• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    EDEN: Nechybí. To je ta poslední.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Myslel jsem stran směřování východ / západ.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: nevypinat mozek. neprijimat slepe jedinou variantu. nerikat 'tohle je bile a bezvadne, tohle je cerne a musi byt zniceno.'
    PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: a jsi si jist, ze to neni jenom dojem? kdo chce psa bit atakdal?
    PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: to mas pravdu, neni. take tu ale nejsou jenom velka mesta. taktez otazkou zustava, kolik z Tebou vyjmenovanych temat se da ovlivnovat z urovne bezneho komunalniho politika, kolik z techto myslenek ma 'Svobodne' reseni - a take kolik lidi to vlastne realne zajima.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Mne to pripada obracene: "EU je axiomaticky spatna, Rusko je proti EU, ja jsem taky proti EU, takze Rusko musi byt tim padem ten dobrej." (A k te oficialni podpore takove podobenstvi, ktere se netyka propagace konkretni myslenky, ale toho pristupu chytre horakyne: komunisti oficialne nepodporujou proces proti Horakovy, ale kdyz Semelova vykrikuje, ze si to ta svine zaslouzila, ozve se Strana stylem "no to bylo nestastne soudruzcino osobni vyjadreni - mrk mrk mrk, nerikame tak ani tak, ale my bychom to *zformulovali* mazaneji" - prave takto vnimam SSO vs. vubecneoficialnivyjadrenijenomclenu SSO: "my litujeme, ze to rekl takhle natvrdo - mrk mrk mrk, sice si to myslime taky, ale dokud je to nepopularni nazor, tak se teda distancujem; pohledte na nej na disidenta" (kauza predvolebni plakaty, treba). Timtez trpi do znacne miry i ODS, kde se taky placaj po zadech, jak prijeli obleceny-neobleceny a privezli dar-nedar, vyjadrivse se-nevyjadrivse se; ale takhle mazane to zrejme vypada jen zevnitr strany: navenek to pusobi jenom pitome).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: To by mě zajímalo, jakou máš reálnou alternativu.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: ano, s myslenkou nebezpecnosti soucasne podoby Ruska souhlasim. na druhou stranu soucasnou podobu tzv. Zapadu vidim jako nebezpeci uplne stejne. na jedne strane chladna kalkulace a drsna sila, na druhe strane absurdne od zivota odtrzena byrokracie, upadek, povinne multikulti a politicka korektnost. nelibi se mi ani jedno a kvuli jednomu zlu fakt nehodlam prehlizet druhe, natoz abych se s nim spojoval
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Neni kazda obec Horni Dolni s populaci 10 lidi a 3 psi (a elektorat SSO, troufam si tvrdit, je spise mestsky). Namatkou z meho mesta, diskutovane kauzy: ma mesto dotovat verejnou dopravu a pokud, v jake mire? Jakym zpusobem je nejefektivnejsi resit svoz odpadu - ma to delat magistrat, mestska firma, ma se to soutezit, neco uplne jineho? Jakym zpusobem resit previs poptavky po parkovani nad nabidkou mist? Je vhodne regulovat zastavbu, reklamu, motorovy provoz v historickem centru, a pokud, jak? Jestli toto nejsou temata uzce spjata s otazkou, nakolik a jakym zpusobem ma/nema samosprava regulovat zivot obcana, jaka temata by sis predstavoval?

Nebo jinak: "my mame skvely myslenky, ale musime je prosadit shora, protoze zdola to volici nejsou s to docenit" jsem asi pochopil blbe.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Nevím jak poznat oficiální stanovisko. Faktem je, že za stranu vystupuje prorusky spousta lidí, aniž by se od toho strana nějak distancovala. U takto zásadního tématu očekávám, že pokud by s tím strana nebyla spokojena, zcela určitě by se od takových projevů oficiálně distancovala.

Co se týče tvého druhého dotazu - nemyslím si, že Rusko = zlo v obecné rovině. Avšak současné vedení Ruska považuji za extrémně nebezpečné a této rovnici se přibližuje.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: hmm... Svobodni oficialne podporuji Rusko? to jsem nejak nezaznamenal. neridis se doufam zasadou 'kdo neni nepritel meho nepritele, je muj nepritel'? nebo snad 'Rusko a Rusove jsou vtelene zlo a cokoliv reknou nebo udelaji je spatne'? oboji je dle meho hloupe
    PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: pockej, ja nerikam, ze u Svobodnych nemuzou byt kvalitni komunalni politici. rikam, ze na komunalni urovni nema vetsina jejich zasadnich myslenek tu silu. koho na urovni obecniho zastupitelstva pritahuje treba myslenka minimalniho statu? a naopak, jak na komunalni urovni prosazovat stat, co bude lidem co nejmene kecat do zivota?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Mám ten problém taky. Na druhou stranu budu stokrát radši se skřípěním zubů volit ODS než podporovatele Ruska. To je pro mě absolutní no-way.
    EDEN
    EDEN --- ---
    FRONEMA: mne tam zufalo chyba moznost "podporovatel slunickove frakce"
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Bez komunalnich politiku kde chces vzit lidi, ktery nejsou jen profesionalni zastupovaci lidu, nebo "a teraz si vas kupim vsetkych"? A komunal je v mnohym odraz "velky" politiky - proc v obcich ne, a ve state ano? A neni to trochu levny - odpust, ale v tom, co rikas, slysim "politiku zdola, jo jo jo, to je naprosto klicova soucast naseho programu - ale at ji dela nekdo jinej, to je na nas malo nobl: bud z niceho rovnou premiera, nebo nehrajem."
    PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: nojo... jenze Svobodni a obavam se ani zadna podobna strana nejsou delane na komunal. tam jejich myslenky nedava smysl prosazovat, at si Urza rika co chce.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Na urovni parlamentu taky nikoho takovyho nevidim (a teda za hlavni "uspech" veverek a sudruha koblihare povazuju zabetonovani tehle urovne vuci vstupu nekoho novyho - "meh, to zas bude nejakej dalsi radobyoligarcha snazici se nakoupit hlasy libivym programem"), v komunale je lip videt na konkretni lidi.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ESTEN: Asi tak. Za posledni rok-dva se z hodne vyhranene, lec do te doby pricetne strany stalo hnizdo kremlobotu, konspiratoru a obdobnych masiblu, a la Volte Pravy Blok Stranu Za Snadnou Odvolatelnost (etc ad nauseam). Jiste, vubec nic z toho neni oficialni stanovisko strany etc, ale stranu definuje jeji elektorat stejne tak, jako ji definuje jeji program.
    PUPU
    PUPU --- ---
    jenom takova hloupa otazka - a koho byste se tedy nestydeli volit? nerikam, ze Svobodni jsou dokonali, to teda ani omylem, ale pokud se rozhlizim po strane s podobnym programem a netrpici naprostou neviditelnosti, mam trochu problem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ESTEN: Přesně jako bych to psal já!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam