ROSADKO: Když se otevře sifon, prochází i sladká voda (respektive pokud do sebe při otevření sifonu dostáváš 2 deci třeba každých 10 minut + podporuješto cvičením, tak tělo tu vypitou vodu nestačívstřebat osmózou a voda prochází. Takže prosté mechanické čištění v tom máš a za odměnu piješ "lepší", sladkou vodu.
Co schází, je "chemické", nebo "fyzikální" čištění, kdy procházející slaná voda osmoticky "vytahuje" toxiny přes stěnu (respektive klky) tenkého střeva do něj a odvádí je pryč z organismu. Při pokračování sladkou vodou se vnitřní stěna střeva sice mechanicky promývá (což je podobné, jako když se jí hodně vlákniny), ale zároveň je část této vody "nasávána" osmoticky do krve, takže se z ní nic "nevytáhne" do střeva,
Podle mne je to docela škoda, protože samotný ten mechanický "ostřik" střeva zevnbitř sladkou vodou nemá moc smyslu - stěna střeva neustále pracuje, bˇuňky odumírají a je to jako kůže - taky při sebevětším znečištění je za chvilku růžová a krásná (odloupne se špína a odumřelé buňky).
Proto moc nevěřím na nějaké šílené "koprolity", které by ve střevě zahnívaly týdny, či měsíce. Všechno tomechanicky postupně odejde, ale "prasí" se tím ta mikroflora, proto je šanka super, ale podle mne (je to jen můj názor) má smysl hlavně ta slaná voda a obrácení toho osmotického tlaku do střeva na vyloučení toxinů.