• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KRISKA: muj skoro 80 lety otec na tom preziva uz nejakou dobu, sni teda i minumum nejakeho jidla, ale nutridirnku da za den sest :D a nestezuje si na tyto symptomy
    MORPED
    MORPED --- ---
    MOODYCAT: misto hermelinu sunku a pridat zeleninu a je to uplne v poradku!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Ona se ta nabidka dost zlepsila, nerikam, ze je to zazitek michelinsky urovne, ale nasi pacousci si pochvalujou zejmena ty dzusoveho typu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MART1NKA: jo, na ty jsem koukala, musim vyzkouset
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Vyjimka potvrzuje pravidlo, ale nasi pacousci maji po vice nez 2 kusech denne docela drsny prujmy :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: ja to nevim, ale je to tak hnusny ze to clovek bez padnyho duvodu nema sanci ani vypit cely... myslim ze tohle nacoat do lidi co maj nechutenstvi k jidlu musi byt dost orisek
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    MOODYCAT: A to jsem tě ještě šetřila, píšou že denně 5-7 kusů :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Horečku nevyléčíš tím, že si sundáš svetr!!! Výborná metafora snahy vyléčit obezitu hladovkami. Píšu si. :)
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: nic :D true story. všichni mi to říkali a nic. A protože mi to zapomínali nosit a kolikrát přinesli všechny naráz, tak jsem je vychlemtal po sobě :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANYSA: Vis, co udelaji s clovekem tri nutridrinky za den :)? To je lepsi, nez ritualni klistyry na Filipinach :)
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: jenže pravidlo příjmu a výdeje nějak nepočítá s tím,
    že výdej je nejméně z 70% tvůj metabolizmus
    a o tom kolik se toho spálí rozhoduje hypothalamus a ne tabulka v inbody.

představa že svoji vázu řídíš tím kolik jíš je asi taková, jako že interní teplotu řídíš tím co si oblečeš.
    vliv to nějakej má, když se to hodně zanedbá umřeš hlady/zimou,
    ale horečku nevyléčíš tím že si sundáš svetr.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    MOODYCAT: Nemůžeš si předepsat vysokoproteinovy nutridrinky? :) Aspoň na měsíc za účelem experimentu ? :) Asi budou hnusný, ale třikrát denně to zapít espressem by snad šlo přežít. A k tomu jíst to svý co ti chutná a kašlat na složení. By mě zajímalo jestli by ty zaručené bílkoviny pomohly od hladu a prasících chutí.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MART1NKA: to zrovna mam nekdy jako nouzovku do prace na obed, je to i docela chutny (ale hladovy teda samotny).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: V první řadě je potřeba začít pomalu zvyšovat příjem, po troškách. Pokud člověk jedl pod bazál, tak nejdřív na bazál, pokud jedl aspoň trochu slušně, tak na udržovací příjem. Dostávat se tam klidně tejdny, po troškách přidávat, čekat, co to udělá. Smířit se a tím, že váha může jít o kousek nahoru. Paralelně začít řešit ty ostatní věci - pokud to jde, udělat si na jídlo čas, aspoň těch 10-15 minut, nečíst u něj, netelefonovat, nebejt u toho na kompu, soustředit se na tu fyzickou zpětnou vazbu, hledat ten moment sytosti, v tu chvíli ho poslechnout a přestat jíst. Jakmile začne znova fungovat signalizace sytosti a tělo má zároveň dost živin, které potřebuje, je teprve podle mě bezpečné zkusit přestat počítat. Ale jak dlouho to bude trvat, záleží na tom, v jakém stavu to tělo předtím bylo. Může to trvat měsíce, roky. Ale jde to.

Samozřejmý předpoklad je teda dostatek spánku, management stresu a nějaký pohyb. A být náročná na kvalitu stravy, respektive posílat tam věci, se kterými tělo umí zacházet (a prasit jen občas). Pak to funguje.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MART1NKA: ja je driv nesnasela, ted je celkem snim. Na vandr je problem s tim, ze maloco nacpes kolem 2000kJ do 120g jidla a aby to nebyl jen tuk s tukem...

a lzicku mam titanovou:D ale ta cokolada tomu dost pomaha, nebo trocha masla... ale zas ja mam v podstate dva stavy venku - zveda se mi ztoho kufr a nepozru to - snim to :D treti stav snim to s chuti je... na vandru vzacny a tyka se cokolady a zmrzliny :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KRISKA: Plus teda tie kase do mna moc nelezu… konzistencia, este z plastovej misticky s plastovou lyzicou :D pomaha si do toho dat pred zaliatim kocku lindtky, aspon to nejak chuti.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: Ako ja som dost zelenina friendly, ale mrazeny kvetak znie dost silene i mne :D biela hmota co nafukuje.
    Bonduelle robi celkom fajn kapsicky pre ludi, ktori nestihaju varit. Bonduelle Good Lunch. Na to ma naucili holky z Expedition Clubu.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ALEXIS: beru to podle toho, co mi spocitali z inbody, ze bych na svoji vysku mela mit optimalne 58kg a uz tak nekdy od 16 let sem vazila tak 62/63, taky sem prestala uz rust a vypadam tak nejak podobne, ve pak chvili kdyz lepkova itolerance uz suzovala muj svet natolik, ze sem vubec nejedla to bylo 59kg jen fakt asi rok nebo dva a kdyz sem vynechala lepek a zacala trosku jist, telo si reklo, ze ma optimum tech 64/65 ale s trochu jinou stavbou tela (mensi prsa, vetsi bricho) a hezky se vratilo na moji vahu, co jsem mela nekdy pred 25 lety.

MART1NKA: to je to, co je podle nejen havlicka fyzikalne nemozny, jist malo, hybat se a nehubnout, nerkuli pribyvat na vaze :D

MART1NKA: pro me je ovesna kase (s proteinem, orechy, ovocem, treba i susenym mlikem) o velikosti tak 120-140 g (cca 2000kj) dost hladovy jidlo... fakt nevim, ale nez se na bivaku pobalim a vyrazime, tak je kase stravena a mam hlad :D - letos to chci zkusit otocit, davat si k snidani dehydro (cca 3000kj nejakou masalu s ryzi a tak) a kasi vecer, jestli by to treba takhle nefungovalo lip...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUSINDA: Ale ja v aute ani kabelce nemam hrnec :D
    Je potrba vzit v uvahu, ze 90% mych jidel probiha v praci nad klavesnici nebo v aute/za behu. Normalni teple jidlo u stolu mam tak 1x za 14 dni.
    Ted jsem konecne dorazila domu po 24h sluzbe a tyhle dva krajice toustaku se syrem jsou pro me maly svatek :)

LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUSINDA: Eintopf s mrazenou brokolici, polentou a masem je zase zhmotnena predstava pekla pro me :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam