• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Můžeš prosím denuncovat konkrétní pracoviště, popř. přímo konkrétního obezitologa?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: právě, když zjistili, že bipolární kontraindikuje operaci, tak přišli s touhle blbostí, aby se mě zbavili a měli klienty, kteří se jim vyplatí.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Wtf, jak jako 4500 kJ, tonti fakt poradili někde na obezitologii? :-O
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: tam já nálezu, blbý je, když vleze na obezitologii a je to samé. Jak dlouho člověk vydrží na 4500 kj, má tam narvat všechny živiny atd.?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARGANNAH: Mainstream se pořád utápí v bludu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Čas od času udělám tu chybu a mrknu do nějakých populárních hubnoucích diskusí na nyxu i jinde. Asi nějaká technika, jak si ověřit, že všechno je ve společnosti pořád při starým a nic se nezměnilo. Nebo záchvat masochismu možná, nějaká potřeba znovu narazit čelem do dietní kultury a odejít s pocitem marnosti a beznaděje. Ach jo.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tak aspoň v něčem je to pozitivní. 😅

KRISKA
    KRISKA --- ---
    ANNIKA: necetla jsem jeste diskuzi celou ale ja snesu jen 90whey protein o 4fitness a ten ted neni a 80 je taky snesitelna. do lehce ohrate vody je to navic lepsi, nez do studene. a kdyzbys ho nahodou vyzkousela a nejel ti, klidne ho odkoupim:D
    ps: gratuluju k vysledku, nekdy cloveka po mesicich rezimu bez vysledku fakt netesi, ze by se mel dal snazit.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MADIETTA: Same here
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ILLUZE: mně psycholožka řekla přesně to samé!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BIRMA: jsem přesvědčená, že morbidní obezita je v podstatě vždycky důsledek traumatu nebo duševní nemoci.

Vlastně to vidím na sobě, já jsem takovej dobrej guinea pig. Moje trauma a duševní problémy jsou tak akorát na hraně, že jsem schopná to udržet v nějakých přijatelných mezích a tělesně zůstat v pásmu nadváhy, ale je to boj, ve kterém v podstatě stačí nějaké metaforické zafouknutí větru (větší zátěž) a moje křehká, ale jakžtakž na hladině udržovaná lodička se začne potápět. A nejde jenom o tu váhu, ale třeba i o schopnost pracovat, udržovat vztahy, hlídat si zdraví obecně, a tak dále. Ostatně psychiatrička mi onehdy napsala do zprávy pro praktickou doktorku: "Vzhledem k trvalé vnější zátěži není vhodné medikaci vysazovat ani výhledově."
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BIRMA: Když jsem kdysi měla naloženo a bylo mne fakt dost (a to jsem netušila, že s věkem to může být ještě horší), jedna léčitelka mi řekla: "A co jako chcete, někde tu energii vzít musíte. Na pohyb už s tím, co musíte řešit, energii nemáte, tak si ji holt kolem berete z jídla a kolem sebe děláte val, abyste postavila zeď aspoň něčemu."
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    BIRMA: ja zvedala nos nad starsima pribratyma lidma a rikala si 'to se musite fakt tak cpat' a ted vypadam uz stejne a nijak moc nezeru, je to vek/pomalej metabolismus a hormony!
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    ARGANNAH: Já jsem zrovna nedávno nad tímhle přemýšlela. Pracuju v psychiatrické nemocnici - a teď ke mě do dílny začala chodit jedna paní, která, kdybych ji neznala, pro mě nejspíš bude takovým tím příkladem tzv. ženy, co na sebe úplně rezignovala. Obří nadváha, neslušivé oblečení... prostě v Módním pekle by byla určitě soustem. Jenže když se s tím člověkem začnete bavit, zjistíte, že má od života naloženo tolik, že se té depresi vůbec nedivím a ani tomu, že všechny ty tragédie zajídá. Na jejím místě bych to dělala nejspíš taky, nebo asi svým naturelem bych ty hrůzy spíš přechlastávala (a skončila o pár baráků vedle :) Prostě, přijde mi, že pokud to není takových těch pár kilo, které s sebou nese takový ten klasický život v civilizaci, ale hodně výrazná obezita znemožňující často i běžné fungování, je za tím dost čato nějaké trauma a je pravda, že po několika takovýchto setkáních jsem se i sama musela "chytit za nos", že někdy mám tendenci takovéhle lidi, pokud je potkám v běžném životě, v duchu hodnotit a tak nějak se nad nima i povyšovat.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Chápu tě. Neskutečně mne deptalo, když jsem teď prakticky 3/4 roku denně dusila, že nic pořádně nemůžu. Třeba pár dní jsem mohla dát alespoň reformery, kdy jsem se hned na začátku lekce ostatním omlouvala za kašel.
    Dobrá zpráva ale je, že jak je tělo dříve trénované, poměrně rychle zase zpevňování svalů, když už se člověk může hýbat, funguje. U mne to bylo regulérně o 2 čísla velikosti za měsíc, přitom dolů šlo necelé kilo.
    Váha jde dolů neskutečně šnečím tempem, ale peču na to - jak píše ANNIKA: přežít to a pak postupně rozchodit, je v určité době to zásadní.

ARGANNAH: Už mne párkrát napadlo, že my, co celý život bojujeme s váhou, jsme ve skutečnosti závislí na pohybu.

ARGANNAH: Podepisuji. Po každém zásadním úbytku přišel nějaký masakr.

ARGANNAH: Hele, mám známou, co říká, že je tlustá, protože by pak prostě nebyla hodná, ale parádní děvka. Což je vzhledem k tomu, že celý život je jen s jedním mužem, fakt paradox.
    A já zase pokaždé, když jsem neměla nadváhu, měla dost šílené zážitky s obtěžováním a napadáním. Jenže vyslov to před někým - jsi pak jako bonus za sebestřednou krávu, co řeší ptákoviny.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: můj problém s vložkami je, že i nejlepší podolog, který mi změří nohu na takovém "sonu", mi stejně udělá vložku moc úzkou, protože nemají kopyto na lidi s širokou hnátou, takže jsou to jen zbytečně vyhozené peníze.

Takže jsem si zaplatila několik lekcí u fyzio, která se zabývá tejpováním chodidel a cviky na posílení klenby a prostě nosím BF nebo kompromisní boty, které respektují přirozenou šířku mého chodidla a už jsem i docela odcvičila ten náběh na haluxy, který mi standardní konfekční boty s úzkou špičkou způsobily.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ty já teda trochu provádím.
    Už jdu taky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já zas pracuju s pedologickýma sondama. :-)
    Už jdu pryč.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: ahaaaa. Good to know.
    Ale dělají ty vložky a cvičení a aspoň existují a mívají objednání do pul roku, ne příští století.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    A mrkněte, jestli vaše zdravotní pojišťovna nepřispívá na vyšetření u podiatra. ZP ministerstva vnitra proplácí dospělým 500,- Žádná sláva, ale lepší než drátem do oka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam