• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAJedináčci- výhody a nevýhody
    Jsem jedináček, ale ne z vlastní vůle... aneb slasti a strasti života bez sourozenců
    rozbalit záhlaví
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    TAPINA: ja to mam takhle s bratrancema..mam dva starsi bratrance cca o deset let, josu to francouzove, ale mame k sobe desne blizko, jsme neco jak jejich mala sestra a vzdycky kdyz se vidime, tak delame dojem desne sehranyho tymu!:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Můj manžel je takový atypický druh sourozence. Má bráchu staršího o 10 let, který v 16 letech emigroval. Ale když se třeba jen jednou za rok sejdou, tak je na nich vidět, jak k sobě nějakým způsobem patří, baví se jako kdyby se viděli minulý týden.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    tak to mame presne..

    pohle djedinacka, je pohled jedinacka:))

    Muj pritel je se svym brachou nejlepsi kamarad..o bratrovi slysim denne (ma narozeniny stejny den jako ja:) zvlast kdyz ted je na stazi v Egypte...je ja uz jsem nemluvil s brachou tyden...musime koupit zase tu kartu a musim mu zavolat:)) a ja mam jeho brachu rada, jen mam pocit, ze musim delat stejne dobrej dojem jak na rodice:)) haha

    a mam trosku strach, ze mezi s sebou rozebiraji uplne vsechno, vcetne me, coz mi trosku vadi..

    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    SARAJ: nechceš nám tu seminárku nasdílet?

    Jinak přítel má bratra a jak oba máme jiný přístup k věcem vznikají z toho nedorozumění. On nechápe a nemůže vědět, jak vidím věci já, jako jedináček, protože to nezažil. Ale vždycky si to vysvětlíme.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: pro mne ne teda.. mne se jednou za cas stava, ze proste vyhlasim neco jako sverovaci embargo, uz proste nechci nic slyset,vedet nic.. a potrebuju se venovat jen sama sobe..pak mam zase silu na ostatni.
    na skole jsem delala jendu seminarku na tema souroenecke konstalace a celkem vtipny.. pritel je treba starsi brat a ma maldsi segru,ja jedinacek jak remen.. obcas je to celkem sranda souziti
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: stava se mi to, ja jsem teda ten typ co na sebe praskne vsechno, ale na ostatni nic, kdyz me dopredu varuji:))

    hodne se mi stavalo, ze jsem musela dat najevo, ze jsem tu, ale ze tu nejsem porad a na stoprocent, ze si ziju vlastni zivot a ze mam toho hodne, a ze zkratka se na me da obratit, ale nejsem k dipsozici non stop. Nektere kamaradky, mem chtely vdiet strasne casto a delat se mnou vsechno a me tenhle typ pratelstvi trosku vysava, tak to vzydcky musim dopredu vysvetlit..ja pujdu rada ven, ale ne denne, ja si s tebou rada zavolam, ale ne denne...Nevim jestli to nezni moc pokrytecky.


    SARAJ
    SARAJ --- ---
    JULYZ: to je mi jasny, ale spis nez o pruzkum jde o overeni meho pocitu:)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SARAJ: aby si si to fakt overila, mala by si to napísať aj do iného auditka ako jedináčkovského :o) zrovna táto vec si myslím s jednináčkovstvom moc nesúvisí.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    SARAJ: to je fakt, já dál informace neposílám, vždycky u mě zůstanou. :)
    Dlouhou dobu mě byly nepříjemné drby kamarádek. Říkala jsem si, proč to řeší, v čem jim to pomůže.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    diky damy,mne totiz pripada, ze se lide jedinackum tak nejak vic sveruji..asi prave pro tu nasi vetsi samostatnost v reseni vlastnich a hlavne asi nehrozi,ze to jen tak nekomu vykecame - klasicky model u sourozencu..
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SARAJ: jo, hodne, az me to stve, protoze je to silne jednostranny. kdyz se chci vykecat ja, tak bud nemam komu, protoze po ctvrty vete dotycna osoba prestane poslouchat a o to nestojim, nebo to proti me pri prvni prilezitosti pouzije.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    SARAJ: ano chodí za mnou, jsem taková vrba rádkyně
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SARAJ: No, za mnou ne a když to někdo zkusí, rychle ho ty tendence přejdou. Sama nejsem svěřovací typ (nejdřív si problém vyřeším a pak s ním lezu na svět), takže nenabízím to, co lidé zpravidla v takových chvílích očekávají - vyslechnout a moc neřešit.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    tak ja ma samotu rada,jsem zvykla mit svuj prostor, ale okruh blizkych pratel k zivotu potrebuju

    jinak chtela bych si overit par teorii
    tady je prvni
    maji tendenci chodit za vama lidi - sverovat se, pro radu atp.?



    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    SARAJ: vítej :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    se hlasim do party
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    nová anketa
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BIDA: na pritele to taky sedi a jedinacek neni, ale rikala jsem si, ze on je asi vyjimka. no zrejme ne.
    BIDA
    BIDA --- ---
    POZITRON:
    GATTA_NERA:
    to nebudou pouze typické vlastnosti jedináčků, na mě to sedí, až se mi to nelíbí a to mám dva sourozence
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    POZITRON: myslím, že popisuješ typické vlastnosti jedináčků :) i já jsem měla v dětství problém zapadnout, ale časem jsem zjistila, že můžu mít okolo sebe lidi a neřešit jestli zapadám to té či oné skupiny. Kamarád o mě říká, že jsem solitér, ale společenský. Ráda se s lidma bavím, ale snažím se věci dělat po svém, možná i trochu šokovat..
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ahoj, hlasim se, taky jsem jedinacek a jsem spis samotarska, presne jak tady psalo mnoho lidi nize. sice jsem mela obdobi, kdy jsem se snazila bejt spolecenska, ale silene me to psychicky vycerpavalo, tak jsem se na to vyprdla. :) co se tyce kolektivu, tak jsem v podstate nikdy nikam vylozene nezapadla, mozna az na jednu malou vyjimku, ale ani tam to neni idealni. dela mi problem bavit s vetsi skupinou, s jednotlivci je to lepsi.
    jinak dalsi veci, kterou pricitam svymu jedinackovstvi, je fakt, ze je mi mnohem prijemnejsi pritomnost starsich lidi - je mi 26, ale mnohem radsi se bavim s lidma okolo treba takovy ctyricitky a klidne i vejs, kdezto s vrstevniky si moc nerozumim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam