• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    CORNELA: Já se ale nebavím o pozitivech nebo negativech nebo faktorech těchto chirurgických výkonů. Cajthamlová říká, že obezita se padesát let léčí redukční dietou, která je notabene prý furt stejná (jestli jsi to video neviděla, nevíš, na co narážím). Což prostě neni pravda. Navíc ještě k tomu porovnávání s kardio léčbou - jen uvažme, jak široká je farmakoterapeutická škála u kardiaků a jak bídná je u obézních.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    CARODEJNICE: Které (bariatrické zákroky) mimochodem vůbec nezmínila... I když je to jasný posun v léčbě obezity, to jen tak na okraj :)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ARGANNAH: Hm, asi tak stejnou, jako že "rituál je počet". Apelovala na to, že obezitologové svalují neúspěch léčby na pacienty a porovnávala vývoj redukční diety s vývojem léčby kardiovaskulárního onemocnění... To mi přijde jako ptákovina. Myslím, že spoustě obezitologů by se mocně ulevilo, kdyby jim "stačila" taková technika, jako používají kardiologové a kdyby s jejím zázemím byla léčba tak "snadná". Jít na operaci se srdcem se totiž nosí víc, než jít na operaci se svou "žravostí" - to ještě stále není mezi lidmi tak vlídně přijímáno. Mluvím teď o bariatrických zákrocích.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ale s tou kritikou redukční diety má pravdu. a jak ukazují mnohé zkušenosti místních dam, tak i s těmi obezitology asi
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CARODEJNICE: ale njn, ty rituální věci sice trochu zjednodušovala, ale kdyby zase slyšela mně přednášet včera vyrvání srdce, asi by se jí ty anatomické detaily taky nemusely zdát ;)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ARGANNAH: Docela sympatická přednáška až na některé drobnosti jako je žehrání na obezitology, kritika redukční diety a fušování Ti do řemesla :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak že bychom od OT debaty o vožení dětí do školy přešli k něčemu tematičtějšímu?

http://www.youtube.com/watch?v=xVvzNFCeEKA
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Já chodívala ze školy pěšky cca od 12 let, prostě se mi chtělo, cestou byl antikvariát a autobus mě nebavil. Bylo to cca 5,5 kilometrů velice vycházkovým tempem a nějak mi to dávalo pocit, že se hodně hýbu a mám nárok na ještě jeden oběd, tak jsem si doma udělala plnou pánev vajec na slanině nebo něčeho podobného... Nebyl to úplně dobrý model.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: je fakt, že já měla vždy pohyb, se psem nejméně tři hodiny po kopcích, oddíl pro děti, moje máma nechodila, ona běhala, takže jsem musela klusat vedle ní, ale vždy jsem to dokázala přežrat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: já jsem na to čuměla v Rakovníku, taky tam mají MHD, ačkoliv jsme s Tondou celé město v pohodě prošli denně, přišlo mi to legrační. Já ráda chodím, i na výlety, MHD mě vadí, tak myslím, že Tonda chodit bude dost, už chodí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: zdá se, že naši generaci vození se všude za pomoci fosilních paliv přivedlo na kraj záhuby. A ne proto, že dojdou zdroje, ale proto, že zarosteme sádlem.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VRATENKA: mne nasi zadok vozili prve 4 roky, lebo sa o mna bali a kluce od bytu som dostala az ked som mala 11 a z nosa mi neubudlo.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    CORNELA: to asi ne, ale aspon se dite muze naucit to, ze vazne neni nutny si vsude vozit zadek az pred dvere.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: Tak my v Praze si školy vybíráme, pohodlnost rodiče se nevyplácí, jako své největší rodičovské selhání považuju to, že jsem dceru ( kvůli pohodlí) dala na tu nejbližší sídlišťní základku, no pak jsme to stejně měnily. Jinak já jsem jezdívala od třetí třídy sama tam i zpět ( cca půl hodiny) do jazykové základky. Nikdo se nad tím v pravěku nepozastavoval;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: kdyby to měl 10 minut, tak není o čem, už dávno chodí sám.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zvažuju taktiku cesty na poštu a množství práce, které dnes mám. Konec nyxu, v součtu je to hodina.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: další výhoda velkoměsta v mých očích padla.
    (Mít dítě, zapíšu ho do školy do Borku. Chodilo by samo přes bažinu, to jsem já ve škole tak uměla, a na krk by dostalo GPS obojek s dlouhým dosahem.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ono je to těžký. Taky bych mohla jezdit do práce na kole, kdybych chtěla jo něco udělat pro fyzičku a trvalo by mi to půl hodiny (no, zpátky teda asi dýl). Jenže autem jsem tu za deset minut a pro ten ušetřený čas prostě mám využití.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: když jsem to zadala do mapy, vyšlo mi od domu ke škole 2,5 kilometru.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: to je nářez. Promiň, vůbec mě něco takového nenapadlo.
    Já myslela, že v Praze to má do školy každý blízko. Půl školy jsem prskala, že skoro jediná to mám půl hodiny. Moji spolužáci z města vstávali v 7:15-7:30.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam