• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: začala jsem to díky/kvůli tobě poslouchat a je to super.

I když jsou věci, ve kterých s Havlíčkem nesouhlasím (říkat třeba, že lidi žerou).

A v těch pár dílech jsem zaznamenala, že nějak dojde k denní spotřebě energie a příjem stanoví na 80 % toho a přišlo mi, že nemyslí na hubnutí, ale na věky, jelikož je upnutý na ten antiaging (který mu imho moc nejde :D).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tohle jsem poslouchala teď ráno, další perfektní video na metabolickou adaptaci. Zjm. taguju PISTA1 a ACIDQA a další lidi, co mají extrémně nízký příjem a ještě snižujou, aniž by to mělo velký efekt

VÝDEJ ENERGIE #2 | Proč hodně lidí spaluje jen cukr? Spaluju, když se učím? Jak nastavit deficit.
    https://www.youtube.com/watch?v=ip8J1K9UZmE
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Semaglutid: vykoupení, nebo zbytečnost? - by Adam Obr
    https://adamobr.substack.com/p/semaglutid-vykoupeni-nebo-zbytecnost
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    neco sem pridam z knihy metabolicky motor

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KURE: Muj doktor pouziva schvalenou tabulku (uradem civilniho letectvi) a zdravy rozum. Kdyz je nekdo drobne postavy, napise mu do papiru, ze je pacient drobne konstrukce a proto na spodni hranici. Kolega kulturista by tu tabulku pretahl do obezity, ten tam poznaceno “vrcholovy sportovec s minimem tuku a vybornymi vysledky krve”.
    Prej se staci na pacienta pozorne podivat. A ty tabulky jsou taky velmi benevolentni.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DELIRIUM: Tuhle uvahu mam taky. Moji rodice taky praktikovali urazky, pry abych se nad sebpu zamyslela a chtela se jim zavdecit.
    Jak to dopadlo vime, oznamila jsem, ze jsou fakt zli. Za coz jsem dostala po tlame a zcela prekvapive, me to nezalilo pocitem lasky a poslusnosti :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: pokud se později budeš chtít podělit o podrobnosti, budu moc ráda, rozhodně mě to zaujalo.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Byla to jedna z přednášek na fitness007 s Vackem, hrozně se tam rozčílil, uškleboval se a mával mobilem. Pak Vacek přečetl nějakou otázku ve smyslu, že přece stačí calories in calories out, Havlíček při tom pil vodu, zaskočilo mu, poprskal stůl a strašně se polil. Vacek se smál, ptal se, jestli to má chápat jako odpověď, Havlíček jen zakoulel očima, kývnul hlavou a šel se někam usušit :D
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: mimo mísu, ale vizáž toho druhého chlapíka mi vyvolává mocnou chuť na stejk.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: nebylo to v rámci té přednášky co měl s Cajthamlovou?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Mimochodem, reverzní dietu testuju právě teď (jak už jsem zmiňovala dřív), jsem z toho (dámy a gentlemani prominou) posraná strachy a zatím, klepu na dřevo, to má neskutečné výsledky. Ale je to jenom měsíc, tak podrobnosti zatím psát nechci, kdyby se to zlomilo
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ano, ANO, tohle je ten moment, na který jsem čekala s postnutím tohohle skvělého Havlíčkova videa o revezní dietě (a fakt mě štve, že nejsem schopná dohledat to video, kde podrobně vykládá výsledky toho minnesotského hladověcího experimentu, tady ho zmiňuje jen en passant a to je málo)

Petr Havlíček o reverzní dietě | Jak dlouho držet reverzní dietu? Jak navyšovat příjem? Jojo efekt.
    https://www.youtube.com/watch?v=-QWZ7KbCnSo
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: me prijde vubec zvlastni to, ze clovek obecne hubne na snizenym prijmu, neco zhubne a tak misto aby se treba po 3, 4 mesicich nebo pul roce zastabilizoval, lul roku jedl na tom nepribiracim maximu a pak opet ubral a taktonse tocil dokola, takze to dela tak, ze se na nizsim prijmu zhubne, hak se to zastavi, prijem se opet snizi, jak se to zastavi prijem se opet snizi... a pak nekdo ze 140kg zhubme na 90 ale uz ji 5000kj... takze se dostava opet do te proste neudrzitelne faze... (cisla si cucam trochu z prstu, ale to sjizovani prijmu pri zastaveni hubjuti frci uplne vsude a mozna v tomto okamziku je nutny si rict ne, navysit, zastabilizovat a pak pripadne pokracovat... a ne se projist k ty podvyzive a za chvili spu zhubnuty kg zpet uplne zbytecne
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PISTA1: Hele v pohodě, je to tvoje cesta. Každý z nás v tomhle klubu to mockrát zkoušel lecjak, i proti moudrým radám, já se teď kupříkladu chystám neposlechnout svého obezitologa. Přeju ti, ať ti to vyjde, jak si přeješ. :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VRATENKA: To je aktuální na těch 133 kilo. To co doporučila je pro hubnutí na váhu těch 120. Teda alespoň tak jsem to pochopil.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    PISTA1: vidím hodnotu bazálu 12393 kJ - tušíš (nebo někdo jiný), jak moc je tohle přesný údaj. Pak píšeš, že ti nutriční doporučila 9000 kJ a že z toho je 8,8 je bazál, to je nějaký divný a dost se to rozchází s tím, co ti vylezlo z tý váhy.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ARGANNAH: Měřím 195cm.
    Ani bych nenechtěl zhubnout pod metrák, kdybych se dostal na 120 a ty si udržel, byl bych spokojenej. Cokoliv pod by byl super bonus.
    To, že se to zarazí a nepůjde to dál a bude se to snažit se dostat nahoru vím. Taky to mám několikrát za sebou. Ale doufám, že se mě to podaří ukočírovat. Ty žaludeční/střevní potíže jsou fakt humáč, tak snad se to změnou stravy a zhubnutím zlepší.

Ani mi nepříde že hladovím, nebo se omezuju. Když mám pocit hladu tak se najím, jen když mám chuť na něco sladkáho(slanýho) místo sušenky nebo tyček loupnu banán, víno nebo kus sejra.

Teď koukám do zprávy mám doporučeno sníst 9000 kJ, těch 8,8 je bazál. Nepřijde mi že by NT říkala něco jinýho než jsem si přečetl na netu :/
    Jenže co mám dělat stím, že mě stačí to co sním. Nechci se futrovat přes moc.

27. jdu k dia na kontrolu s velkejma odběrama, tak uvidím co se ukáže.

přihodil jsem výstup z váhy, jestli to řekne někomu víc.

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PISTA1: Já když to čtu, tak myslím na to, kolikrát se mi tohle stalo (diabetes teda nemám): poctivě jsem "držela dietu" (klidně i celkem rozumnou), shodila vždycky max 25 kilo, pak se to zarazilo a nepohnulo s tím NIC. A v tom jednom případě, kdy jsem se fakt nevzdala a na sílu se rozhodla, že to přemůžu, jsem za to zaplatila chronickým zdravotním problémem (který mě stejně donutil s hubnutím přestat). Podle mě to vzniká proto, že člověk jede pořád jednu metodu dokola (snižování energetického příjmu) a tělo už na ni prostě nereaguje.

Prostě přesně na tomhle se tu točíme X týdnu: že každý režim nakonec selže a dál to NEJDE. A pokud jo, tak za strašnou cenu. 7400 kJ na 140 kg například - to je imho normální hladovění, odhaduju. Nevím, jak vypadáš, třeba jsi hodně malý a nemáš moc svalstva (akorátže píšeš, že máš naopak svalů spoustu, jestli jsi k tomu ještě vysoký kus chlapa s mohutnou kostrou, tak fakt red alert), ale já mám teda už jenom bazál vyšší než tohle a to jsem ženská a jsem (teď už) o něco lehčí než ty. Všechny zkušenosti, které mám, mě vedou k tomu si myslet, že teď budeš ještě chvilku "krásně" hubnout, pak se to znova zarazí a pak najednou prásk, přijdou chutě, nekontrolovatelné přežírání a nekontrolovatelné nabírání. A to nabírání půjde na břicho a na viscerální tuk, který teď, jak píšeš, moc nemáš.

Držím ti moc palce a doufám, že jsi v dobrých rukou a tvoje nutriční ví, co dělá, protože jestli ne, tak tě teď rakví v přímém přenosu. Je samozřejmě možné, že ta diabetes mění situaci a činí z hladovění něco žádoucího, nejsem doktor, vím prd. Ale když tohle čtu, všechny alarmy v mojí hlavě řvou na poplach.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam