SVETLUSKA222: mno, je to ciste vlastni experiment, vlastne ani nevim presne pomer, ale zkusim:
Rebarborova marmelada s jablky a grepem
1/2 az 3/4 kg rebarbory (bylo to tak 6, 7 asi 40 cm dlouhych stonku, stredne tlustych)
2 jablka
1 sladsi grep
150g hnedeho cukru (spis podle chuti, kdyz se to vsechno rozvari docela to drzi pohromade i tak)
1 kus cele skorice
(vyslo na dve sklenice)
Dal uz je to klasika, rebarboru oloupat, nakrajet na asi 2cm kousky, jabkla oloupat a bez jadrince nakrajet na mensi kousky. Potom dat jablka a rebarboru s troskou vody do hrnce a 15-20 minut varit, potom pridat cukr, jak rikam spis na chut, nemusi ho byt moc a stavu z grepu. Varit nez se rozpusti cukr a jeste to trochu zhoustne. Plnit do sklenic a na 10 min. obratit vrskem dolu. Mnam!