LUCIASHECK: Třeba je to špatně přeložené. Třeba říká "umírám únavou, takže když už mě nenecháš spát, dodej aspoň energii z jídla." Nebo "bože, konečně velký oběd, konečně je dost zdrojů, využij toho a jez."
Nikoho nehodnotím, žiju pouze ve svém těle. Nepovažovat jeho signály za relevantní se mi za posledních třicet let vymstilo tolikrát, že to ani neumím spočítat. Jenže tohle člověku dietní kultura opakuje pořád dokola: hlavně neposlouchat svoje tělo. Chce se hýbat - ne musí sedět u počítače. Chce spát - ne. Chce jíst - bože, jen to ne. X hubnoucích reality show nám vtloukalo roky do hlavy "neposlouchej svoje tělo, ignoruj hlad, ignoruj únavu, jeď podle plánu." Podle mě tohle nás dostalo tam, kde jsme: jsme vyčerpaní, tlustí / obézní/ podvyživení, závislí.
Já si uvědomuju, že můj případ byl trochu hardcore a ze někteří z vás mají takový zdravotní stav, že ta zpětná vazba s tělem vypadá jinak. A tak. Ale jako tohle kolektivní tleskaní tomu, jak bráníme tělu v naplnění jeho potřeb, je podle mě příklad toxického diskursu, který nadváhu a obezitu neřeší, ale zhoršuje nebo rovnou způsobuje.