PLANDAK: no, nepadaly invektiva, ale to věčné projektování a podsouvání je něco, co se mi obecně ekluje...
Věcná i reálná řešení mám, že by si to většina lidí neuměla představit, či by se jim nelíbila... je věc druhá, ale několikrát jsem se spálil ve smyslu. Napíšu 100 slov, jednu větu napíšu nejednoznačně a oponent se toho chytne jako hovno košile, špatně si to vyloží, něco si domyslí a pak si na tom vystaví vlastní představu...
Kontruktivně ano, ale: " Jinak receno chces misto demokracie zavest otroctvi ci nevolnictvi" je přesně to, čemu bych se rád vyhnul...
Má to dva háčky, zatímco já ostatní nenutím žít (a ani bych nenutil) v tom "mém" systému, tak ostatní (silové složky systému) nutí žít mně v tom jejich (vašem)
Druhej háček je, že spokojenej je málokdo, ale z těch co jsou nespokojený je minimum ochotno ke změně. ¨
Abych to shrnul, nedělám si iluze o anarchii, nedělám si ani iluze že moc státu se v budoucnosti omezí (spíše naopak) mně bude stačit, když na tom státu budu závislej co nejmíň, stejně jako moje rodiny... a aby ze mně stát vyrazil co nejmíň (nebo abych ze státu dostal vše, co jsem do něj vložil).
To mně stačí... nemusím přesvědčovat "levou polovinu" společnosti o tom, že stát je řízená cesta do prdele... koneckonců... bez ohledu na to, že si církev odsouhlasila, že se slunce točí okolo placaté země... nic neměnilo na tom, že "modří věděli" a že si většina společnosti myslela jinak... nechali na tom, až je ztrapní sama historie ;)