• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: můj problém s vložkami je, že i nejlepší podolog, který mi změří nohu na takovém "sonu", mi stejně udělá vložku moc úzkou, protože nemají kopyto na lidi s širokou hnátou, takže jsou to jen zbytečně vyhozené peníze.

Takže jsem si zaplatila několik lekcí u fyzio, která se zabývá tejpováním chodidel a cviky na posílení klenby a prostě nosím BF nebo kompromisní boty, které respektují přirozenou šířku mého chodidla a už jsem i docela odcvičila ten náběh na haluxy, který mi standardní konfekční boty s úzkou špičkou způsobily.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ty já teda trochu provádím.
    Už jdu taky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já zas pracuju s pedologickýma sondama. :-)
    Už jdu pryč.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: ahaaaa. Good to know.
    Ale dělají ty vložky a cvičení a aspoň existují a mívají objednání do pul roku, ne příští století.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    A mrkněte, jestli vaše zdravotní pojišťovna nepřispívá na vyšetření u podiatra. ZP ministerstva vnitra proplácí dospělým 500,- Žádná sláva, ale lepší než drátem do oka.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Čímž se taky vysvětluje, proč podologové nejsou na pojišťovnu - je to evidentně lepší pedikér
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Aha aha, tak on existuje rozdíl mezi podologií a podiatrií, najs. Škoda že sem už nechodí Cornela, mohla jsem se to dozvědět dřív, byť méně příjemně. To co potřebujeme je evidentně podiatr, ne podolog
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNIKA: a minimálně Asicsy šly koupit loňské a starší modely v outlety za půlku.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    *utrum s velkým vybiranim
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Na chození nedám dopustit na pořádně odpruzeny boty Ascics nebo Mizuno. Jsou sice na běhání a drahé jako svina, ale chodí se jak na obláčku. Plus bývají lehoucke a je to při delších trasách znát. V dobrých specialkach mají i měření nohy a doslapu a podle toho doporučí vhodný model. Ja a moje narty máme teda utrum, zasnerovala jsem dvoje boty z celyho krámu a ty min pestrobarevné jsem si vzala, no. Ale miluju je a při dlouhým chození městem nebo celým dnu v zoo jsem jim fakt vděčná.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: ach jo, zatím koukám a všechno soukromý
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: je to drahý jako pes. Dražší než boty, do kterých to strčím!
    Ale ortoped nebo podolog (jsou vůbec na pojišťovnu?) by mohl doporučit třeba nějaký levnější podnik
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: hmm...to je trochu problém, ale zase s tou pojišťovnou 1000 korun dobrý
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: dobré boty mohou být hezké ;)
    A na míru dělané vložky taky umí zlepšit život a udělat vítr v peněžence :( Teď jsem platila 2000 Kč. Kdo máte možnost si to nechat napsat, podle typu pouzau proplatí i tisícovku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    I pro neobézní osoby je dobrá obuv, od určitého věku, naprostá nutnost. Pokud ta osoba aktivně nachodí 7000 až 10000 kroků denně a má už pár let neco s kyčlí. Problémy s pohybovým aparátem můžou dohnat i osoby, co se cítí býti sportovcem, jak se psalo níže. Myslím si, že přestat chodit je rychlá cesta k horší kvalitě života, tak chodím aj přes bolest. V hnusobotách. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: no ta už je dávno zborcená...ale zkusím něco najít.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Jestli to dobře chápu, může být problém i v klenbě chodidla, která, pokud se bortí, té achillovce ještě přidává. Nevím, jestli tě viděl podolog (mně třeba ne, jenom fyzioterapeut, ale poslední dobou o podologovi fakt vážně uvažuju), ale třeba by pomohl, předepsal speciální vložky nebo speciální boty, poradil cviky atd. atd.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: no u mě to budou asi ty blbé boty a obezita. Že bych se pohybovala moc rychle, to nehrozí:-)))
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: A jinak teda držím palce, ať se to srovná, ty achillovky jsou peklo a je to na strašně dlouho. :(
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Tohle je debilní, člověk se občas dostane do slepý uličky, ze který vede cesta ven jen nějak drasticky, např. výpovědí z práce, ve které je člověk jinak spokojen. Já teď velmi aktivně ty šlachy řeším a zkoumám a v tuhle chvíli se mi jeví jako kruciální kvalita bot a zejména chození po měkkém a pomalu. Rychlá (zvlášť hodně rychlá) chůze, blbé boty, asfalt a obezita jsou podle mě zabijáci i tehdy, když člověk tu nohu v práci nenamáhá vůbec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam