• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEZUVŠankprankšalána
    VEZUV
    VEZUV --- ---
    :) a další záhada...jak může někdo dávit žlučníkové kameny? :)
    připojíte se?
    VEZUV
    VEZUV --- ---
    http://colonicsla.blogspot.com/search/label/shanprakshalana
    fájnový odkaz na šhanku - anglicky s fotkama
    VEZUV
    VEZUV --- ---
    Včera večer jsem o tom uvažovala, týpek co to bral, sám do jejich diskuze psal, že si k tomu koupil psylium, protože to jejich unikum ho obsahuje velké množství, kdyby zkrátka člověk nasadil kůru psyliem v podobné frekvenci jak oni doporučijí ten svůj prostředek, tak by to možná fungovalo obdobně. Osobně to určitě vyzkouším. Můj názor je, že po šance nic co mžourá z těch děsivých obrázků v míse neuvidíte, ale na druho stranu, nevyloučila bych že něco takového je možné aby se ve střevech usadilo. Není to třeba tak, že je to nános, který samosebou vzniká postupně, po jemných vrstvách z hlenu a zbytkových částeček...kdo ví co ten lepek že...možná by to mohlo být i dost elastické. Hm?
    Připojíte se?

    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OLVEN: Jenže měděné/plastové trubky nemají samočistící mechanismus a nejsou pohyblivé - peristatika jim moc nefunguje. Já dělal od léta 3 šanky, nikdy nic takového nevyšlo, je mi přes 30, hodně let jsem se stravoval dost blbě...

    Ad ty provazy - teoreticky by něco takového mohlo vzniknout v tlustém střevě, rozhodně ne v tenkém - ty "korálky" jsou moc velké, úplně by to ucpaly. Tlusté střevo má celkem 1,5 metru, to co údajně vyšlo z holčiny, bylo kolem 4 metrů postupně, takže tomu nevěřím.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    VEZUV: Složení jeko když pejsek a kočička vařili dort. Všechny ty hřebíčky, ostropestřce, listy seny a len a podobně sice fungují, ale nevím, zda takhle smíchané (víc než polovina položke je tam asi kvůli tomu, že mají exotické názvy).

    Zase jako v klidu, řeči o 10 kilech usazenin, i ten příběh mladé holky s tím, kolik toho ze sebe dostala - to odporuje biologii člověka. S usazeninami ve střevech si tělo poradí, buď je zpracuje (je to poměrně silně agresivní prostředí, rozloží lecos), nebo je vypudí (když spolknete pětikorunu, nebo hřebík). Tyto usazeniny na fotkách by vznikly, kdybyste spokli neorganický provázek. Kdyby něco takového člověk měl ve střevech, tak by to během pár týdnů zauzlovalo, nebo stáhlo nějaké klky, a dostavily be se drsné obtíže, až sepse.

    Možná máme ve střevech 10 kilo něčeho, ale většinou je to střevní flora, laktobacily, streptokoky a tak, ale když to "očistíme" tak to asi nerozchodíme.

    Takže jako čistit ano, ale s rozumem.
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    OLVEN: vyzkouším, dík :) zkusila jsem to dát do polívky a je to hnud, celá je pak taková oslizlá :D
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    OLVEN: jj, ten jogurt by mi přišel snesitelnej, ale všude píšou, že se má míchat s vodou pro pravidelný vylučování a že s jogurtem vylučování zpomaluje, takže je lepší při průjmech - máš s tím nějaký zkušenosti?

    a do čeho přidáváš při vaření? třeba do polívek?
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    OLVEN: no to jo, obří krabice psyllia stojí kilo a vydrží fakt na několik měsíců s přehledem - a žádný kontraindikace to nemá :) řekla bych, že ideální kombinovat šanku a k tomu si dávat psyllium :) jen jsem teda bohužel ještě nepřišla na formu, jak ho do sebe dostat, aniž by se mi po tom zvedal kufr :)
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    VEZUV: Já bych spíš předpokládala, že tyto útvary najdete i po šance, pokud jste něco takového ve střevech měli. Způsob stravování a hygienické podmínky přípravy jídla (zejména co se nedostatečné tepelné úpravy masa nebo oplachování zeleniny místní vodou týče) mohou třeba na dovolené v zahraničí osadit vaše střevo lecčím a mezi jednotlivci tak mohou být velké rozdíly..

    A pro experimentátory - Lysebeth doporučuje v rámci jistých omlazovacích technik i použití šanky několik dnů po sobě (to jsem sama nezkoušela; podmínky se trochu liší, zájemci si mohou nastudovat v A. van Lysebeth: Cvičíme jógu). To už by podle mě vyšly opravdu všechny staré hříchy ven :-)
    VEZUV
    VEZUV --- ---
    ROSADKO: už jsem o tom slyšela od více lidí...nevím, ty fotky jsou dost zajímavé.
    A výpovědi lidí vypadají dost autenticky. Ocenila bych další názory.
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    ROSADKO: aneb proč to dělat jednoduše, efektivně a zadarmo šankou, když to jde bez výsledku za pár (desítek) tisíc s nějakejma pilulema, že?;)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    VEZUV: dle mého skromného názoru je to zas nějakej předraženej podvod teda;)
    VEZUV
    VEZUV --- ---
    ahoj všem, byly tady pozitivně reflektovány obrázky, na které Olven odkázala ve svém příspěvku. Trochu jsem pátrala, protože tyto útvary opravdu ve své míse po šance nenajdete. Najdete je ovšem po této očistě: http://www.ocista-tlusteho-streva.cz/skutecne-pribehy.php

    Uvužuji o tom :)
    SVA
    SVA --- ---
    děkuji za rady a tipy:)
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    A co se stravy po provedení šanky týče - pro týž den stačí si uvařit khičrí (předepsané množství mi vystačí i druhý den k snídani). Pak už se radí postupovat různě, od zcela běžného jídla druhý den po úpravu jídelníčku následující týdny. Pokud byste chtěli tělo čistit (respektive nezanášet) po vlastním provedení šank prakšalány, pár tipů k dietě:

    1) oves (a samozřejmě i pšenice, ječmen a žito) obsahují lepek, který má tendenci vytvářet ve střevech lepivé povlaky, v kterých se pak drží různé další zbytky potravy a mikroorganismy; rýže (a kukuřice, proso, pohanka, amarant) jsou přirozeně bezlepkové
    2) prakticky obnažená střevní stěna je velice citlivá, zdržte se kyselých potravin - tedy i džusů, tepelně nezpracovaného ovoce či zeleniny, mléčných výrobků (vadí mléčný cukr a bílkoviny, proto máslo v klidu jezte) a výraznějšího koření; z mechanického hlediska dráždí vláknina a celozrnné potraviny
    3) nechte tělo vydechnout od živočišných bílkovin a alkoholu
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    A obecně, až do toho půjdete - počítejte s tím, že bez večeře a snídaně spálíte cvičením glukózu z krve velice rychle, takže po celém provedení (které může trvat i 3 hodiny, nespěchejte) budete trochu unavení. Ze stejného důvodu vám bude chladněji, oblékněte se pak tepleji než obvykle a zůstaňte v klidu. Ideální je doma si číst, malovat atd., pro pokročilejší vřele doporučuji věnovat zbytek dne nějaké duchovně zaměřené činnosti.
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    SVA: 6 sklenic bývá teprve začátek. A to jsem používala 3dcl objem. I kdyby se šanka chytla o pár kol později, je to normální průběh - a jakmile začne voda procházet ven, už to prostě jede.

    Každopádně doporučuju:
    1) den předem bez večeře nebo něco malého a lehce stravitelného (kompot)
    2) cvičit hned ráno, ideálně tou dobou stejně chodíte na velkou; jakmile totiž jdete, spustí se sifonový efekt a šanka jede
    3) poprvé jsem postupně vypila 9 litrů (tedy 30 kol cviků) a zcela dočista to nebylo, přece jen mnohaleté nánosy chtějí trpělivost; naopak minule (5.šanka) mi stačilo 6 litrů a voda byla čistá jako nová.
    SVA
    SVA --- ---
    PAULMUADDIB: ok, myslím, že jsem trochu plynu měla...:) Je fajn, že se toho už tolik nebojím...zkusím zas za pár týdnu
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    SVA: Voda byla teplá? Zkus střídat rychlé a pomalé fáze - vodu vypít co nejrychleji (aspoň 3 deci), pak klidně chvilku počkat, pak sady cviků - poctivě a rychle, v udaném počtu (4x8), ale klidně dvě série. Pak zase v klidu počkat, než se pustíš do další sklenice. Ty pauzy pomůžou, aby ta voda tekla gravitací + peristatikou střev sama. Když po 6 sklenici nic, zkus pár sad cviků bez vody a pak klidně 7. 8. a 9. sklenici, příjde to, pak už to jde samo a bez cviků.

    Hodně tomu brání plyny (ani ne tak nánosy potravy) - když člověk jí sice zdravé, ale nadýmající jídlo - fazole, zelí, brokolici...
    SVA
    SVA --- ---
    KUBIS_IN: 6 sklenic a nic...ani stavět na hlavu mi nepomohlo:) ale myslím, že problém je hlavně v tom, že jsem to osolila jak polívku, chtělo to dát více soli...ani blbě mi z toho nebylo jak minule...tak příště...ještě to nezdávám...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam