LADY_MYSKA: Pečený čaj jsem dělala letos poprvé a přijde mi to naprosto jednoduché - nakrájet, zasypat cukrem a péct... Akorát já nejsem milovník otáčení na víčka, takže jsem naplněné skleničky ještě krátkou dobu (obsah byl horký) sterilizovala. Chuťově byl výsledek postupu "dáme to tam od oka" (dávala jsem švestky, jablka a něco málo bezinek + citron, hřebíček, skořici a decku rumu na cca kilo ovoce) dobrý, jak to bude se skladovatelností, to nevím (ale stejným způsobem sterilizujeme marmelády a je to OK)
Pokud jde o zavařování "na kyselo", tak se přiznám, že používám Deko a svařený nálev ještě dochutím pokud jde o sladkokyselost tak, aby nám vyhovoval. Za největší problém považuji sterilizaci okurek - pokud se to přežene s teplotou/délkou, tak mi nechutnají, protože jsou blátivé. Ale okurky naše zahrada nerodí (a já zavařuju v podstatě jen přebytky zahrady) a houbičky a fazolky na kyselo přežijí ledacos ;-)