• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: anabolismus, no
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: Naše mládeže neskutečně vytáčí tím, jak požaduje osm svačin po sobě a furt skučí, že mají hrozný hlad :D Vidět to na nich není.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CMLKA: taky to tak mam, driv jsem jela porad ty svacinky, ale najist se 2-3x denne mi prijde lepsi. ale je to asi i s vekem, mladez potrebuje casteji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Koncept malých jídel člověka akorát rozežere, aby chtěl něco uzobávat nonstop, ale sytý není nikdy.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ANNIKA: ja zase zjistila, ze pro me je prijemnejsi jist vetsi jidlo a min casto, nez porad neco jist a co si budem, ono to i zdrzuje a je s tim s prominutim srani....navic i koncept malych jidel casto jsem myselela, ze uz je docela prekonanej
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KURE: Jo! To mě kdysi točilo na profi jídelníčku. Různý půlky různýho ovoce a zeleniny nebo části pečiva, každej den nacnout aspoň tři krabičky stylu: Lučina, nizkotucna pomazánka X, tvaroh, další den zase jiný. Jako wtf? K dojedeni to nikde nebylo, takže jako jo, hezky, "náš jídelníček je pestrý a neopakuje se", ale styl "kousni si a zbytek zahoď" mi nepřišel optimální.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    N_I: já ráda do přírody s hůlkama, do města geocashing, tam vysloveně za tou keškou ženu.
    MAR_TINA: já kdysi šla do posilovny zhubnout a skončila jsem u činek🤣 nějak si na tom pásu připadám jako křeček v kolečku🤣 no to mě teď nemusí trápit, ono to má nějakou nosnost🤣
    KURE: bacha na ty borůvky🤣
    ELIZHANNAH: já miluju syrovou zeleninu❤️
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    KURE: Tak ono je to celé pro mne nepoužitelné:
    1. Takové jídlo mi nechutná a budu mít chutě a tedy tendenci prasit.
    2. Není dlouhodobě udržitelný - prostě si nedokážu představit, že takhle budu jíst celý život.
    3. Přijde mi, že bych z tohoto jídelníčku měla hlad.
    4. Ten bod se zeleninou je validní, pokud se budeš řídit tou gramáží. Za mě je to taky blbost, protože zelenina má minimum kcal, tedy je nesmysl řešit, jestli jí sním 50 nebo 100 g (dle kalorických tabulek se pohne vláknina..).
    5. Je to můj názor vypozorovaný z mé zkušenosti - je za mě ok “hřešit” něčím, co mám ráda, když to pak vyvážím zbylým jídlem ten den nebo pohybem. A to hřešit pisu v uvozovkách. Myslim, ze je fajn, kdyz se člověk nehroutí, kdyz ma občas červené kolečko v kalorických tabulkách nebo nesplní denní cíl pohybu.
    KURE
    KURE --- ---
    PROSTE_LO: já v tom vidim ještě jeden problém. Logistickej.
    Uplně novej jídelníček z úplně jinejch surovin je další překážka. Je něco jinýho napkoupit na volnoběh věci "jako obvykle" a nakoupit podle uplně novejch pravidel.
    Navíc ty jídelníčky se předháněj v množství (čerstvejch a rychle vadnoucích) surovin co jsou potřeba v množství pír gramů, takže neni sranda to cely udržet nějak čerstvý. Nijak to nebere v potaz velikosti balení, nebo nějakou návaznost aby když si v pondělí načneš púixlu lupení, tak ji v uterý max středu dojíst, a tak podobně.
    To vššechno se čeká že pacient zmákne jen tak mimochodem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: Proto jsme přešli na loupací buráky. V Lidlu mají nejlepší. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky jsem tým chodit ven, aj když padají hovna s háčkama a věřím, že to má na imunitu vliv.
    Hubnout extra nechcu, trocha "záchovného tuku", pro případ hospitalizace, se hodí.
    Jak níže psal N_I, venek, vzduch, příroda fakt pomáhájí k lepšímu dni. Přiběhnu dom a nadšeně hlásím, že jsem viděla hejno mlynaříků. :-)
    Kombinuju chůzi do kopce, veslování a posilováni doma. Činky, podložka, velkej balón a pískové zátěže mi stačí. Před oknem mím plno krmítek a užívám si pohled na ptačí strávníky, když vesluju.
    Taky se mi osvědčily mikrotréninky během dne, v práci na hajzlu udělám v kabince třeba 15 dřepů mockrát za den.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Navíc u čerstvého hrášku je práce s loupáním, to samo o sobě omezuje množství, které do sebe člověk nacpe, krom toho že přineseš domů pytel a většina toho jsou slupky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hrášek jako indikátor PPP 😁, včetně druhu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: kolik takovýho hrášku dokážeš sníst? Jestli kilo, tak máš záchvatové přejídání, jestli vážíš 100g, máš anorexii.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    ELIZHANNAH: Tohle je pro mě noční můra. Já kdysi měla podobny jídelníček a zoufale mi to nechutnalo. Chybí mi tam radost z chutného jídla.

A co se týká pohybu, jsem team jóga a běh. Díky józe jsem začala hubnout a taky jsem se díky ní dala dokupy po těhotenství.
    A běh je super na psychohygienu a taky má samozřejmě významný efekt na hubnutí.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUSINDA: zeleniny!!!! ne lustenin ani obilovin
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MAR_TINA: tady byla řeč o neomezeném množství ❤️
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jakmile je člověk přesvědčen, že musí hlídat množství hrášku nebo kukuřice, má PPP.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PALEONTOLOG: me trojobal nejak neslovuje, vyjimka je rizek, ale taky ho nekdy sundavam, kdyz je moc mastny
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANABEL_LEE: si pořiď horkovzdušnou a nezáchvatuj :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PALEONTOLOG: proc furt to smazene???? ja to nejak nechapu tady tu oblibu kroket, smazenych zampionu a jinych kvetaku, ale tak ja jsem zlucnikar, asi naucenej odpor - reflex z bolesti :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam