• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MOTASH: Dobře. Já bych preferoval moudré politiky.
    JIMIQ: KDU v tom je samozřejmě nastejno, ale nemyslím, že by mělo nějaký smysl je probírat v klubu o Svobodných.
    OTAVA: Taky to tak na mě působí. Populismus jako vyšitý.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JIMIQ: To znamena ze to jsou oba bezpaterni attention whores.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    PHAILO: případ si za svůj nezvala strana nýbrž europoslanec Petr Mach, shodou okolností zvolen za stranu Svobodných. Nicméně, na případu se angažuje i europoslanec za KDU-ČSL, znamená to, že si jej za svůj vzala celá KDU-ČSL?
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    PHAILO: Někdo holt dělá to, o čem si myslí, že je moudré a někdo to, o čem si myslí, že je správné.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Mým původním úmyslem bylo rozpoutat debatu nikoliv nad samotným případem a jeho detaily, které neznáme, ale naopak o tom, do jaké míry je moudré, aby si (nějaká) strana vzala případ za svůj, aniž by mohla mít dostatek informací. Mně osobně přijde poněkud nešťastné, pokud zahájím svatou válku, aniž by byly detaily známé. Když si přečtu například otevřený dopis P. Macha [ JIMIQ @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ] opět v něm nenalézám nic o tom, že by měl k dispozici kompletní spisovou dokumentace nebo dokonce informace tam obsažené podrobil aplikaci norského práva. Ono je totiž poměrně nebezpečné v zahraničí předpokládat, že platí, že pokud je něco OK v ČR, pak je to OK i v zahraničí.

Já osobně bych si netroufl postavit se veřejně za něco, o čem nemám kompletní informace, tím spíš pokud bych byl politikem.
    THETAN
    THETAN --- ---
    JIMIQ: Jojo feministky se nezapřou...včetně místní Ivanky.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Otevřený dopis Petra Macha ministryni práce a sociálních věcí Michaele Marksové Tominové | Svobodní
    http://web.svobodni.cz/...-petra-macha-ministryni-prace-a-socialnich-veci-michaele-marksove-tominove
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ještě kdyby aspoň ty děti byly v ústavní péči profesionálů, ale oni jsou u "pěstounů", kteří za "výchovu" dostávají od BV peníze
    PUPU
    PUPU --- ---
    LONESTAR: ma prece tajne dokumenty!
    PUPU
    PUPU --- ---
    IVANA_ANAVI: tak to si sezen nejake lepsi zname.

kdyby mi bylo 9 nebo jeste min, bylo by mi to srdecne jedno. spis bych mel starost, jestli umim na zitra basnicku do skoly. a pouzit spojeni 'pravo na detstvi bez starosti' na deti, ktere byly nasilim odebrany rodicum... to chce poradnou davku 'empatie'.

me tahle diskuse spis utvrzuje v tom, ze jsi decko. nulova empatie vuci rodicum, nezajem o jakykoliv naznak spravedlnosti, hlavne 'zajem ditete'. a vsichni ostatni jsou spatni, protoze to nechapou...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    IVANA_ANAVI: i kdyby to nebyla matka, tak jsou to prarodiče, teta, nebo i ústav v ČR. Norští pěstouni jsou až poslední v řadě.

Stále se totiž jedná o OBČANY České Republiky.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    IVANA_ANAVI: nicméně i když, jak sama říkáš, nic nevíš, apriorně předpokládáš, že pravdu má Barnevern, a ne matka..
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: zaráží. mě tvoje jistota, že nastavovali zadek...
    že by nějaké osobní trauma?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LONESTAR: To zalezi na tom jestli tam taky musi nstavovat zadek nebo ne.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    LONESTAR: Jak už jsem psala, z toho, co matka říká médiím a jaké podrobnější informace mám o případu (které nejsou v médiích), si nemyslím, že by jim u matky bylo dobře. Nevím, proč sourozence oddělili, nevím, jestli se stýkají, ale nemám informace, proč k tomu došlo, tudíž ani nemohu zhodnotit, čí rozhodnutí to bylo a jestli bylo správné. Což ale nemůžeš ani ty.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    IVANA_ANAVI: rozděleným sourozencům u cizích pěstounů je nepochybně lépe než kdyby byli společně a s matkou, viď..
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    IVANA_ANAVI: (A teď mluvím obecně.)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    JIMIQ: Ne. Dítě má být tam, kde mu bude dobře. Což nemusí být nutně u matky.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    IVANA_ANAVI: "Ty děti maj právo na dětství bez starostí, ne aby byly věčně na titulkách celostátních novin s podrobnými informacemi o jejich životě. " SUPER! Shodneme se, měly by se tedy vrátit k mamince.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    JIMIQ: Jenom jsem se ptala.

Nehysterčím, jen tu normálně diskutuju.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    IVANA_ANAVI: pardon, hysterčí :-) předpokládám, že ses v pravopise nikdy nespletla, smekám
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OTAVA: v 18letech jsi uz dospelej a plnopravnej. nemusis uz zit s rodici .. ;)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam