úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
TYET
---
---
21:04:55 11.7.2012
1 odpověď
ZEMINO
: no já to na plotně rozmixuju, povařím a pak to propasíruju přes cedník, jde to rychle, když to děláš z toho kila, nestačí to vychladnout
MAR_TINA
---
---
20:57:31 11.7.2012
1 odpověď
ZEMINO
: já nejdřív propasíruju ovoce, i povařené, a s gelfixem začínám pracovat až když mám definitivní podobu ovoce v hrnci (šťávu nebo kousky).
ZEMINO
---
---
20:54:31 11.7.2012
2 odpovědi
TYET
: a je lepší pasírovat až po varu,nebo na začátku než začnu svařovat s gelfixem?
nevychladne to hodně?když si vzpomenu,jak jsem pasírovala ostružiny,tak se bojím,že do skleniček bych to dávala studené :)
IVA
---
---
19:27:05 11.7.2012
+1
TYET
: Tak držím palce, ať se podaří :-)
TYET
---
---
19:14:38 11.7.2012
1 odpověď
IVA
: nemám, musím to zkusit, já dělám většinu věcí od oka, ochutnávám během vaření
IVA
---
---
19:11:09 11.7.2012
1 odpověď
TYET
: Taky jsem dělala, ale držela jsem se receptu a je moc sladká. Ale s kapkou alkoholu a minerálkou se to dá přežít. Máš nějaký ověřený recept?
TYET
---
---
18:48:23 11.7.2012
1 odpověď
IVA
: díky, skleničky jsou od majolky :)) a z černýho se chystám udělat šťávu
IVA
---
---
18:47:41 11.7.2012
1 odpověď
TYET
: Nádhera :-) jsem na tom stejně, jen nemám tak hezké skleničky. Už několik víkendů zavařuji červený a černý dohromady a je to tedy něco výborného. Dělám to poprvé a jsem maximálně nadšená z chuti.
TYET
---
---
18:32:37 11.7.2012
2 odpovědi
+2
Rybízová marmeláda, rok nechci rybíz ani vidět :)
recept
ZRK
---
---
10:32:59 10.7.2012
ZEMINO
: Do sklenic od majonéz Hellmans. Ty mají víčka dobré. Ono to nakonec asi uplně špatně nebude. Nebo určitě ne všechno. Uvidíme:)
ZEMINO
---
---
8:10:21 10.7.2012
1 odpověď
ZRK
: ono záleží asi i do jakých sklenic jsi to zavařovala,jeslti do přesnidavkových sklenic od hami apod,tak ty víčka jsou naprd ..jediné snad dobré přesnidavkové sklenice jsou od Hello
SANTAL
---
---
22:53:01 9.7.2012
ZRK
: To není pokažené, to má maximálně tendenci se pokazit. Vrž to do lednice, sněz dřív, a je to...
VERONIKA22
---
---
20:10:38 9.7.2012
VERONIKA22
: kašlu na to, že mě to vlastně babička nenaučila a ta zavařovala celá desetiletí vše neboť neexistoval mrazák.
VERONIKA22
---
---
19:34:09 9.7.2012
1 odpověď
ZRK
: hele já se o tom propadnutí víček a nějakém testu dočetla až na nyxu a jelikož už zavařuju snad 3-4roky a schnilo mi jen to co jsem nezavařila tak na víčka kašlu a po vyndání z horké vody to otočím dnem vzhůru a zpět otáčím až úplně studené
ZRK
---
---
18:58:24 9.7.2012
3 odpovědi
Ach jo, zavařovala jsem dnes poprvé v životě - přesnídávky. Vařila jsem sklenice 10minut. A bohužel ani jedna nevypadá, že by se ujala. Všechna víčka pérují, nejsou propadlá jak by měla být. Co s tím? Můžu zavařit znovu nebo je to prostě nenávratně pokažené?
BLANCHE1
---
---
17:40:51 9.7.2012
ZUBANA
: Se zázvorem je to fajn, dělala jsem to loni, myslím, že to bylo z Apetitu a jmenovalo se Burgundská meruňková.
ZUBANA
---
---
11:48:43 9.7.2012
1 odpověď
dotaz s cim by se daly dobre zkombinovat merunky do dzemu...napadl me zazvor trochu:-) mam tady 5 kilo merunek a musim to dnes sdelat, poradte-)
MAR_TINA
---
---
14:49:33 8.7.2012
LILY
: asi obojí. V těch želírovacích cukrech je taky.
LILY
---
---
14:48:55 8.7.2012
1 odpověď
MAR_TINA
: a jo, já myslela, že je to konzervant
MAR_TINA
---
---
14:41:30 8.7.2012
1 odpověď
LILY
: Kazit se to nebude, když je to zavařené. Kyselina by trochu zvýšila tuhost.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam