• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    Uvítala bych pravdivou informaci o materiálu, ze kterého jsou plechovky na pivo (a další nápoje), věděl by někdo? Už chvíli hledám na netu, všude píšou hliník, jenže ten by neměl reagovat na magnet a plechovky vyzkoušené majitelem sběrny kovů se na magnet nalepily...………………………...………………… prosím...……………..
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    HAUSNUMERO: Na to jsem koukal, ale prijde mozna az moc laciny. Kdyby to mel aspon nekdo vyzkouseny vid
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Nemate nekdo odkaz na hotovy hradici zarizeni na lezeni v kegu? Nebo resil ste to nekdo? Neco jsem po netu nasel ale zajima me jestli se to da koupit uz hotove, moc se mi to nechce sestavovat. Co jsem nasel tak bylo ale za silenou palici
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    XBAHNO: no, tak začneme skromně a uvidíme... já se orientuju jenom z vaření jídla a tam s tim rozhodně nešetřim, proto mi to přišlo jako dost málo

no, přidat můžem vždycky, ubrat už nejde
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    PENTAFEKTEK: Znam jenom jako ochutnavac - nic moc. Ale 10 habaner na 25l je strasnej masakr, je to pivo, toho clovek nechce vypit decku, ale treba litr. A predstava 3/4 habanera s bublinkama me fakt desi - to sem prezil nagy(nekolik), trinidady(nekolik) i california reaper(jeden).
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    HREBICK: hmm.. my právě našli nějakej recept kde týpek dával na 15 litrů tři kusy a zdálo se nám to docela málo..
    uff budem o tom ještě přemýšlet..já jich tam chtěl prdnout tak deset :D
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    PENTAFEKTEK: Kolega to zkoušel na cca 17L dával JEDNU a pak ještě do kvašení přidával PŮLKU. Pivo jsem ochutnával a pálilo tak docela akorát ale mě potom spíš pálila žáha.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    zdarec, máte někdo zkušenosti s chilli pivem?
    chceme zkusit habanero pivo a nemáme nejmenší tušení kolik habanero papriček (a taky kdy je přidat) na 25 litrů piva..
    nějaký recepty jsme samozřejmě našli, ale za radu z osobní zkušenosti bych byl rád
    BAAL
    BAAL --- ---
    Kdyby tu byl nejaky zacatecnik, co byl stal o dvojitou kvasnou nadobu, zavarovaci hrnec Lidl a chladic tak se ozvete na cene se domluvime ja uz na to nemam cas a zabira mi to tu misto.
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    jup, tak ho maji na skladě na twojbrowar.pl ..
    díky, až navařím, dám vědět
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    HELIUM: mavaju na nexthop, od fermentum mobile /pl/, aktualne vypredane, sam sledujem, kedy sa naskladnia a kupim zasobu. inak rozhodne odporucam spominany obchod, top of cr/sr, dalej je urcite mozne na twojbrowar zohnat kveik
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    Kde shanite kvasnice? Pokukuju ze bych zkusel kveik, ale nemam tucha kde tyhle vysokoteplotni breberky sehnat
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Mam tasku plnou peknejch pivnich lahvi. Ale je to na velkou zatku, na kterou nemam zatkovacku, nechcete nekdo? V Praze.

HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ZUZKAOU: je tam v kontaktech telefon na Jandu, kdyz mu vysvetlis situaci, tak to urcite nejak vyresi
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HAUSNUMERO: no právě že tam ještě nemaj kurzy na příští jaro :-(
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ZUZKAOU: ok sorry dostala si odpoved na neco jinyho nez si se ptala :) zkus kouknout na stranky beeracademy.cz jestli by si z toho neco nevybrala
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HAUSNUMERO: to je velmi nyxovská odpověd ;-)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ZUZKAOU: jestli vari lezaky, tak nebude mit problem uvarit stout i jiny piva bez kurzu. Staci mu recept z Pivařky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    nevíte o někom, kdo by dělal kurzy pro domácí vaření piva, ale ne základy? Nevím - třeba stouty, nebo něco takového. Hledám dárek pro tátu. Vaří si vlastní verze světlých ležáků, takže vyloženě začátečnický kurz by úplně nepotěšil.

V Praze a okolí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam