UNDERDOOR: napred bych si dovolil strucne pripomenout co jsi vlastne napsal...
V kostce - vysoka skola je zadarmo, kazdy to chce, kazdy chce papir (i kdyz nakonec s nim bude pracovat u taty v hospode). Cim vic studentu, tim mensi uroven (dle tveho nazoru). Studuji i lide, kteri na VS nepatri (opet dle tveho nazoru).
Zrovna na tomto (tedy ze studuji i lide, kteri na VS dle tebe nepatri) ale zavedeni skolneho nezmeni vubec nic. Proc by prosim te melo? Paradoxne ten tvuj vlastni priklad to potvrzuje - nebo jsi snad presvedcen o tom, ze onen hospodsky by proste odmitnul skolne zaplatit? Ze by nebyl rad, ze se jeho syn dokazal dostat na VS a ty penize mu nedal? Ja pravda nevim, neznam ho... tak se jenom ptam.
Jinak muzes nakrasne kritizovat system prijimacich zkousek, ale neokecas uz zapocty/zkousky primo na fakulte. Pokud bych ja osobne chtel jednou zkouset hodnotit zda nejaky konkretni clovek patri/nepatri na VS, pak by mym hlavnim kriteriem bylo prave to, zda zvlada/nezvlada studium - nikoliv to, ze pije pivo a jezdi na nejake hudebni festivaly.
Naopak - skolne muze mit teoreticky presne opacny efekt (primhoureni obou oci u zkousek atd.), jak uz jsem ostatne upozornoval.
A jeste by me pomerne hodne zajimalo kde studujes/studoval jsi ty sam... to kvuli tem poznamkam o linych a nafoukanych ucitelich, kteri se nenechaji ostrelovat otazkami studentu. Ja mam nahodou zkusenosti uplne opacne a svete div se - skolne jsem kvuli nim rozhodne platit nemusel...