SPIKE411: díky :-)
A opravdu se omlouvám, že vstupuji do debaty, ale kuskus, rýžové nudle, tuňák v konzervě i ten Knäckebrot, to jsou také celkem dost průmyslově zpracované potraviny. Když už se tu bazíruje na "čisté" kuchyni :-) Ten bájný chléb dietářů má navíc i dost vysoký GI, takže tam je jeho přínos opravdu velmi sporný (ano, má vysoký podíl vlákniny, ale za sebe bych si radši dala normální kváskový chleba, nebo žitný rohlík, než tento prefabrikát zabalený v celofánu).
A fakt si nemyslím, že by se tu měl někdo napadat za to, jak je neschopný si připravit čerstvé jídlo. Protože když to vezmeme do detailu, tak i kupované těstoviny, loupaná rýže, rýžový papír, mouka, koření, mléčné výrobky a v podstatě i většina masa, olejů, zeleniny, atd., jsou průmyslově o(z)pracované. Asi málokdo si tu vyrábí/pěstuje sám výše uvedené a bez chemie, že.
Píšu to hlavně proto, že chca nechca se stravujeme všichni nějakým způsobem polotovarově, ať už si doma mixujeme hummus, nebo ho koupíme někde v Lidlu. A je úplně zbytečné si tu honit ego nad tím, jak ten můj způsob je ten nejlepší.