• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MONROE: Tohle bych ti rozhodně neradil.
    Já si taky léta myslel, že nic jiného, než podvazani žaludku nebo liposukce mi nepomůže, abych nakonec zjistil, že je to vážně jenom v hlavě. A když se hlava rozhodne, tak jde prostě všechno.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MONROE: BMI 35, není to podvazani zbytečné?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: mno..tak uvidis, co ti Hruby rekne, ale silne pochybuju. Silne.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: bariatricke vykony jsou jedny z nedrazsich a fakt silne pochybuju, ze ty se skrz vyber dostanes. Kam te poslal? OB Klinik? Trutnov?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: ze ti to neschválí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MONROE: Kamarádce to zamítli. Pošlou tě mj. na psycho vyšetření, jestli jsi vhodná kandidátka. U té kamarádky doktor dospěl k závěru, že by nebyla schopná dodržet pooperační režim, lidově řečeno že by to podvázání přežrala, takže ji na hrazený zákrok nedoporučil.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Váží přes 300 kilo, nemá práci a nevejde se do vany. Ví, že se ují k smrti – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...zi-pres-300-kilo-nema-praci-a-nevejde-se-do-vany-vi-ze-se-uji-k-smrti.html
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAR_TINA: Je potřeba vědět, jak tělo funguje. Co ukládá do tuků? Co k tomu potřebuje a podobně. Každopádně pokud je vydej větší než příjem, tak nema co uložit. Já teď zkouším nizkosachaeidovou dietu. Můžeš vše, krom toho v čem jsou sacharidy. A ty jsou skoro ve všem. Nicméně důsledek je ten, že tělo nema potřebu vytvářet inzulin a tak vlastně ani nedochází k ukládání. A většinou mám i větší vydej než příjem. A je to znát. Navic jsem si nastavil na jídlo jenom 4 hodiny. Takže jim od 16 do 20 hodin. Protože mívám hlad spis odpoledne. A hlad nemám a hubnu. Měl jsem predstavu tak 2kg/měsíc. Zatím 3kg za 14 dni. Cca v půlce ledna chci ještě výrazně omezit maso. Hlavně vepřové a hovězí. Nechám ryby a trochu drůbež.
    Ale hodně hlidam minerály a soli a mraky zeleniny. A aspoň hodinu denně intenzivní pohyb. Jo a hodně vody.
    Diet jsem zkousel hromady. Ale teď jsem si nechal udělat u nás analýzu, jak na tom jsem, co mi chybí, čeho mám dost a podle toho začal jist. Takže uz nejsem podvyzivený :-), tělo dostává co má a je mu lépe.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Pls, nemáte někdo zkušenost s obezitologií na Karláku? Kdyžtak do pošty. Dík moc.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Já při dlouhodobým stresu jím asi víc, přibírám si dost vesele. Při krátkodobým nárazovým hubnu, ale nemám dojem, že bych míň jedla...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Ano ano. A někteří z nás by mohli sloužit jako názorná ukázka takového ukládání :-D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TEKKIT: ja to mam taky. cim viac stresu a aktivit, tym som hubenejsia. ja si to zasa spojujem s adrenalinom. ale radsej budem normalna a stastna ako hubena a nestastna. :) kazde telo metabolizuje inak.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    jakože špatně spím, když mám trampoty:) Normálně spím jak dudek
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MAR_TINA: jasný no...Nevím jak to funguje u mně, ale po každém stresujícím období jsem objektivně hubenější, je to vidět už na pohled...Spojitost vidím i v tom, že špatně spím. To alespoň v mém případě má dopad na váhu vždy
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEKKIT: já ve stresu taky moc nejím. jenže zároveň jsou v těle vyplavené hormony jako kortizol a ty ukládají to málo jídla do tuku.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ILLUZE: tohle si vůbec neumím představit. U mně vždycky stres znamená takový jako tlak "v žaludku" = vůbec nemám na jídlo pomyšlení a dokonce se mi opravdu i objektivně fyzicky špatně jí...Naopak když mám pohodu tak už v 10:30 koukám kdy bude oběd:))

Vzhledem k tomu jak mám stresující práci, tak to mám asi lepší...až na ty žaludeční vředy co sena mně zřejmě chystají:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: jako úplně tě chápu, mně to nezdržitelně stoupalo 4 roky o 5-7 kilo ročně. Ani dieta od Cajthamlové a pohyb to nezastavily.
    Takže hele tělo, klídek máš, jídlo máš, pohyb máš, terapii máš, meditovat se učím, takže teď zas 6-12 kil ročně dolů, jo ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: jako cvičila jsem u toho, ale právě, že od loňského podzimu to šlo plíživě tak či tak nahoru - vzpomínala jsem u toho na Madiettu, jak řešila něco podobného - kdyby se člověk stavěl na uši, tak to dolů nešlo
    říkala jsem si, že to je třeba věkem
    a že holt se nezbývá smířit s tím, že se to období nějak překlepe (hladovět nebo se fyzicky servat odmítám), jen se to prostě nesmí přehoupnout do váhy, kdy mi to už není příjemné ze zdravotní stránky

a pak jsem na tu váhu koukala jak puk a dala si jedna a jedna dohromady... vycházelo to časově přesně na to dané dost nepříjemné období
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Nebožka máti říkala, že je to hrozný, jak tloustnou, ale my jim do toho kecat nemůžem. Že až kluci budou chtít sami, tak s tím něco udělají. Měla pravdu. Akorát tomu mladšímu je to zatím dost fuk, jen vyřadil pití litrů vody s tím nejlevnějším sirupem z kanystru. Aspoň to už sestra nekupuje. A zlepšila se mu, tím pádem, nealkoholově ztučnělá játra.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: "omylem" ztratit 4 kila při tvojí (ne)výšce, klobouk dolů!
    (Chci taky.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam