• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: jenže zmrzlina je jen třešnička na dortu... přiznám se že nevím co si s tim počít
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak teda našla jsem na Google Books ty vámi vychvalované Ultrazpracované lidi a kus toho online přečetla. Jako wow teda. A přesně, obávám se, že teda jinou než řemeslnou zmrzlinu už si asi v dohledný době nedám
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    IOM_NUKSO: No, mluvilas o zdravém hubnutí, tak jsem si to přeložila jako směřování k low carb jídelníčku. Ono samotný vysazení sladkýho nemusí vůbec nic s váhou udělat, pokud se při tom nehne energetická bilance.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ARGANNAH: diky, ale ja sacharidy nijak neomezuji. Je to asi spis na stres to sladky a proste spatnej navyk.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    IOM_NUKSO: Nezlob se, když vlastně neodpovím na to, na co se ptáš. Ale podle mě problém s vysazováním sladkého má dvě roviny, a) návyk na cukr a b) celkovou potřebu sacharidů. Mám dlouhodobě teorii, že spousta žen je závislých na sladkém hlavně proto, že má celkově příliš málo sacharidů v jídelníčku vlivem takové té současné debilní módy, že hubnout především znamená omezovat přílohy. Takže omezujou přílohy, ale protože ty sacharidy prostě potřebujou, tak trpí neustálou chutí na sladké, která v důsledku generuje návyk na cukr. Takže já bych osobně při vysazování sladkého postupovala následovně: nejdřív bych řešila návyk na cukr a až potom bych případně hýbala s celkovým množstvím sacharidů. Ideálně tedy velmi tvrdě si zakázat jakékoli sladké, včetně zdravého, minimálně na tři čtyři týdny, ale zvýšit množství zdravých příloh v jídelníčku (pečivo, brambory, rýže, domácí knedlíky, luštěniny atd.). Vůbec bych v téhle fázi neřešila vývoj čísla na váze, primárně bych se soustředila na odstranění té závislosti. A teprve po pár týdnech, až se jídelníček stabilizuje, bych případně nasadila low carb. Ale s tím, že pokud se chutě na sladké vrátí, je to signál, že je těch příloh zase málo.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Jinak otazka k tomu jojo efektu. Kdyz zeru hodne sladkyho a ted to chci vysadit, tak bude to jakoby zdrave hubnuti nebo mohu cekat pokles o 2kg a az se nekdy zas k sladkymu vratim, tak priberu 5kg?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ELIZHANNAH: v brne jo, celkem centrem chodim, takze musim prubnout:D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ELIZHANNAH: jsou i na Národní, ale ty porce jsou naprostej masakr. (fakt obří)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRISKA, KOCHANSKA_CH: haaa! Už jsem to díky vám vystopovala. Zámečnická 3, žejo?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je to bistro na zamecnicke naproti mcdonald?
    ani sem nevedela ze delaji zmrzku, diky za tip:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zrovna koukam na složení Haagen Dazs a tam asi stabilizátory tak nejsou...holt zacnu chodit zase do Creme dela Creme :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: To netvrdíme. Dá se koupit i poctivá, jak jsem, v brněnském příkladu, uvedla.
    KURE
    KURE --- ---
    NAVARA: to nikdo neřekl. Padlo tu něco o nechuti na průmyslové nanuky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ale jen za odměnu! ;p

    Ne, zněly tu hereze až zavánějící postojem "všechny zmrzliny jsou špatné"
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: Fakt? To můžem? :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zmrzliny si samozřejmě můžete dělat doma, z vlastních komponent, takže víte co v tom je :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: z kterépak zázračné knihy že to je?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: ano. Tisíce spokojených kancelářských krys :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: to je ten Ústav chirurgie ruky?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ano, po ty knizce uz se na zmrzlinu divam jako na bakterialni prdy a ac jsem otrla, tak tohle mi na chuti neprida.

    Mam to v puvodnim zneni, kdyz autor resil obsah zmrzliny, napsal:
    “You might recognise the names of some of these: guar gum, locust bean gum, alginate, carrageenan and the near-ubiquitous xanthan gum. The last of these is, revoltingly, a bacterial exudate: slime that bacteria produce to allow them to cling to surfaces. Think of xanthan gum when you next scrape the accumulated gunk from the filter on your dishwasher.”
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam