• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: zkusil jsem ten Noom.
    A asi jsem cilovka. Celej ten aspekt bodíků a notifikaci a malejch postupnejch úspěchů. Je to jako hrát počítačovou hru :D nebo Duolingo (ne bezvýznamný bonus je, že to mluví s garminem)
    Díky za tip.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KURE: Ta kniha mi pripomnela, proc jsem vystudovala chemii. Je to neuveritelna zabava - kniha i veda.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ELIZHANNAH: Ale bacha, majitelka Linda je excelentní cukrářka, zákusky bez lepku a cukru, přesto vynikající. Některé i bezlaktózové. Za mě dobrej počin pro osoby se stravovacími omezeními.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Melvil teď dokonce na tohle téma založil diskusní skupinu na FB.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: jenže zmrzlina je jen třešnička na dortu... přiznám se že nevím co si s tim počít
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak teda našla jsem na Google Books ty vámi vychvalované Ultrazpracované lidi a kus toho online přečetla. Jako wow teda. A přesně, obávám se, že teda jinou než řemeslnou zmrzlinu už si asi v dohledný době nedám
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    IOM_NUKSO: No, mluvilas o zdravém hubnutí, tak jsem si to přeložila jako směřování k low carb jídelníčku. Ono samotný vysazení sladkýho nemusí vůbec nic s váhou udělat, pokud se při tom nehne energetická bilance.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ARGANNAH: diky, ale ja sacharidy nijak neomezuji. Je to asi spis na stres to sladky a proste spatnej navyk.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    IOM_NUKSO: Nezlob se, když vlastně neodpovím na to, na co se ptáš. Ale podle mě problém s vysazováním sladkého má dvě roviny, a) návyk na cukr a b) celkovou potřebu sacharidů. Mám dlouhodobě teorii, že spousta žen je závislých na sladkém hlavně proto, že má celkově příliš málo sacharidů v jídelníčku vlivem takové té současné debilní módy, že hubnout především znamená omezovat přílohy. Takže omezujou přílohy, ale protože ty sacharidy prostě potřebujou, tak trpí neustálou chutí na sladké, která v důsledku generuje návyk na cukr. Takže já bych osobně při vysazování sladkého postupovala následovně: nejdřív bych řešila návyk na cukr a až potom bych případně hýbala s celkovým množstvím sacharidů. Ideálně tedy velmi tvrdě si zakázat jakékoli sladké, včetně zdravého, minimálně na tři čtyři týdny, ale zvýšit množství zdravých příloh v jídelníčku (pečivo, brambory, rýže, domácí knedlíky, luštěniny atd.). Vůbec bych v téhle fázi neřešila vývoj čísla na váze, primárně bych se soustředila na odstranění té závislosti. A teprve po pár týdnech, až se jídelníček stabilizuje, bych případně nasadila low carb. Ale s tím, že pokud se chutě na sladké vrátí, je to signál, že je těch příloh zase málo.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Jinak otazka k tomu jojo efektu. Kdyz zeru hodne sladkyho a ted to chci vysadit, tak bude to jakoby zdrave hubnuti nebo mohu cekat pokles o 2kg a az se nekdy zas k sladkymu vratim, tak priberu 5kg?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ELIZHANNAH: v brne jo, celkem centrem chodim, takze musim prubnout:D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ELIZHANNAH: jsou i na Národní, ale ty porce jsou naprostej masakr. (fakt obří)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRISKA, KOCHANSKA_CH: haaa! Už jsem to díky vám vystopovala. Zámečnická 3, žejo?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je to bistro na zamecnicke naproti mcdonald?
    ani sem nevedela ze delaji zmrzku, diky za tip:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zrovna koukam na složení Haagen Dazs a tam asi stabilizátory tak nejsou...holt zacnu chodit zase do Creme dela Creme :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: To netvrdíme. Dá se koupit i poctivá, jak jsem, v brněnském příkladu, uvedla.
    KURE
    KURE --- ---
    NAVARA: to nikdo neřekl. Padlo tu něco o nechuti na průmyslové nanuky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ale jen za odměnu! ;p

Ne, zněly tu hereze až zavánějící postojem "všechny zmrzliny jsou špatné"
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: Fakt? To můžem? :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zmrzliny si samozřejmě můžete dělat doma, z vlastních komponent, takže víte co v tom je :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam