MAR_TINA: Mně možná, což mi vlastně došlo až u čtení toho tvého příspěvku, opravdu pomáhají baby steps. Malej úspěch taky úspěch. Sním půl dortíku? Optimální to není, ale dřív bych ho zhltla celý. Takže to je úspěch.
Srazis kavárnu z každodenního dortíku na dvakrát týdně? Úspěch jako hrom! Prestanes si sladit kafe? Super!
I z těhle částečnych kroku mám radost a nebicuju se, když to nevyjde. Váha jde dolů, nezavodim, mám na to spoustu let, acim víc zhurta na to půjdu, tím pravděpodobněji se sprajcnu.
Nejsem typ, co si bahni ve vyzvach a potřebuje se hecnout, já potřebuju netrpet :-D A jakmile si něco striktně zakazu, tak nastane přesně situace "Nemysli na růžovýho slona! Hlavně nemysli na růžovýho slona!"
Musím to mít nastavené na nějake takové "Mírni se, co to půjde, když to nepůjde, bože, svět se nehrouti". A paradoxně když "můžu", tak mě to neláká zdaleka tolik, jako když "nemůžu".
Si vždycky vzpomenu, jak jsem Milovala slaninove Lays. Nemůžu žrát chipsy. Nemůžu. A pak jsem to nevydržela a šup tam celej pytel.
A když jsem si je za klidné mysli koupila, jak si dneska dám, tak jsem to nějak nestihla. Neva, dám si druhej den. Nějak jsem neměla chuť. A v podobným duchu se to táhlo snad tři nedele a každej den jsem měla dobrej pocit, že dneska si dám chipsy :-D Hecnout se, že si je dát nesmím, tak ty tři týdny nejspíš nedám