JAGA:
1/ spousta veci se bali, protoze hygiena, ochrana obsahu, oznaceni vyrobce a obsahu. uz vidim, jak jdes koupit vlozky, sirky nebo neco takoveho a prodavacka ti to odpocita po kusech... nebo si pujdes koupit monitor a predpokladam, ze by ti nevadilo, ze ma ukraply roh, protoze se v ramci uspor poradne nezabalil...
2/ vetsina lidi fyzicky nic nevyrabi ani nevypestovava (mimo svoje zamestnani, a vlastne ani tam - kancelarske prace nejsou vyroba neceho hmotneho, co by se dalo smenit s bramborama)
3/ uz vidim, jak si lide (nejen) ze severni Moravy jezdi popovidat a porovnat dyne na misto Modelu (velka tiskarna a vyrobce papirovych obalu sidlici v Opave). Vzroste kvalita zivota jak hrom, protoze nepotrebuju penize, ale na misto "smeny" se teleportuju. A tam se dostanu do komicke situace, protoze naivka, ktera horli proti konzumnimu zpusobu zivota mi nechce zaplatit penezy, ale meho krocana (v cene treba 1500kc) bude chtit vymenit za hlidani deti nebo podobnou sluzbu, kterou ovsem ja nepotrebuju. i kdyz v tomto pripade, kdyby byla hezka a ja zapomel, ze jsem zenaty, mozna bychom se nejak domluvili..
to skutecne resi trvalou udrzitelnost.
LALINA:
LALINA: stenkrovat znamena skadlit/drazdit (zertovne). ty mas drzost napsat, ze nekomu nestaci argumenty na diskuzi s tebou? to si asi delas legraci. prejdi si poslednich padesat prispevku - clovek veru malokdy vidi neco tak sebestredneho. "ja", "moje", "chci" - tot centrem tvych prispevku. tvoje argumenty jsou smesne, zabili jsme boha, katastrofy a nemoci, u nas aby bylo pekne a cisto, jinde to nebudeme resit, donutme cinu... jako, kdyby ti bylo 20 a studovala jsi nejaky humanitni obor a pichala s dobrovolnym ochrancem prirody, clovek by nad tim mavl rukou a rekl by si, ze z toho vyrostes, ale jelikoz uz jsi skoro v babickovskym veku, je to na povazenou.