• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak zejtra jdu večer na přeměření a inbody, aby se vidělo, jak funguje tenhle režim. Dlouhodobý výsledky mám super, to už jsem psala, tak teď ještě uvidíme ty krátkodobý. Snad to bude nějak dobrý, fakt potřebuju akutně nějakou novou motivaci. Číslo na váze se totiž celý ty asi čtyři měsíce nehejbe (teda lítá v rámci cyklu po sinusovce +4 kg -4 kg, což odhaduju je trochu i tím horkem, ale že by to klesalo, to teda neklesá). Na těle sice změny vidím, místy dokonce velký, ale za prvý jsem jediná, kdo je vidí (což není dobrá zpráva), a za druhý ta fixace na číslo na váze je fakt příšerná kletba. Ale musím si to opakovat, je to jen číslo, je to jen číslo, je to jen číslo... Uff. No, zejtra uvidíme. A tohle je zároveň forma předsevzetí, že napíšu, jak to dopadlo, ať budou výsledky jakýkoliv. Třeba se mi ten experiment s navýšením režimu nakonec ještě stihne vymstít.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MADIETTA: ja nevím, že se proti tomu spíš někdo neohradil opačným způsobem. říct o tom, že je to umělecký ztvárnění.....hm ok. Celý mi to spíš přišlo jak forma panoptika a nefér k těm účinkujícím.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Tady se to deje. Minuly mesic jeden z kabiny (oni maji taky v Alziru zvlastni zvyky) rekl kolegyni ze je “prase tluste” a nafasoval za to vyhazov. Tyden po nem kapitan (prosim ceronoch, aby nedoslo k mylce) mel rasisticke kecy a skoncil stejne.
    Ve slusne spolecnosti se podobne invektivy netoleruji a fakt mi vadi, ze to tam u vas jeste nedospelo.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: Mám tajnou teorii, že na tyhle lidi nestačí vlídná soucitná osvěta. Na tyhle lidi patří bič.

V duchu někdy sním o tom, jak takovýhle pokus veřejně ztrapnit někoho tlustého skončí obřím hlasitým oboustranným trapasem takového kalibru, že se ten člověk bude do smrti stydět a litovat, že tehdy otevřel hubu. Ne proto, že by mu došlo, co dělá, těmhle lidem nedojde nikdy nic. Ale prostě primitivní Pavlov, kdes dostal jednou dvakrá přes pazouru, tam už ty prsty nikdy nestrčíš.

Akorát typy, na které si to někdo dovolí, jsou zároveň právě ty typy, co si půjdou poplakat do kouta s pocitem, že si to zaslouží. A veřejně se ohradit nezvládnou.
    JOPS
    JOPS --- ---
    to co tu zminujete to ztrapnovani obeznich lidi, tak to je samozrejme hnus.

Ale co sere me, tak ze mi to nikdo nevpalil mezi oci (aspon kamaradi), ze jsem tluste vyzrane prase. Mne to neprislo, ze jsem nejak moc vyzranej, jooo, mel jsem pupicek, ale ja se citil uplne v pohode free a fresh. A neuvedomoval jsem si takove ty priznaky, ze vylezu jedno patro a potim se jak cune, ohnu se pod stul a nemuzu se nadechnout. A nejak mi to ne a ne docvaknout... A pak prislo takove prozreni, ze vlastne i na tom kole to je uplne na hovno. A musim podekovat kamaradce, kdyz jsme prijeli k Ripu a, ze ho teda jedeme vyjet. Tak jako teda ze jo (pulka zari 2023). A ja malem chcipnul asi po 20 metrech... A to bylo to prozreni, ze fyzicka je uplne v pici. A ten den jsem se hecnul a zacal se sebou neco delat.

A muj cil byl v tomhle roce vyjet na kole Rip.

Dneska jsem ve stadiu, ze na Rip na kole jezdim nahoru na pivo. Jako samozrejme u toho vyjezdu picuju na vsechny strany, ale proste se kousnu a jedu.

A za sebe rikam, je potreba ta motivace. Pro nekoho baba, pro nekoho kolo, pro nekoho nejaky vykon atd... U me to vyhral vyjezd na Rip. Mise splnena, takze ted resim, zda si dam na kole z domova na Jested a zpatky, ale vychazi me to na 180km a na MTB se mi uplne do toho nechce, takze to mozna necham na pristi rok :D Ale pred pul rokem se mi nesnilo, ze si budu davat vyjizdku kolem 70-120km na biku.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    VRATENKA: Komentare nevidim, nemam ucet, ale generace mych rodicu (a jejich rodicu) mela tenhle zvyk. Kdyz jsem se jako dite optala, jestli si myslej, ze ta pani nevidi, tak mi to vysvetlili. Ztrapnuji ji na verejnosti naprosto zamerne, aby se nad sebou konecne zamyslela a neco se sebou udelala.

Tohle byla priserne zla a zapskla generace a je smutny, ze se z toho vylejza pomalu.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MADIETTA: ty komentáře jsou totální utrpení. Někdy bych chtěla fakt nakouknout do hlav těch lidí, co jsou přesvědčený, že obézní člověk o sobě neví, že je obézní, a oni ho spasí tím, že mu jeho obezitu vyjeví, nejlépe nějakým pořádně razantním způsobem, aby to s ním opravdu hnulo.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    „Nemám nic proti tlustým lidem, ale na olympiádě mi vadí.“ Jak Paříž znovu ukázala naše pokrytectví | Heroine.cz
    https://www.heroine.cz/komentare/nemam-nic-proti-tlustym-lidem-ale-na-olympiade-mi-vadi-jak-pariz-znovu-ukazala-ceske-pokrytectvi

Komentáře pod tímhle článkem... nic se nezmění.
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: to je dobrý:)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE: jinak já už jsem v těch Noom lekcích hodně daleko a momentálně jsem u části "výzvy", kdy si každý týden vybíráš něco, co se pokusíš dodržet. Tohle léto jsem si vzala za svoje výzvu, že budu zkoušet nová jídla, která by mě jinak nenapadlo dělat. Kdo mě zná, ten ví, jak je to pro mě náročné - jsem kuchařka na baterky, jak nemám recept, jsem nešťastná a bezradná, vařím nerada a z donucení. Ale řekla jsem si, že to teda zkusím, ale ani mě nehne se honit, abych zkoušela něco celý týden každý den, ale dám si na to celé léto. Takže zatím cca 5 jídel, ale na mě obrovský úspěch. Dneska jsem např. ke kuřeti z pomalého hrnce dělala jako přílohu cizrnu s cibulkou, česnekem a baby špenátem, ochuceno kmínem a kari. Bylo to boží a určitě to zařadím do pravidelného repertoáru. Takže díky, Noome :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Vaše tělo je vaše! Ridina Ahmedová o kořenech fatfobie i kauze Bridgerton | Vogue CS
    https://www.vogue.cz/clanek/vogue-leaders/katerina-spicakova/vase-telo-je-vase-ridina-ahmedova-o-korenech-fatfobie-i-kauze-bridgerton
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUSINDA: Z moji zkusenosti, lide neumi ty etikety cist spravne. Zameri se na nejake ale neznaji kontext. Mela jsem na VS kolegu a ten se vylozene bavil zkoumanim, jak spolu ty ecka a “bobtnaky” reaguji. No nebylo hezke videt, co se odehrava uvnitr organismu.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KRISKA: kdyz si date hledat nazev knihy tak ten graf tady najdete
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to se popisuje zase spis v knizce metabolicky motor, kdy tam podle vyzkumu muze vrcholovej sportovec mit spotrebu az 2,5xbmr, coz by uhlir v dole byl vic vrcholovej sportovec nez kancelarska krysa, takze s tim taky uplne nesouhlasim, ale na urovni 3x tydne hodina fitka nebo nic uz ten rozdil muze byt minimalni az zadnej.

popisuje, ze rozdil mezi vitezem a "porazenym" muze byt i to, ze nekomu proste telo dovoli 2,7x a uz ma nesrovnayelnou vyhodu nad konkurenci.

v podstate sem pochopila, ze nejaky bezny cviceni a pohyb je z energetickyho hlediska zanedbatelnej, na druhou stranu v te tabulce se spotrebou organismu byly mnohem vyssi cisla spotreby organismu, nez zpocita na vas jakakoli moderni kalkulacka.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Ten bod ze UPF znacne prispiva k rustu vsejijakych chorob ovsem uz dokonale overila moje matka. Kdysi ve svem hubnoucim silenstvi vymyslela, ze kdyz zbodne vitaminy, horcik, vapnik a ja nevim co jeste z lekarny, tak se muze krmit vyhradne sladkostma. K pohybu mela vzdycky odpor. Vysledek se dostavil: doktor nechape, kde sebrala takovou plejadu chorob (vesele pribyvaji), ktere se v nasi rodine nikdy nevyskytovaly.
    Kdysi jsem se ji snazila vysvetlit ty chemicke procesy, ale naznala, ze jsem si to vsechno vymyslela jenom proto, abych ji nutila jist normalni jidlo.
    Normalnim jidlem rozumim “uvarim ze zakladnich potravin”. A to jsme prosim dlouze meli zahradu a maso a vajicka obstaraval majitel farmy, takze prilezitost, jist dobre a za levno byla.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ARGANNAH: Ano, vznikají jedlé substance.
    Já jsem taky nepotřebovala otevřít oči, od doby prvního střevního zánětu jsem jídlo hodně studovala a přehodnotila, věci v barevných pytlících nekupuju desetiletí, ale máslo z hnědého uhlí mě šokovalo. :-) Fakt je dobrý si to přečíst. A s autorovým tvrzením, že haviř, co uhlí rube, má stejný spalování jako kancelářskej krysák úplně nesouzním, i když strava je 80% úspěchu redukce a pohyb je hlavně záchovnej.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: Já jsem třeba věděla na obecný rovině, ze ultrazpracovaný potraviny jsou nezdravý a že větší část "éček" není ok. Etikety čtu už roky. Nicméně jedna věc je něco obecně vědět a druhá vidět tomu problému opravdu do vnitřností. A chápat, co všechno v tom jídle přesně je, jak to ovlivňuje organismus a jak to interaguje s biofeedbackem našeho těla. V principu jsem věděla, že když je v jídle extra chemická ingredience, není to ve srovnání s čerstvými surovinami nic extra. Ale netušila jsem, jak rozsáhle je modifikovaná už ta hmota, ze které to "jídlo" vyrábějí, a jak ji musí barvit a ochucovat, aby jídlo aspoň připomínala.
    GALE
    GALE --- ---
    LUSINDA: Proteinový prášek a High Protein produkty z Lidlu.
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: já jsem ten amerikánskej způsob "porcí" nikdy nepochopil. Přijde mi to schválně překombinovaný naprosto neintuitivní a katastrofálně nepřesný.

Imho jedinnej způsob jak nějak kontrolovat porce je váha a zapisovat. Je to oser, ale alespoň máš nějaký data.
    Začal bych tím.
    Protože už jen Hawthornův effekt by ti mohl s kontrolou pomoct. A když ne, budeš vědět na čem seš. Když budeš vědět kolik fakt jíš, můžeš začít hlídat makra. Pokud tě to vážení bude srát opravdu hodně, tak važ alespoň věci u kterých je to důležitý. třeba olej, máslo, oříšky, čokoládu... asi chápeš kam mířím.
    Nikdo nebude mít potíže pro to že snědl o růžičku brokolice, nebo jablko nad "limit".
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Jinak se přiznávám, že momentálně opět začínám bojovat (již po několikáté za život) se svou váhou...nosím sice konferenční velikost 42 což je takový ČR kancelářský průměr. U mě osobně a bude náš tu asi víc není problém v nezdravem jídle (jim až na občasné zhreseni se sladkým) zdravě.......ale mám problém s porcemi a to myslím fakt velký. sondovala jsem na netu alespoň nějake foto jídelníčku/vs kalorií ale nic moc jsem nenašla 😬😁

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam