• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jako mínusujte samozřejmě dle libosti, tady panuje svoboda v mezích slušného chování. Ale přijde mi, že ten Blanitchky příspěvek přesně vystihuje realitu matek od rodiny - málo času, málo relaxačního pohybu, většina pohybu je z fyzické práce, což sice spaluje, ale tělo spíš ničí než uzdravuje. Imho jeden z důvodů, proč je štíhlost znakem společenské prestiže - aby se člověk tomuhle vyhnul, musí buď na rodinu úplně rezignovat a starat se jen o sebe (to teď zní hnusně, ale myslím to neutrálně, prostě mít v péči jen jediného člověka, tedy sebe), nebo mít hromadu peněz, aby aspoň část té práce delegoval na jiné a ve volném čase se věnoval tunění svého těla, rozmáchlé relaxaci někde v lázních a ladění luxusního jídelníčku. Jakmile ale člověk pečuje o jiné a ještě se neválí v penězích, nutně ty priority vypadají jinak. Myslím, že to je jedno z nejvýraznějších selhání dietní kultury - to, že klade na pracující matku ve středním věku stejné požadavky jako na movitou mladou dvacítku s mořem času a ještě té první dává za příklad tu druhou.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Nevim, zda tu bylo, ale narazila jsem dnes na toto, tak odkladam, treba se bude nekomu hodit, tyka se to bariatrickych operaci hlavne
    Léčba obezity, její příčiny a rizika - MojeLecbaObezity.cz
    https://www.mojelecbaobezity.cz/
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    TAPINA: Hmmm…. Same here sista.

Teď mám pocit, že nitroděložní tělísko Mirena taky dost zamávalo s tendencí nabírat tuk. Má někdo podobnou zkušenost?

Ale riskovat 3. těhotenství opravdu nehodlám, i kdybych měla pár let zůstat chubby.

U mě je to tak nějak všechno mimo moje optimum -po 2 dětech 15kg navíc, fyzička nula, spánek v prdeli, čas pro sebe mizivej. Nemám pocit, že prasím, ale jedu v “mateřským kontokorentu” už dlouho. Kojení vedlo k takovýmu spánkovými deficitu, že jsem žila v podstatě z kafe a cukru v survival módu a hubnutí žádný.

No co už, třeba se v 50 vrhnu na tai či a obnovím nějakou výkonnost. Tahle rozkydlost a náchylnost ke zraněním- hello kyčel, plotýnka, koleno mě ničí.

Pečuju o zahradu a jednou týdně chodím tancovat s holkama. A i to “vyboxovanej” čas v rodinný logistice.

Menopauzu si raději nepředtavuju.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Aha, takže až trošku odrostou děti a udělá se mi víc osobního času, tak přijde přechod. Píšu si :o)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: jj, mám to samé, zatím zkouším ty fytoestrogeny, holt přechod je tady...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jezisimarja, dite, co umre na chipsy, pls, to se zas trochu uklidnime…
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ELIZHANNAH: podle vyšetření procházím menopauzou, takže hormony jsou asi rozhozené totálně. Mám předpis na nějaké fytoestrogeny, ale asi budu potřebovat něco silnějšího, protože moje tělo je fakt úplně na hadry.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KRISKA: tady je ten rozhovor, kde o tom mluví.

Kateřina Cajthamlová jak ji neznáte. Šokující slova o pořadu Jste to, co jíte, hubnutí i alkoholu
    https://www.youtube.com/watch?v=HdFr89dQg5k
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MADIETTA: možná taky přidej v úvahu stresem rozhozené hormony...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ARGANNAH: mně na přerušení PPP kdysi nejvíc pomohlo tohle:

- dát pryč z domu váhu
    - dát pryč z dosahu veškerý oblečení, co "bych ještě ráda někdy oblikla"
    - koupit si opravdu pěkný oblečení na svoji aktuální postavu
    - jíst pravidelně jako v nějakým ústavu (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a případně druhá večeře)
    - upřednostňovat, když mi porci nandal na talíř někdo jiný (partner, kámoška, hospoda...)

Těžká zkouška byly děti, kdy jsem po porodech a kojení měla nahoře 15 kilo a dokud jsem ty děti nepřestala sytit ze svýho těla, moc se to nehývalo. To jsem po letech musela odolávat myšlence, že bych přeci jen nahodila nějakou dietu. Ale vydržela jsem být krev a mlíko a neřešit to a ono se to zase samo vrátilo do normálu, i když to trvalo několik let. (Dává to smysl, malá děcka jsou fakt záhul pro tělo i psychiku a docela dlouho trvá, než ženská načerpá sílu zpět.)
    Teď se mi váha hýbe v rámci cyklu +- 2 kila, připadám si pěkná a neřeším nic, jen u výběru jídla zohledňuju bílkoviny, abych měla z čeho stavět svaly. Tréninky mám dvakrát max třikrát týdně, zaměstnání u kompu. (Dietní chyby typu oslava narozenin s tunou jídla a dortama anebo dvoudenní večírek víceméně bez jídla úplně ignoruju.)

Jo, a spánek se taky snažím hlídat.
    Kromě toho, že odpočatý den je o dvěstě procent nádhernější, je taky prokázány, že nevyspalýmu člověku se vyplavují ve větší míře kanabinoidy, takže to vede k chuti na junk food jako po brku :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: To bude spíš na autory appky, nicméně máš recht
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: napis nyxovi bug :) urcite by to slo aspon na potbrzeni
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Možná to s jídlem a cvičením nesouvisí. Ptala bych se na případné problémy se spánkem, jestli se neobjevil ve tvém životě nějaký vážný problém, jestli se nepřetěžuješ a nepřepracováváš. Možná že namísto tréninkových změn a přebudovávání jídelníčku potřebuješ klid, odpočinek a dovolenou.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SAKRA! Tak jsem zase omylem smazala příspěvek, tentokrát od BERUSKA_CA. Zatracená appka, a nejhorší je, že a) se to člověka na nic nezeptá, rovnou to smaže, b) nejde to vrátit.

Asi začnu chodit na nyx jenom v prohlížeči.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    VALENTINA: Je to fáze. První peníze, pak první větší peníze z brigád, pak koleje, kde půlka lidí jí čínský polívky a parky v rohlíku a poctivě to po večerech kropi pivem a dalším chlastem...
    A pak začnou rozum brát, případně organismus opatrně vystaví první storna, takže se stravovací návyky musí začít poněkud revidovat... A rodič na tom moc nezmůže, myslím si. Může dát základ, ať se potomek má k čemu vrátit, až telecí léta pominou, a to je tak všechno.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VALENTINA: vidis ja zapominam na to, ze existujou rodiny s kapesnym... nj tohle je blby ohlidat a asi jediny jit prikladem a proste doufat...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KRISKA: no ono jaksi jakmile začnou mít děti svoje kapesné, tak si to koupí sami.
    My jsme doma nikdy nic takového neměli/sladké pití, chipsy, dortíky, vařím ze základních surovin/ a ejhle, co nevidím, dcera se cpe čínsku polívkou a zajídá to chipsama, jako já doufám, že je to jen nějaká vývojová fáze...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VALENTINA: fakt je des, ze prvni asociace s dortem je vzhled cloveka a ne slozeni potraviny

nehlede na to, ze pokud nechci at to deti ve veku zavyslim na tom, co jim uvari a zaplati rodice, tak to ani nemaji doma mit, ze...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    "Nedala sis dezert? Hodná holčička." Co nikdy neříkat dospívajícím dcerám - Žena.cz - magazín pro ženy
    https://zena.aktualne.cz/nedala-sis-dezert-hodna-holcicka-odbornice-radi-co-nerikat-d/r~0b132b38f6c611ec8d680cc47ab5f122/

ha, tak já to dělám špatně, když jim zakazuju brambůrky, ať nežerou sračky:)
    ale teda nepoukazuju na váhu, ale na škodlivost těch potravin
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam