• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MADIETTA: Taky jsem hrdá majitelka obličeje typu "veselý sysel". I s těmi 70 kg dřív. Radost. člověk nenadělá nic, jen je syslik stále veselejší. A kamarádka s hezky tvarovaným obličejem může přibrat úplně stejně a pořád vypadá dobře a tu váhu by jí člověk vůbec netipnul.

Ale ty proměny, co sem dáváte, mi přijdou už moc, že ti lidi fakt strašně zestarli. Každý postavě prostě nesedí štíhlost výška -110, nebo jak to tam teď počítají. A to jsem na hodně štíhlý chlapy, ale jsou prostě typy, kterym sluší víc image "pohoda, sem tam pivko a grilovacka", než "premotivovany paleo crosfiiiiit, hell yeah!" U typka před si umím představit někde při nahodnem setkání poklabosit a udělat pár blbejch vtipu, typka po bych obešla obloukem v desu, že mi bude nutit pojištění a psaní deníku vděčnosti. Vím, že ošklive generalizuju a redukuju, třeba je to fakt tím sakem, ale prostě tak na mě působí.

I ta předchozí slečna vypadala nejsympaticteji někdy v půlce cesty, pak už jen hrozně servane.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    POZITRON: jsem asi divná, ale mně se teda mnohem víc líbí i s vráskama a varhánkama. Aspoń jsou vidět jeho obličejové rysy.

To je totiž moje noční můra. Jakmile přiberu nad nějakou určitou mez, tak se můj už tak kulatý obličej utopí v tuku, je to v podstatě jenom buclatý měsíc s knoflíčkem a dvěma flekama místo očí.

Hodně tlustí lidi vypadají v podstatě všichni velmi podobně, právě proto, že mají tu ztučnělou tvář, a člověk se pak dost diví, když se po zhubnutí vyloupne jejich "pravá" podoba.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Má holt asymetrický obličej a pod zakulacující vrstvou tuku se to trošku ztratilo.
    KURE
    KURE --- ---
    POZITRON: no ta roztažená kůže se svěsí no.
    názory na to co je lepší se budou lišit.
    já osobně jsem radši vrásčitěj. :D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VALENTINA: aaaaa 😅
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LUSINDA: tohle je jeho brácha, ten hubnoucí byl Karel
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    POZITRON: asi těžkej život....tohle.je z roku 2012
    Pavel Horváth – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pavel_Horv%C3%A1th

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TESSS: je tam úplně každý výrobek na českém trhu skoro, já jsem brala první, co mi to nabídlo, a nabízí mi to ty, který dávám nejčastěji a nakupuju v lidlu :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUCIASHECK: praveze vim, jak jeho bracha vypada a na zacatku poradu jsem si rikala, ze tenhle nemel takovou smulu, ze vypada uplne normalne a po zhubnuti najednou ups.
    TESSS
    TESSS --- ---
    MAR_TINA: to jsou všechny aplikace nastaveny na Lidl výrobky, nebo můžeš použít i jiny obchody?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POZITRON: Cast je blby svetlo vs nahovno svetlo… druha cast ze oni geneticky v rodine nemaj nic moc obliceje (vypada mnohem vic jako bracha)… takze jo, urcita “strhanost a plandavost” tam je, ale imho by to nebylo o moc lepsi, ani kdyby mel celej zivot idealni vahu
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Take vam nekomu prijde, ze vcerejsi promena mela extremne negativni vliv na oblicej toho muze? Po je prvni fotka. Tam uz neni ani podoba. :-o

WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: SIBETH: Já ve STOBu shazovala poporodní kila (takže jde tak o r. 2017. Ve skupině a v rámci každé lekce byla i hodina cvičení v tělocvičně. Zhubla jsem tenkrát asi 8 kg a dost dlouho to +- 2 kg držela (to, že mám dneska o 15 kg víc je problém neukočírovaného přechodu, který se nešťastně zkombinoval se stresovým obdobím v práci). Řekla bych, že tam roli hrála i vzájemná podpora - my jsme se tam sešly jako docela dobrá parta a scházely jsme se ještě nějakou dobu potom.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KURE: Matka: “Co jste obedval?”
    Pacient, kteremu bylo doporuceno zhubnout, byl morbidne obezni: “Kachnu!” Kdyz videl, jak se na nej divaji, pohotove dodal: “Ale ona byla takova duta!”
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KURE: Naše nám jednou donesla "úplně dietní prejt" :-D Samozřejmě zanorenej v litru sádla. Tahle hláška pak u nás zdomacnela.

Stejně jako "šaty, moderně střižený", což byl vždycky nejakej vybledlej pytel z hlubin sklepa.

Ale to bych jí nevycitala, každej jsme nejakej. Ale ty další kecy pak.
    KURE
    KURE --- ---
    Moje babi, která mě jako školou povinne děcko vykrmila, podávala hory jídla. Všechno dietní. Kachna dietní, knedlíky dietní, chlebíčky který doslova plavaly v majoneze dietní, kyble bramborovyho salátu, polivky kde bylo nahoře jedno mastný oko, tak dva milimetry hluboký.
    Ale když jsem si chtěl po nekolikahodinovy zranici osladit kafe, tak byl ohen na střeše. Jsi tlustej, to nesmíš. :D
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ANNIKA: jj moje obezni babicka taky vzdy okomentovala, kdo se „spravil“, aby ho vzapeti pohostila buchtama nebo livancema zalityma maslem/herou
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNIKA: moje babi při každé návštěvě lamentovala, že jsem přibrala, bez ohledu na mou aktuální váhu nebo její změnu.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MARKYSHA: Tos mi připomněla, ze jsme jeli před par lety na návštěvu za naší babcou, už na tom byla špatně. Chtěla jsem jí trochu rozveselit, vezli jsme tehdy asi triletyho syna, ať se potěší...

No, první co mi řekla bylo, že jsem nějaká hrozně tlustá a jestli jsem v jiným stavu nebo jsem tak hrozně přibrala.

Nejvtipnější na tom je, že byla velmi obézní, co si ji pamatuju. A děda ještě víc, babi byla profi kuchařka, vařila z tun másla, sádla a cukru a společně jen jedli a leželi na gauči. Už někdy ve třiceti prý nedělala nic jinyho... A jak ještě na starý kolena umělá potěšit.
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    LUSINDA: Právě v tom STOBu s tím věčným vážením jsem si tehdy vypěstovala stres z množství jídla. Tahala jsem s sebou všude váhu jak magor. Odhad na množství ale stále nemám, protože mi buď nic jíst nechutná, anebo naopak když mi něco chutná, nemám záklopku. Což v kombinaci s pocitem viny z věcí, který si tlustý člověk jakože nemůže dovolit, dělá svoje. Momentálně jsem ve fázi, kdy na jídlo nedbám.
    Potřebuji hlavně vysoce lepkový pečivovitý koláčovitý věci a čokoládu. Dělá mi to dobře na nervy. :-D
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    ARGANNAH: Nene, bylo to cca před 10 lety, takže už je to dlouho. Byl to kurz hubnutí se STOBem ve skupině a bylo u toho i cvičení v nějakým studiu pro ženy. Nevím, jestli to ještě existuje. Možná už mají ve STOBu jiné programy a přístup. Co si ještě vybavím ty jejich tištěný materiály - tak mám ale dojem, že snad někde tam bylo dokonce ještě i míň než 5000 kJ..

Mně zatím na zlepšení životního stylu nejvíc fungovaly konzultace s nutriční terapeutkou, kdy jsme postupně dolaďovaly jídelníček a učila jsem se jíst. Ne nejíst!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam