• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAPaměť, její poruchy a trénink
    KARAMELOVA_OVCE
    KARAMELOVA_OVCE --- ---
    BAREKULA: Mně se osvědčily odvary z bylin Brahmi a Gutokola (nejsou drahé a dají se koupit přes český e-shop, ale odkážu Tě na Google, protože si nejsem jistá, jestli bych přímým odkazem na e-shop neporušila nějaká pravidla, týkající se reklamy).
    Ještě loni jsem měla problém udržet několik vteřin v hlavě čtyřmístný ověřovací kód, po měsíci užívání jsem zaznamenala zlepšení jak ve schopnosti koncentrace, tak i chápání a dlouhodobé i krátkodobé paměti.
    Samozřejmě je to sporné, svou roli tam může hrát placebo-efekt, trénink a spousta dalších věcí.


    NASA: Co zkusit Piracetam? Asi by nebylo od věci obrátit se na nějakou poradnu, specializující se na gerontologii a problematiku Alzheimera - bez ohledu na to, kolik tatínkovi je a zda má či nemá Alzheimera - jde o to, že v poradně vám doporučí mentální i fyzická cvičení, potravinové doplňky, dietu apod.

    NASA
    NASA --- ---
    Ahoj, mam dva dotazy:
    1) pouzivate nekdo metodu pametoveho palace a podobne? Zajimaji me zejmena zkusenosti pri pouziti pro zapamatovani abstraktnich veci, jako jsou vzorce.
    2) muj otec zacina dost zapominat, co je vhodne pro seniora, aby se to zmirnilo/zpomalil postup? Jedna se spis o kratkodobou pamet, ale obcas se mu michaji i starsi vzpominky.
    BAREKULA
    BAREKULA --- ---
    čus, doufam, že nebudu moc ot, ale mám poslední dobou (cca rok) pocit, že se mi nějak zhoršila pamět-nebo spíš vybavování. největší problém mám se jmény a méně používanými slovními ekvivalenty. ..přitom bych řekla, že v otázce tréningu mozku a pamět rozhodně nezahálím. Nemáte nějakou radu, popř. typ na bylinky nebo tak neco?dík
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    The Forgetting Pill Erases Painful Memories Forever | Wired Magazine | Wired.com
    http://www.wired.com/magazine/2012/02/ff_forgettingpill/all/1
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    http://www.poruchypameti.cz/poruchy-pameti.html

    pro ty tápající, kteří mají v rodině někoho s poruchou paměti
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GEISHA:
    tady si taky ještě můžeš poplakat :)
    [ lékaři, medici a jiná havěť ]
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GEISHA: přesně tak :))) a navíc služby do toho....
    po nich mívám totální výmaz, blábolím nesmysly
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GEISHA: já už delší dobu zvažuju jestli nebudu dělat něco jiného, kde se nezačíná v 7 ráno :)
    TAR
    TAR --- ---
    o vikendu je nejlepsi vstat brzo :))) Nic se nema prehanet, ale obcas si to clovek muze rikat tisickrat a stejne nakonec udela to co se mu v tu chvili zda lepsi.

    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: ale nemusí ráno vstávat brzo
    PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: cekal bych ze ji nevic bavi byt vzhuru prave o vikendu :-)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TAR: když si dopřeješ spánek o víkendu, mělo by to být v pohodě :)
    TAR
    TAR --- ---
    GATTA_NERA: Rozhodne jsem proti praskum na spani, protoze problem se spanim nemam, jen jsem rada vzhuru. Trapi/netrapi, to je tezke rici, rada bych byla zdrava...
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TAR: mám to podobně, neumím usnout pře půlnocí a vstávám brzo, taky pozoruju občasné výpadky. záleží jak moc Tě to trápí, prášky na spaní taky nejsou ideální řešení
    TAR
    TAR --- ---
    GATTA_NERA: ta nespavost neni zdravotni problem. To je ciste problem ktery si delam sama. Rada bdim, dlouho ponocuji, brzo vstavam do prace, o vikendu jsem schopna sama od sebe vstat v 7h, abych si uzila pekny den...ale popravde ted jak spim hodne malo, tak uz citim ze to neni moc dobre....a jak jsem psala, nerada bych zdementnela
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TAR: při spánku dochází k regeneraci buněk v mozku a zapisuje se paměťová stopa do spánkového laloku. Takže když se málo spí, tak se informace neuloží diostatečně. Navíc při nedostatku spánku je organismus ve stresu a vylučuje z nadledvinek víc kortikoidů, které také brání ukládání informací do paměti, proto lidé, kteří mají stres (manažeři apod) mohou i v madším věku trpět demencí- tzv. frontotemporální.
    Radši se nech vyšetřit u neurologa. :) Já když sloužím v nemocnici, tak po nevyspání jsem úplně vypoatlaná a druhý den mi nejde práce.
    TAR
    TAR --- ---
    Jak muze narusit pamet nedostatecny spanek? Vsude ctu nedostatek spanku zhorsuje pamet....co si o tom myslite? Mam problem se spankem, spim dost malo denne 5-6-7 h...posledni dobou 3-4-5-6 h....prijde mi ze jsem dost mimo, ale to bude tou celkovou unavou, ale nerada slysim ze mi to kurvi pamet.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: Safra, už ji po 4. opravovat nebudu :))))
    Tak dej asi ano nebo ne, jestli nevíš nic o své rodině, tak prostě nehlasuj. !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam