FRDK: Rozumim.
Mmchodem kde se vlastne vyrabi Mikov kudly? (Aniz bych googlil)
Jinak ja jsem Te nechtel odrazovat, jen si myslim, ze od doby kdy to kupovali nasi dedove, tak je Mikov nekde jinde, a nani to rust (aspon zatim).
Ten kapesni nozicek, mikovackej, co jsem tu daval vcera, je treba preciznosti uplne luxusni parafraze na svicaraky.
A myslim, ze takovej kousek u nich ted nenajdes, zato delaj damascensky vyhazovak a zlatou rybicku :/
Dalsi nestesti, co se ceskych firem tyce je BSP, tedy jedina CZ firma, ktera vyrabi dymky a neni to rukodl ale seriovka.
Kourim dymky tak 5x za mesic, ale mam jich asi 10. A zas BSP aspon ma ceny v radech stovek, tam kde ostatni zacinaji na tisici.
Ale k cemu to je, kdyz je dymka vevnitr vytrena “zakurovaci smesi”, takze zacinas tim, ze koupis 3 hrubosti smirglu a cely vecer se to snazis dat pryc, pac to smrti jak chladici kapalina na soustruh.
A pak ti dymka v ruce praskne, protoze ze 100 kusu, 99 z nich ma vrtani moc hluboko, nebo nakrivo ve vsech osach.
Dobre, uz umis vybirat, dobre uz umis cistit (znamena to projit 30 trafik v 10 mestech + ty smirk papiry).
Takze mas dymku, uplnej extrem je prebrousit ten hnusnej lal z venku, ale me to nevadi, nektere treba cernene maty mam rad.
Zacnes si na dymku zvykat, zakurovat. To trva u kazde treba mesic, jakoze kazdy den trosku, spis ob den, abys nespalil vysusene drevo.
Mas radost, ze ji mas konecne zakourenou, a ono ouha, buh sud, jestli je to vubec briard, pac po celem tohle procesu se budto seschne akrylovy naustek, nebo rozevre drevena cast, kam jej strkas, a jednou se tak predklonis, a dymka z naustku sklozne a krapne o podlahu, a pri dalsim koureni praskne, jak rozslapnuty vajicko.
Dyz by se mi to stalo jednou, nereknu nic, ale to je treba 30 dymek zkusenosti.
Za ty penize jsem moh mit pulku Dunhillky, nebo tri francouze.
Navic desne nasere, pac abys dosel tak daleko, musi ti dymka sedet. Nepasujici dymky odkladam, jeste nez je zakourim.
To je TAKOVA SKODA A TAKOVA OSTUDA. Mit firmu, ktera vyrabi veci tehle kvality, ze prave proto nejsem “patriot”, abych pak nekde nekomu nemusel vysvetlovat, ze ta vec je uplne na picu, ale delaj ji uz 50 let Cesi. —- nepodstive
Holt znarodnene firmy, no.