1) Jo, na netkanou textiliii jsem pomejšlel, mám tu z ní ještě nějakej mundůr z porodnice:) Tak ho asi vyvařim a použiju...
Vířivka - ha! Primitivní, ale skvělej postup. To zkombinuju s tou tkaninou, aby se moc neucpávala...
2)
HYPNOGEN: Nechci machrovat cizí teorií, ale vypadá to poměrně prostě: na začátku máš v mladině určitej poměr cukrů, který se proměněj v průběhu kvasení na alkohol, čimž se dost přesně mění hustota toho roztoku (neznám přesně českou terminologii a nevim, kdy končí mladina) a když kvasnice už nemaj dost co žrát, tak se hustota ustálí.
THEO_PHIL: Tyjo, refraktometr, to už je na domácí vaření celkem hitech! (ale co, vy nejste vařiči domácí, ale prádelní, tak to už je jiná úroveň!.) S tim optickym poznánim, kdy už to nekvasí: a nerozeznávali jste to náhodou takhle opticky tenkrát, když vám pak skončily ve flaškách 2 cm kvasnic?..
Pipeta je asi pro potřeby hustoměru dost malá, nejlepší by byl asi koštýř...
S tim, že to budu upíjet, počítám.)