtěl vyvarovat tomu, že bych si teď pořídil miniho a na podzim bych se dozvěděl že už je to passé...
    WERT
    WERT --- ---
    VACA: u miniho to zas takova picovina neni... to je spis na noseni ven, takze to chapu..

nicmene nevim proc se ptas na nazory na jinou vec nez si budes kupovat... to mi hlava stejne nebere.
    :D
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    VACA: Ipad Mini má narozdíl od ipad2 lightning konektor, takže snaha na jeho vyřazení bude menší než ipad2. Ipad mini bude obsolete později než 2 imho.
    VACA
    VACA --- ---
    WERT: nechci ipad2 ani ipad4, velký ipady jsou na můj vkus velký a těžký. To už sem na tom skoro stejně s laptopem, jenomže k němu musim tahat trafo, pač mi vydrží už jen 3hodiny cca...

Chtěl bych ipad mini právě. Až ten mě zaujal svojí skladností, a lehkostí... Jenomže v tom jsou právě vnitřnosti z tý 2ky, proto jsem zjišťoval...

Nemám iphone, nemám vůbec chytrej telefon. Možná si klepete na čelo, ale telefon mám naprosto spolehlivej, nabiju ho jednou za tejden a mám naprostej klid. U věci na obyčejný telefonování a sem tam sms mám zkrátka užitnou hodnotu někde jinde... Pohybuju se hodně "v terénu" a tohle je pro mě dost důležitá vlastnost...
    (zkoušel jsem iphony i androidy a prostě zatim nic, než zbytečná starost... pro mě...)

Jak řikám v podstatě až ten mini mě zaujal, že bych tím do jistý míry mohl nahrazovat ten laptop, kterej bych pak musel brát už jen vyjmečně na věci který tohle neobsouží... I v tom případě bych pak profitoval z váhy a velikosti ipadu mini, páč narozdíl od klasiky by mě nevadilo mít v tašce obojí...

3g verzi chci protože právě nemam chytrej telefon. Chytrej telefon nepotřebuju, protože mam laptop kerej sebou stejně musim tahat každej den a kterej má v sobě vestavěnej 3g přijmač a chlívek na simku, takže bych si jí jen zduplikoval a měl jí zároveň v mini...

Myslim si, že to nejsou až tak píčoviny co já řešim, ale každej sme zařízenej jinak...
    WERT
    WERT --- ---
    VACA: Trochu mi hlava nebere proc chces koupit ipad2, kterej je proste po smrti za 15000, kdyz muzes mit ipad4 s retinou za 17300 s DPH (pokud se bavime o 64gb) coz znamena 13300 bez dph. (Jakejkoli kamos platce dph ti dph rad vrati)

Pokud vyslovene potrebujes 3g verzi, coz moc nevim k cemu pokud mas iphone tak muzes jet tethering v nouzovejch pripadech. Tak te stejna sranda vyjde o 5000 vic nez za starej ipad2, potazmo za 16990 coz je o 2 tisice vic nez to co chces ty dat za starej...

Neresis tak trochu picoviny????
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    VACA: podívej se, husy jsme spolu nepásli, jen co je pravda, ale ptáš se tady na otázky (chytré otázky) na které ti nedá odpověď ani školený pracovník společnosti od které si chceš koupit spotřební produkt. Že odpověď je jen spekulace asi víš, a že spekulace je hlavní marketing společnosti asi taky...
    VACA
    VACA --- ---
    TIGU; THE_BALROG: Díky za užitečnou odpověď, alespoň i odhad od někoho kdo se v tom pohybuje je pro mě cenná informace

_KOFILA_; _KOFILA_: Díky i za bezcenou odpověď. -Melu o tom že když dám 15litrů za takovouhle věc, tak bych měl rád informaci jak dlouho se dá čekat podpora. Je to spotřební zboží, ale nevim co je divnýho když někdo chce vědět jestli bude stroj plnohodnotnej alespoň po dobu záruky na HW...

Líbí se mi nenáračnost jejich strojů na mozek uživatele, ale uvítal bych od nich trochu vstřícnější, otevřenější jednání se zákazníkem... Od tebe bych uvítal alespoň trochu elementární slušnosti, husy jsme spolu nepásli, nic ve zlim...

KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    Netušil jsem že z toho bude takový téma.. Nejsem si vědom že bych psal různá hesla k mým dvěma účtům v případě update a to ani při update opery která je age restricted. Tím bych to uzavřel.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KICHI: Což jsou třeba internetový prohlížeče :-)
    KICHI
    KICHI --- ---
    KINGRICHARD: zepta se to minimalne pokud jsou to apky s omezenim veku (age restricted 17+ apod)
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    CROSS: jo. tak to jo. oba ůčty mám český, pokud jsou US a CZ a je nutné přehazovat stor, tak se samozřejmě hesla psát musí.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KINGRICHARD: to jsou dva (tři) účty v CZ storu, nebo v různých národních verzích?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam