MAJDALENKA: nasla jsem jeden recept na googlu, ale dela se v mikrovlnce, s cimz teda moc nesouhlasim. Mozna pomuzou aspon ingredience....
* 1 kg rajcat - zrala, sparena, oloupana a pokrajena na mensi kousky
* 3 lzice cukru
* 2 lzice kukuricneho syrupu
* 1lzice citronove stavy
* sul
* olivovy olej na konzervovani
Prvne se rajcata daji do cedaku a nechaji trochu odkapat
Potom se daji (v nasem pripade) do hrnce, prida se vse krome oleje, sul podle chuti a vari se az se rajcata rozvari a cele to zhoustne.
Potom se smes necha vystydnout, je-li smes porad jeste ridka, muze se dat zase jeste odkapat? a potom se da do sklenice a zaleje tenkou vrstvou oleje jako konzervace.
Vydrzi v lednici jeden tyden
http://www.recipezaar.com/recipe/spanish-tomato-jam-mermelada-de-tomates-367650