• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    Ale muzete mi poradit cim cistit viko, uz jsem zkousela prasek do peciva, ruzny pisky,citron a dalsi ptakoviny a porad nic
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    super!!!! tohle tema presne potrebuju:D v Praze v 1+kk totiz nemame troubu
    XARGH
    XARGH --- ---
    Další opus pro remosku:

    Zapékané plněné lilky - Melanzane Ripiene

    Tisk receptu
    http://www.labuznik.com/tisk/recept/?id=19172

    zapékáno 50 místo v receptu uvedených 25 minut...
    XARGH
    XARGH --- ---
    Recept trošku jako francouzské brambory pro 2 hladové:

    brambory cca 1/2kg nakrajime na plátky, cca 5 minut povaříme. dáme do mísy, přidáme 1 syrové vajíčko a půl kelímku kysané smetany,oregáno sušené nebo čerstvé,klobásu nebo kabanos nakrájený na tenká kolečka a promícháme.dáme do remosky vymaštěné olejem, navrch dáme 2 pokrájená vajíčka na tvrdo, povrch zlehka omastíme a dáme zapést do zlatova = u mě cca 1/2 hodiny. Lahůdka!
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Ahoj, mám tu spam... Jde o to, že jsem si zkusila pár kamarádům prodat koření, zjistila jsem, že se mi podařilo najít dobrého dodavatele a chci se tím začít živit, jenže potřebuji investovat např. do obalů, skladovacích nádob atp., takže prodávám už při ne úplně vybudovaném obchodu, abych mohla zdokonalovat... tak vám to někomu třeba udělá radost, já ho používám i do remosky a je to super:) Objednávky do pošty, prosím.


    Krásný den!:)
    Je mi ctí oznámit, že chuťové, čichové, vizuální i hmatové zkoušky mého nového sortimentu koření dopadly výborně (vlastně i sluch si lebedil za zvuku přesýpání semínek). Koření je voňavé, čerstvé, barevné, dobře usušené a velmi chutné. Díky tomu, že mi tak učarovalo, bych chtěla investovat do poskytování kvalitních služeb... To ale bude chvilku trvat, takže zatím využíváme systém "trvá to dlouho, ale stojí to za to".
    Máte k dispozici seznam nejrůznějších druhů koření, kořenících směsí a doplňkového sortimentu hub, semínek atd. Některé druhy začínají být pomalu skladem, jiné je nutno objednat. Půjde-li obchod dobře, můžete se těšit na rychlá dodání (do 24 hodin, za předpokladu, že si zboží vyzvednete, nebo ho přiblížím v rámci Prahy 1). Přiobjednávání zboží bude probíhat dle aktuálního zájmu.
    Tak tedy- ve středu 16. února chystám objednávku. Pokud by se stalo, že bych některá přání mohla vyřídit z čerstvých skladových zásob, budu informovat.

    Balíčky se snažím dávkovat tak (základní množstevní jednotka u konkrétního druhu), aby si každý mohl vybudovat ve své kuchyni zázemí chutí a vůní, které se nemusí bát použít, protože jen tak nezmizí. Pro výhodnější větší balení (při dlouhodobějším odběru i různých druhů) se neváhejte ptát. Pozor, pokud chcete 2 balení, připište k Vámi vybranému druhu údaj "2 balení".
    Pokud chcete dvojnásobnou dávku v jednom balení, uvádějte údaj o váze (např. Chcete 2 balení černého pepře a jedno 100 g balení bazalky, která se prodává po 50 g -> černý pepř 2 balení, bazalka 100 g)

    Koření je ručně baleno (zatím) v celofánu a v různých dočasných obalech, všechno hodláme zdokonalovat. Pro pomoc s návrhem a realizací kořenek se neváhejte ptát.
    Děkuji za důvěru a přeji dobrou chuť:)



    BYLINKY:
    Bazalka 50 g za 40,-
    Bobkový list 25 g za 40,-
    Citronela (citronová tráva) 25 g 30,-
    Estragon 25 g za 30,-
    Majoránka 50 g za 40,-
    Oregano 50 g za 50,-
    Rozmarýn 50 g 50,-
    Saturejka 50 g 50,-
    Tymián 50 g 50,-

    (Sezónní rýmičky a kašel? Čaj z hrstky majoránky, dvou špetek tymiánu a trochy mletého kmínu odvede dobrou práci:)



    SEMÍNKA A PLODY:
    Anýz 25 g za 30,-
    Černucha setá 25 g za 30,-
    Fenykl 25 g za 30,-
    Horčice bílá 100 g za 50,-
    Hořčice černá 100 g za 60,-
    Jalovec 25 g za 30,-
    Kardamom 25 g za 50,-
    Kmín 50 g za 40,-
    Kmín římský 50 g za 50,-
    Koriandr 50 g za 35,-
    Nové koření 25 g za 30,-
    Pískavice 50 g za 50,-

    (Pamatujte, že v každém semínku je nový život. Semínka jsou koncentrované zdraví:)

    Dýňové semínko 100 g za 30,-/0,5 kg za 135,-
    Lněné semínko 100 g za 16,-/0,5 kg za 70,-
    Sezam 100 g za 20,-/0,5 kg za 85,-
    Slunečnice 100 g za 15,-/0,5 kg za 65,-



    PAPRIKY A CHILLI
    Drcené chilli 50 g za 50,-
    Mleté chilli 50 g za 40,-
    Cayenský pepř (hodně ostré chilli) 50 g za 50,-
    Paprika sladká maďarská (velmi vysoká kvalita) 100 g za 70,-
    Paprika ostrá španělská 100 g za 60,-
    Paprika uzená 50 g za 50,-
    Paprikové floky 50 g za 50,-

    ---Pojďte se mnou vyzkoušet---
    Chilli paričky celé - zatím neochutnané, zatím neviděné:)
    (balení 50 g za 40,-)
    Aji Mono
    Ancho
    Bird´s eye
    Cascavel

    (pokud se sortiment chilli papriček chytne, uvažovala bych i o oslovení dalších dodavatelů, k odběru dalších druhů)



    PEPŘ
    4 barevný 25 g za 40,-
    Bílý 25 g za 30,-
    Černý 25 g za 25,-
    Růžový 25 g za 50,-
    Sečuánský (naprostá lahůdka - pepřuje, ale nepálí, s masem se dá baštit na kila:) 25 g za 40,-
    Zelený 25 g za 40,-



    KOŘENÍ NA SLADKÉ:
    Badyán 25 g za 40,-
    Citronová kůra 50 g za 45,-
    Hřebíček 25 g za 40,-
    Muškátový oříšek 25 g za 40,-
    Pomerančová kůra 50 g za 50,-
    Skořice 50 g za 50,-
    Skořice 40 cm 50 g za 60,-
    Zázvor mletý 50 g za 45,-



    KOŘENÍCÍ SMĚSI:
    Adžika 50 g za 40,-
    Dátá masala (na mléčný nápoj) 50 g za 70,-
    Garam masala 50 g za 50,-
    Kari 50 g za 40,-
    Kari (THAJSKÝ TYP, obsahuje méně kurkumy a převažuje koriandr, paprika a chilli) 50 g za 50,-
    Provensálské 25 g za 35,-
    Tandoori masala 50 g za 50,-
    Tzatziky 50 g za 40,-


    SŮL:
    Bambova sůl (Česnek, kardamom, koriandr, kurkuma, kmín, paprika, pepř bílý a zelený, petržel, majoránka, sezam, kořenová zelenina, sůl (max.32%) - studená kuchyně, bílé maso, přílohy 50 g za 60,-
    Sůl mořská hrubá 0,5 kg za 45,-


    ZELENINA SUŠENÁ A SPOL.:
    Cibule plátková 100 g za 50,-
    Cibule granulovaná 100 g za 50,-
    Cibule restovaná 100 g za 50,-
    Celer sušený, kostka 50g za 40,-
    Celer sušený, list 50 g za 45,-
    Česnek granulovaný 50g za 30,-
    Česnek plátkový 50 g za 40,-
    Kopr list 25 g za 40,-
    Libeček 25 g za 40,-
    Medvědí česnek 25 g za 50,-
    Mrkev kostka 50 g za 40,-
    Pastiňák kostka 50 g za 40,-
    Pažitka 25 g za 40,-
    Petrželová nať 50 g za 40,-
    Petržel sušená kostka 50 g za 50,-
    Pór plátky 50 g za 50,-
    Zelenina sušená mix (mrkev, celer, petržel, cibule, pórek) 50 g za 40,-

    (Na copak je taková zelenina dobrá? Do omáček, polévek i k masu, aniž byste museli cestou z práce řešit návštěvu zelináře a následné zpracování.)



    HOUBY
    Hlíva ústřičná 20 g za 50,-
    Hřib hnědý 20 g za 60,-
    Hříbková směs 20 g za 50,-
    Hřib smrkový 20 g za 60,-
    Jidášovo ucho 20 g za 40,-
    Liška obecná 20 g za 60,-
    Žampión zahradní 20 g za 40,-



    Sortiment se průběžně aktualizuje.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: uplne jednoduchy, na jeden dil ryze 2 dily vody, osolit pripadne jinak ochutit a pak se to pece, dokud voda neni uplne pryc...
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    OMN: nevim co to ma spolecnyho s remoskou
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    něco-jako-plov-z-remosky:
    do remosky dám tuk (lůj, sádlo nebo olej) a na něj cibuli nahrubo a kusy nasoleného masa (kostky o hraně 3-5cm) - ideálně libové nebo jen lehce prorostlé skopové, jde i vepřové, kuřecí..., opeču, nespálím. Přidám mrkev, kterou jsem předtím nakrájel na tenké plátky a potom našikmo na proužky jako sirky silné, ale delší. Opeču. Přidám dřišťál a cumin (nelze nahradit - dřišťál stopro celý, cumin ideálně celý). Vhodím několik stroužků česneku. Zaliju horkou vodou. Dusím. Dusím, až je maso skoro hotové. Pak zasypu propláchnutou rýží. Eventuelně doliju vodou. Dusím. Až je rýže hotová a voda zmizela, promíchám, servíruju.
    Zapíjím čajem, ideálně vodkou. Když je hlad, lze jíst i s chlebem. Bílým i černým.

    V kombinaci olivového oleje a kuřecího (které jde vždy vybrat a dát chlapovi) je to překvapivě chutné a lehké. V kombinaci lůj + skopové + vodka je to jídlo králů.

    Dřišťál - UTFG, cumin = kumin = římský kmín.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MOIRAIN: ja vim ze to jde ale obecne s remoskou jsem mel problem inspiracni takze proto jsem to sem dal.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RAINBOF: je dost málo věcí, co v remosce nejdou, takže jen do toho
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ahoj, v remosce se da delat Jihocesky(starocesky ?) Kuba.

    http://dolcevita.blog.cz/0710/houbovy-kuba, je moc dobrej a ja ho mam za tradicni vanocni jidlo :D
    XARGH
    XARGH --- ---
    FILTHY_SAD_EMO:

    nekde jsem si kdysi opsal:

    ...rýže stylem pulao čili pilaf. Žádné vaření, žádné dodatečné smažení. Dno remosky zasypete propláchnutou rýží. Přidáte sůl, a chcete-li si rýži něčím dochutit, tak pár hřebíčků, hrst hrozinek, rozpůlenou cibuli, stroužek česneku, pár semínek z rozdrcené bobule kardamomu nebo špetku šafránu. V čajové konvici uvaříte vodu a rýži jí zalijete, přibližně trojnásobným množstvím. Přiklopíte a zapnete víko. Rýže je nejdéle do deseti minut hotová, měkká, vonná a sypká a připravená k podávání. Nemáte-li remosku, dáte rýži do skleněného pekáče, zalijete ji horkou vodou zhruba trojnásobného objemu, přikryjete víkem a dáte na čtvrt až půl hodiny do rozpálené trouby.
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: dělám skoro totéž, ale místo marmoše dávám med.... a místo moravanky mi k tomu hraje Jethro Tull...... :o))).....
    YETI
    YETI --- ---
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    Kuře nadělím na díly, osolím, opepřím (když mám čas, nechám chvíli odležet v chladu). V misce smíchám hořčici krémžskou, plnotučnou, dijonskou a rybízovou marmeládu (1:1:1:1). Kuře tím popatlu a dám do remosky. Chvíli peču, až se kejda zapeče a vytvoří trochu kůrčičku. Pak podleju Moravankou. I s nálevem.
    Peču, občas otočím/přeleju. Když mám náladu, občas popatlu zbylou hořčico-hořčico-hořčico-marmeládou.
    Když nemám čas, jen pomažu, hned podleju, dám péct a jdu si po svém. Otočím jen jednou.
    Servíruju ideálně s bramborovým knedlíkem (sic!), nebo bramborovou kaší, bramborem. I s chlebem je to dobré.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    nahoďte někdo recept, jak vařit v remosce rýži.
    Spousta lidí to dělá, moje slečna to zkoušela, povedlo se, ale nepamatuje si, jaké množství vody/jak dlouho...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Patří to i sem.o) Dort pro přítele z remosky:

    Polotovar:



    Výsledek:

    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    moment. beru urážky zpět!

    možná došlo k mýlce. já mám remosku XXL, nebo jak se tomu teď říká. a dělám v tom ty "špízy/něcojakoguláš" z max. 30dkg masa. a dvou jedné papriky a cibule a klobásy. takže to tam není nahňácané, ani z toho nejde tolik šťávy. takže rozdíl na špejlích anebo když to leží a skoro se nedotýká není žádný.

    btw. nejsem přetížený, dělám docela fajn práci - připravuju si pro studenty přednášku na pátek... jen mě dokážou nasrat kafralové.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Je to stejně guláš jako špíz. Promin tak já už tě nebudu přetěžovat.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    jestli tohle je něcojakoguláš, tak jeden z nás je něcojakokretén. fakt debata...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam