• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: A neni to pulka nybrz o 60kcal mene nez to, co mi vyhazujou tabulky :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Nijak si ho nedelam, dela mi ho jidelna v praci.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: a jak si ho delas? ja si hodim na panev (bez oleje) holy kurci prsa a ty maji na 100g cca 700kJ takze cca 170kcal... to je pulka...

    pokud si zadas nejaky "genericky steak" z tabulek, tak to vubec nemusi odpovidat tomu, cos ve skutecnosti jedla...

    (proto je snazsi ze si musim kvuli bzl furt varit, vim co jim:D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Jo Polky tady jedou fakt extrem. Sebemrskacstvi level pro. Muj vrcholny zazitek byl, kdyz jsem s jednou musela stravit cely den a ona jedine, co pozrela byl suchy wrap se dvema listy salatu. Nekecam. Pila jen vodu se stavou s citronu. Lekce na tema detoxikace byla v cene. Ta zena dobrovolne podstoupila kolonoskopii, aby se zbavila “usazenin ve strevech”! Nekdy v poledne jsem se zacala rozhlizet, jestli jsem omylem nepristala na spatne planete.
    Pozdeji jsem u jine (Rusky) zjistila, ze byt hladova a nalestena je velmi nakladny konicek.
    Akorat jim se to jz nevyplatilo. Pred deseti az patnacti lety si ji vetsina muzu rada narazila, dneska se jim vyhybaji jako moru a Polky tvrdej, ze jsou Ukrajinky, lol. Duvod byl ten, ze nasly sobe bohateho pana, “omylem” otehotnely, chlap ji nemohl setrast a ona mu doma zatapela pod kotlem. Rozkecalo se to.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: U nás se uvařená rýže druhej den nejí, když zbude. Já ji vůbec nemusím, a muž si furt neumí uvařit jen jednu porci přes to, že jsem mu ukázala, jakým hrnkem si má odměřit dávku. Se mu to zdá málo a pak jde zbytek do kompostu. :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Zacala jsem si zas psat Kaloricke tabulky a musim rict, ze nejvetsi zklamani je to, kdyz zjistite, kolik ma to zdravy jidlo kalorii.
    Dala jsem si k obedu kureci steak a ta s*acka ma na 150g 315 kalorii!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: trochu me to vydesilo, me se nekdy stane, ze ryzi schovat zapomenu... ale v kuchyni mam 13°C jak neni zima nespina mi termostat:D tak me to asi zachranilo... v lete si to hlidam vic.

    fuj, fuj, dobry vedet a nepodcenovat
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: otravu z vařené rýže jsem měla a bylo to hrozný.
    Základní průšvih byl asijské ochucení sojovkou, ta schovala všechny podezřelé barvy a chutě.
    Rýži prostě po uvaření nechat vychladnout a hned do lednice. A cokoli jiného asi taky, ale ta rýže na to trpí hodně.

    A namáčení nepodceňovat, u nás už ty teploty taky dělají nebezpečné tropické klima.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: diky za tip, to ji asi zkusim uvarit k veceri:) su na ni totiz zvedava po chutovr strance
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: MAR_TINA: existuje něco čemu se říká syndrom smažené rýže.
    to se teda týká rýže(těstovin) už uvařený.
    Otrava rýží? Otravu jídlem můžete dostat i ze zbytků rýže – zde je návod, jak se jí vyhnout | Rehabilitace.info
    https://www.rehabilitace.info/nemoci/otravu-jidlem-muzete-dostat-i-ze-zbytku-ryze-zde-je-navod-jak-se-ji-vyhnout/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: to je otázka na vzdělanější, ale mám pocit, že zůstanou ty toxiny, které baktrie vyloučily.
    Obecně když se něco máčí hodinu a není léto, na stole to jde. Přes noc radši do lednice.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ARGANNAH: Ne úplně spolehlivě:

    "Co se stane, když sníme zkaženou rýži?

    Bacillus cereus je běžně se vyskytující bakterie, která může přežít i při vaření rýže. Když je rýže vařena, bakterie se zpravidla zničí, ale její spory zůstanou v rýži. Pokud rýži neuchováte správně, mohou se tyto spory začít množit a produkovat toxiny, které mohou způsobit zažívací potíže."
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: ...který potom ale při vaření vesměs pochcípají, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISKA: namoč ji hodinu předem, jeslti máš čas, to pomůže. A namočenou rýži dát do lednice, rychle se na ní množí bakterie.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    sem dostala prirodni ryzi a na ni je ze se ma varit hodinu. tak su teda zvedava, ale teda tusit, ze se to vari tak dlpuho, tak asi kamosce nenabidnu, ze kdyz ji nechutna, ze ju zpracuju:D

    knedliky klasicky nesnasim od decka ale bramborovej si nekdy udelam a ten sezeru celej na jedno jidlo vetsinou:D

    taky az do vecera pak nemusim jist
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: máš k tomu nějakej zdroj o kolik to je?
    je fakt že chuť a barva znamená přítomnost nějakejch látek, takže potraviny bez chuti a barvy jich asi budou mít míň.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: to je stejný jako když řekneš že rajče je rajče......ne není. 😄
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: *nutričně jsou podobný jsem chtěl napsat
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: jj to je jasny, dobrá rejže je... dobrá. levná rejže je hmota. Nutričně

    ANABEL_LEE: jasny. taky to jsou první co jsem našel složení, takže to může bejt i lepší. Neříkám že to je tragický složení, jen že na mym radaru se to má tak, že suchý těstoviny vnímam jako míň zprocesovaný.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUSINDA: my vetsinou u vietnamcu, mam rada basmati nebo jasminovou, jsou jine, ale chutna mi oboji

    TAPINA:
    KURE: jasny no, je fakt ze ty gnocchi jsou vlhci, vice vody - horsi udrznost a tedy nutnost konzervantu. ale tak kyselina sorbova obcas me netrapi, nicmene chapu vas point. stejne ten knedlik delat nebudu :D:D:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam