MADIETTA: jo přesně tak. jednou za čas jeden dezert/prasarnu. Někde venku kde ti naservírujou porci. Clověk si může vybrat něco fakt parádního, žádnej umolousanej chlebíček z babišovo veky 50% šunky a ramy.
ANNIKA: jenže tahle "vojenská" disciplina je snadná. Představ si to podobně jako alkoholismus. Vyléčenej alkoholik zvládá nepít. Některej dokonce zvládá nepít i v prostředí kde se kolem něj pije, ale nezvládá si dát skleničku na chuť.
Opravdová přiměřenost je to nejtěžší, prostě si občas dát, to chce abys měla vyváženej a zdravej vztah k tý substanci, a to je to nejtěžší, pokud je to substance s kterou máš problém.
Já mam například kliku na kouření. Přes první pokusy s cigaretou ve třetí třídě, období piv a cigárek v pubertě, sbírku dýmek a občasnej doutník, jsem nekuřák. Sem tam, si zakouřím, když se mi chce, jsou pro to podmínky a čas. V reálu to bylo 2x vloni a letos ještě vůbec.
MADIETTA: fakt ti rozumim. Měl jsem období, kdy jsem si v hospodě dával tak 4 večeře (a deset+ piv, ostatí alkohol nepořítaje) a dal bych si víc ale většinou pak zavírala kuchyně... A ne nebyl to nějakej hec, prostě jsem chtěl ochutnat, co tam mají.