• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    LBW: Tak to já taky. Na začátku měli nějaký trabl se sycením, tak to pivo nebylo nic moc. Snad to už odladili.
    LBW
    LBW --- ---
    JAKOUBEK: objednal jsem si na Rohliku ten lezak, uvidime :)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    DOCENT: pockej az se to dozvedej myslivci na Letny a napraskaj te Aegirovi s Odinem
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Chapu vas oba, taky rad experimentuju, na druhou stranu si zas rad pochutnam :) Takze jalovci bych se nebranil a splachnul ho sesti desitkama.
    DNF
    DNF --- ---
    DOCENT: Kvasnice vychylene rika nekdo, kdo vari s Kveik kvasnicema :D :D Tak nase vychodiska se uz vic lisit asi nemuzou.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    DNF: Zrovna jsme si říkali, že český ležák je přešlechtěný bastard. Postup hrozivý, kvasnice vychýlené, doba ležení strašlivá ... A vařit ho doma na dva rmuty je fakt jen frajeřinka, když si ho tu můžu koupit za dvacku litr. Dnes jsem teda zrovna přetahoval dvourmuťáka z kvasnic, ale když si porovnám úsilí a výsledek, víc než 1x ročně to zkoušet nebudu ... v pracovní den do tří do rána to bylo peklo ... velký prostor pro chyby, minimální pro kreativitu. Tam se vlastně bojuje o furt stejný výsledek
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    HAUSNUMERO: Máš recht, pro true raw maniaky to není, rmutovalo se na 73-74 °C jednokrokovkou. A v části vystírací vody se povařil jalovec :) Přiznávám se, to pivo je jen dvojstupňové, možná dvou a půl ... :) https://www.youtube.com/watch?v=Z3tV-SFcECk
    DNF
    DNF --- ---
    HAUSNUMERO: No tak jsem si jistej, ze kazdej pokuston pro ten svuj pokus najde aspon 3 duvody proc tomu jeste rikat pivo. Jiz stari Sumerove .... a tak dale. Takovy prace s tim, ale jako projekt dobry :D

    Hodne dela taky to, ze se da rict .. "ale to neni hnus, takhle pravej kornøl ma chutnat!" a co reknes, kolik jsi jich za zivot pil? Ale udelat doma poctivou desitku, co se da pit a drzi ji pena ... tam je potom jasny kde jsou vady piva hned u vune.

    Ale to je asi kazdymu jasny.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    DOCENT: myslel jsem ze raw je do 40stup to pak neudelas ani rmutovani. Je to vlastne jeste pivo nebo vyluh?
    LBW
    LBW --- ---
    JAKOUBEK: Za me 0202 nejlepsi
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    DOCENT: Tak já s tím teda už začal no ... Tradiční norský Hornindal kveik s jalovcem. Raw pivo co nemá chmelovar. No a po své premiéře s chininem ladím doma další bylinné - wit alá vermut. Už máme domluven pivovar, tak když to klapne, v březnu to bude venku.



    DOCENT
    DOCENT --- ---
    SALAMAN: Třeba se to podaří trochu zvrátit dalšími druhy kveiků a bylinnými pivy.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Sibeeria teď začala vařit řadu IPA TONE, která má být hodně o chmelu. Piva mají jen čísla (info vzadu) + poměrové zastoupení jednotlivých chmelů.

    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    TSOH:
    9° zitna dobra
    10° je moc dobra (chlastam furt).
    12° jak kdy
    IPA, IPL ok
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SALAMAN: Ale jo, tomu znepokojeni uplne rozumim. :)

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SALAMAN: A to ještě ani pořádně nezačala. Podle toho, co se děje ve světě (zvlášť třeba v USA), tak ten opravdový boom ovocných piv máme teprve před sebou. Naštěstí je to jen relativně malý dílek v pestré mozaice pivních stylů, které na trhu jsou. Znepokojený bych byl až v případě, kdybych měl problém s tím najít dobrý ležák nebo ipu. Tohle mi příjde na minipivovarech super. Že to spektrum je opravdu tak široké a že si každý najde to svoje.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    JAKOUBEK: Tahle moda ovocnejch piv by uz mohla konecne skoncit.
    LBW
    LBW --- ---
    Obora Citra IPA, není špatný, ale...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HREBICK: Oprava. 6,9%. 7,1% má to mango s ananasem a passion fruit.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HREBICK: 7,1%. Ale je to teda brutální mulťák. Ta chuť ovoce je tak intenzivní, že má člověk cukání si to naředit vodou. Jsem rád, že jsem ochutnal, ale příště už asi jen “voda, slad, chmel, kvasnice”. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam