• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ARGANNAH: nevím, co všechno se vylouhuje, ale extrakce probíhá supekritickým CO2, což je v zásadě neškodná procedura
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Náhodou trápila jsem se tím včera, ale dneska jsem ráda, že jsem to udělala, projednou se nic nestalo a to energetické zlepšení je fakt markantní. Snad to chvíli vydrží. :)

(Chápej, za celé dosavadní těhotenství, tj. šest a půl měsíce, se mi podařilo nepřibrat ani deko, resp. na začátku to šlo lehce dolů, pak lehce nahoru zpět na původní váhu, pohodička), a teď už to ale začíná pěkně startovat a to člověku prostě není příjemné, zvlášť když se to pojí s hlady, chutěmi a únavou, tak holt řeším věci víc, než bych je řešila normálně.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: hele pokud teda čokoláda je takové zlo, že je potřeba se tím trápit, tak nešlo by to simulovat hrnkem oslazeného (dobrýho) kakaa a nebo rozpuštěná čokoláda (kostička 80% na 1 dcl mlíka a trochu osladit a třeba přidat ). Ve dvou deci takového nápoje máš pak toho tuku a cukru výrazně méně.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KEMENTARI: Hele, posledních x dní nedělám nic jiného, než že vymýšlím, jak to udělat, abych nebyla unavená. Myslím, že spím dost (jsem na volné noze a manžel dělá doma, tak můžu celkem spát kdy chci), jím dost (a fakt dobré složení stravy bych řekla) a nejsem v nějakém zásadním stresu, a přesto prostě chcípám kudy chodím a už mi začíná být chvílemi zatěžko ujít pár set metrů. Jediné, co teď nárazově velmi pomohlo (a říkám to s velkým uzarděním), je ta včerejší čokoláda. Dneska jsem po ní ráno běhala po loukách asi půl hodiny jako srna (běhala = čti plížila se pomalým tempem a stejně dýchala jak hroch, když se vynoří). :)

Ale říkám si, vydržet ještě dva a půl měsíce hnípání, pak se to narodí a budu mít snad zas energie dost. :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    No představ si...prý nový životní styl.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: 10 měsíců?!
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tak jsem pročetla tu Mačingovou a vlastně ani nechápu, jak to někdo fakt může dodržovat.
    Navíc teda, když tu byla taková urputná diskuze o játrech, tak polovina té zeleniny je tam pro ně dost zatěžující.
    Proto asi kolegyně potřebuje cigára a víno nebo pivo k tomu, aby se dostala do lehké euforie a vydržela to těch deset měsíců a byla odhodlaná vytrvat i nadále :-)
    A ty kecy kolem jsou teda fakt výživné.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ARGANNAH: Já vím, že se to lehko řekne a těžko udělá, ale mně vždycky pomůže zvýšit množství spánku na maximum (tak, abych prostě nebyla unavená) a dopovat se vymačkanou pomerančovou šťávou. :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAR_TINA: Ve třetím týdnu už je i maso ;)
    Já ji nijak nehájím, ale cítila jsem se dobře, hlad jsem neměla, zhubla jsem na kila i na centimetry a většina jídel mi chutnala. Dlouhodobě se to držet určitě nedá (a nemá), s tím souhlasím.. ale pokud někdo ve zkouškovém jede režim prakticky jen na pečivu s něčím, těstovinách s něčím a alkoholu (jako třeba já), tohle je docela dobrá ukázka, že to jde i bez takových "základních" věcí :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: jistě - tuto variantu jsem nebrala moc v potaz, spíš jsem si představila misku dušené mrkve. Mňam.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: nevařenou mrkev taky trávíš zatraceně dlouho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak trochu rozdílu bude mezi listovou a kořenovou zeleninou. Ale ze listové zeleniny není moc co vymačkat, když má člověk jen jeden žaludek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: taky si myslím.

Začínám chápat, proč lidé říkají, že mají po zelenině hlad. Když se jí sní moc, třeba velký velmi dietní salát rajčata, okurka, listí a jen trocha light mozarelly - zaplní se žaludek velkým objemem obtížně stravitelného jídla. Rozrušit stěny zeleninových buněk a vymačkat z nich cukr musí trvat hodiny, tedy se do krve cukr nedostane včas.

A ten salát si dám třeba k večeři, vzorně 3 hodiny po malé svačině. Zásoba energie ze svačiny je vyčerpaná a přichází přirozený malý hlad. Žaludek si obdrží vycpávku, ale cukr se uvolňuje tak pomalu, že hodinu po salátu jsem ve skutečnosti 4 hodiny po posledním využitém jídle. A přichází obří hlad způsobený zeleninou.

Amen :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tři kila ředkviček se objemově do žaludku vůbec nemůžou vejít, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: po týdnu Mačingové budeš prosit o klystýr
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: ehm, já mám orální fixaci, ne anální, takže díky ale ne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Cornelo, je možný se poškodit snědením třeba 3 kil ředkviček? Já mám takový pocit, že od určitého množství zeleniny za hodinu by to už žaludek nedával. Dal by se někdo zabít násilným nacpáním zeleninou?

Zní to vtipně, ale fakt mě to zajímá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: zkus klystýr a chinin ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: bazální metabolismus je pověra, důležitá jsou čistá střeva!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Víš kolik KILO! mrkve, jablek, brokolice a řepy bys musela sníst na alespoň 1500 kCal / 6000 kJ denně? Něco mezi 5 a 8 kily potravy. A něco mi říká, že po takovém množství zeleniny by měl člověk těžké trávicí obtíže a možná skončil v nemocnici.
    Pokud část energie zkusíš nahnat ořechy, máš rychle po jaterní dietě. Totéž při požití 10deka a víc sýra k obědu - a to by člověk jedl, aby nepošel hlady, hodně sýra k té brokolici. Takže se z očisty stane směs tuku - ořechy a sýr s pár druhy zeleniny a česnekem.

A teda všechna čest tomu, kdo dokáže měsíc točit asi tak 8 jídel, každé ze 2-3 surovin.

A za 4 týdny velmi jednotvárné stravy s vynecháním mnoha složek nebudou už střeva zpracovávat vynechané druhy tak, jak mají a znovu přidání mléka, masa, luštěnin a obilí bude dělat znova nepříjemné trávicí obtíže. Třeba plynatost, v práci moc milá záležitost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam