• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Kdyby jsi platil 15k na sociálním měsíčně 30 - 35 let, tak jsi měl plat cca 45k hrubého. A teď budeš mít 30k čistého důchod. Nesmysl.
    BONGI
    BONGI --- ---
    WANTON: Mysli ty, prosim.
    1. duchod se vypocitava z prijmu od roku 1986 tedy ne za poslednich deset let ci 35 ( ikdyz to clovek platil).
    2. Psal jsem, ze prumerne jsem jen na socialni pojisteni platil 15k tedy duchod nebude ani 12 ani 14k. Pro tvou informaci je 30k.
    3. Kdyby mi ted od pristiho mesice meli obe me deti platit kazdy 15k cisteho z platu ( ikdyz neni spatny) zamestnancu kolem 30 let, bylo by to likvidacni.
    4. Nastuduj si - a to zvladas jak probiha vypocet duchodu ( pouzij kalkulacku MPSV ) a pak si delej priklady.

Ale opet se opakuji nemuzes v systemu resit jen majoritu, musis resit i extremy ... proto se tomu rika system!

A tim koncim.
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Nechme toho, ale nikoliv kvůli tvému zbytečnému onálepkování mého systému, ale protože se nad ním odmítáš zamyslet. ;)

K čemu přechodné období, když důchody budou ihned zajištěny jinými zdroji. Když mi odpovíš na tuhle otázku: "Jak si zasloužili důchody první důchodci při zavedení průběžného systému, když do systému ničeho nezaplatili?" , tak s tebou budu diskutovat o nějaké nespravedlnosti při zavádění mého systému... ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: ty se porad motas kolem toho, kolik z toho, co do systemu nacpes dostanes zpet. U spousty pojistek v realu dojdes do stavu, kdy zaplatis vic, nez treba nakonec ziskas (nebude-li duvod plnit, nemusis dostat vubec nic, ale platit budes). Ale jo, jses teoretik - to je presne o tom, ze nevnimas praktickou realitu zivota.
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Jsi úplně mimo, tohle jsem nikde nenapsal.
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Zkoukni tohle WANTON: , když to pochopíš, tak zjistíš, že tvoje děti dnes platí více než polovinu sociálního "pojištění" cizím důchodcům, místo toho, aby je dali tobě. Asi jsi je dobře vychoval, mají asi slušnou mzdu, ale tuhle tvoji investici "sklízí" jiní důchodci. Oni platí, zajišťují důchody, i jiným důchodcům než jen tobě.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: Pojisteni neni sporeni pro deti, pletes si pojmy s dojmy :)
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Najdi si zákon o pojištění a co je jeho znakem. Sociální pojištění a rovněž zdravotní pojištění jsou obsahem daň, nikoliv pojištění. Zejména je zajímavá absence pojistného rizika na výši pojistného. Že něco pojmenuješ pojištění neznamená, že to pojištění je.
    BONGI
    BONGI --- ---
    WANTON: Ale nechme toho. Bud mluvis o systemu, nebo o idei. Jako system, je to bez prechodneho obdobi podle me na hovno a je to diky tomu velmi levicove az komunisticke. Jako idea je to naivni.
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Mysli! Já nevím, kolik máš důchod, tak jsem střelil nejčastější výši důchodů dnes. Můžeš mít 14 nebo 8. Co já vím.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: jakekoliv system pojisteni pocita s tim, ze nebudes plnit vsem v maximalnim rozsahu. Pracuje se pravdepodobnosti atd. A pro tve info - umrtnost na infarkt rapidne klesla... z 25 na 5%. Statistika nuda je... ma vsak cenne udaje ;)
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Přechodný nepotřebuješ. Viz. WANTON:
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI:
    WANTON: POKUD dnes tvoje děti platí více než tvůj důchod jako sociální pojištění, tak by jim dnes zůstalo více peněz (např. dvě děti platí dnes každé 15k na sociálním, tzn. že by ti za mého systému dávali tvůj dnešní důchod 12k (pokud byste se jinak nedohodli) a zbytek, tj. 18k by jim zůstal! Každý měsíc.
    BONGI
    BONGI --- ---
    WANTON: Jak jsi prisel na 12 tisic? A proc bych mel zhebnout? Odpovim jinak. Kdyz budu zit dalsich dvacet let - a proc ne, tak mi stat bude platit 30 k mesicne celou dobu. Proc by to mneli delat moje deti?
    BONGI
    BONGI --- ---
    WANTON: Mne je uplne jedno, kdo to plati ted. Me penize take nekomu slouzily. Mluvim o prechodnem reseni.\
    1. socialni pojisteni neni 30% superhrube mzdy.
    2. tvuj system nemluvi o zasluhovem duchodu ale o minimalnim. Takze, kdyz me deti budou nezamestnane, stat mi zaplati minimalni duchod, prestoze po celou dobu vybiral na neco uplne jineho.

Sel jsem ted od 1.1. do duchodu a vim o cem mluvim. Mohu te ujistit, ze tvuj system *(pokud nevyresis prechodne obdobi) je o tom se bud soudit nebo strilet - jak nastup komunistu k moci.
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Když zhebneš příští rok na infarkt, tak ti stát bude platit důchody cca 3 roky. 3 roky 12k měsíčně. A konec. Tvoje děti za tvých 35 let plateb sociálního pojištění nic nezískají, důchody se nedědí. O kolik čistého by jsi přišel? (Vynásob si se započítáním inflace, kolik jsi zaplatit na sociálním za 35 let a odečti 3 roky 12k měsíčně. Kolik by na tobě stát vydělal, kdyby jsi nedej Bože příští rok umřel?)
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Takže dnes ti platí důchod stávaící zaměstnanci, včetně tvých dětí. Kolik mají mzdu? Kolik odvádí měsíčně na sociálním pojištění? Je to více než tvůj stávající důchod?
    BONGI
    BONGI --- ---
    WANTON: Promin, ale ted mluvis ja vedma a ne o systemu. Kdy umru je moje vec,, mozna nejjsou podminky ted dobre, ale poread lepsi, nez kdyz od zitrka bych mel vysvetlit svym detem, ze sjem statu sice zaplatil, ale oni mi to museji vratit. Fuj!
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Dnešní systém není spoření, ale Ponziho schéma - tvůj důchod budou platit cizí zaměstnanci. Ty jsi si neplatil na důchod, ale platil jsi důchody stávajících důchodců, stát ti ZA TO pouze slíbil, že máš také nárok na důchod - neřekl ti ale kolik nakonec dostaneš, kdy nakonec půjdeš do důchodu apod. To přeci stanovuje co pět let znovu. Vztahuje se na tebe pozdější odchod do důchodu?
    BONGI
    BONGI --- ---
    WANTON: Mam spocitano a ted jsem do duchodu sel. Socialni pojisteni se stale oficialne jmenuje pojisteni i v prubeznem zpusobu - je to statni zavazek a nevim, proc by stat mel vybrat penize a zavazku se zbavit na ukor mych deti. Pokud by mi meli deti platit tricet tisic mesicne,m tak se jim asi dost zhorsi jejich uroven! Mne je uplne jedno, co stat s mymi penezmi udelal - to ho nezbavuje zavazku vuci mne.
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Viz. WANTON: Kolik si stát nechá teď? Když budeš mít 20 let 12k měsíčně důchod. Tvrdíš, že jsi platil 15k na sociálním pojištění měsíčně (35 let? Je tu inflace, spočítat to nebude snadný). O kolik tě stát obere? Na sociálním jsi CELKEM určitě zaplatil mnohem více než kolik ti stát CELKEM vyplatí na důchodech. Navíc, když chlapi umírají velmi často před 70 rokem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam